07 Eylül 2016, Çarşamba 15:20:00

Antonov'dan Çin açıklaması geldi

Ukrayna devlet uçak üreticisi Antonov'un, dünyanın en büyük ve en güçlü uçağı An-225'in ikincisinin üretiminin tamamlanması ve seri üretimi için Çin ile anlaşma imzalamayı planladığı açıklandı.
  • 25 senedir bitirilemeden bantta bekleyen bir uçak var, onu mu tamamlayacaklar acaba? ben haberden onu anladım ama o iş çok sıkıntılı olur bence. sıfırdan üretmek daha mantıklı.
  • Malesef surekli stall a dusen bir ucak ve inisleri de cok sert oluyor sanki kanatlar kopacakmis hissiyati uyandiriyor. Dogaya da insan ogluna da zarar.
  • yolcu ucagı olsa, acaba kaç kişi taşır :-)
  • birinde bilgi digerinde para var, guzel isbirligi olur. Sevdim.

Ukrayna devlet uçak üreticisi Antonov'un, dünyanın en büyük ve en güçlü uçağı An-225'in ikincisinin üretiminin tamamlanması ve seri üretimi için Çin ile anlaşma imzalamayı planladığı açıklandı.

Antonov Yönetim Kurulu Başkanı Aleksandr Kotsyuba düzenlediği basın toplantısında, An-225 Mriya modeli uçağın üretimi ile ilgili bilgi verdi.

Çin firması Aerospace Indurstry Corporation of China (AICC) ile dünyanın en büyük uçağı An-225'in modernize edilerek ikinci kopyasının üretilmesi konusunda çerçeve anlaşması imzalandığını hatırlatan Kotsyuba, yıl sonuna kadar proje anlaşmasını imzalamayı planlandıklarını bildirdi.

Kotsyuba, "Bu yıl içinde proje ile ilgili anlaşmanın imzalanmasını planlıyoruz. Bir çok şey Çin tarafına bağlı. Bizim tarafımızdan bir problem yok" dedi.

Şimdilik Çin tarafının uçağın üretim süresi ile ilgili herhangi bir tarih vermediğini ve finans hususunda da herhangi bir anlaşmaya varılmadığına değinen Kotsyuba, tarafların konuyu tartışacaklarını bildirdi.

Kotsyuba, proje anlaşmasının daha sonraki aşamada Çin'de seri üretime geçebilme imkanı oluşturabileceğine de işaret etti.

30 Ağustos'ta Ukrayna'nın uçak üretim ve servis firması Antonov, AICC ile An-225 model uçak programı işbirliği anlaşması imzalamıştı. Çerçeve niteliğindeki anlaşmaya göre ilk etapta An-225 Mriya uçağının ikincisinin modernize edilerek üretiminin tamamlanması ve teslimatı, ikinci etapta da seri üretimi hedefleniyor.

Ukrayna dilinde "Hayal" anlamına gelen "Mriya" isimli An-225 tipi uçağı, dünyanın en büyük ve en güçlü uçağı olarak biliniyor. An-225, 1985-1988 yıllarında Ukrayna'da nakliye uçağı olarak özel tasarlandı ve sadece bir adet üretildi.

Sovyetler Birliği döneminde ilk olarak uzay mekiği taşıyıcısı olarak düşünülen An-225, 640 ton azami kalkış ağırlığına sahip. Uçak, doğal felaketlerde insani yardım maksadıyla da kullanılıyor.

250 ton maksimum yük kapasitesine sahip uçak, saatte 850 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 12 bin metreye yükselebiliyor. An-225, 200 ton ağırlıkla 4 bin kilometreye kadar mesafe alabiliyor. 84 metre uzunluğunda, 18,1 metre yüksekliğindeki uçağın havalanabilmesi için 3 bin 500 metrelik piste ihtiyaç bulunuyor.

Antonov'dan Çin açıklaması geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

miyendiz ~ 8 yıl önce
25 senedir bitirilemeden bantta bekleyen bir uçak var, onu mu tamamlayacaklar acaba? ben haberden onu anladım ama o iş çok sıkıntılı olur bence. sıfırdan üretmek daha mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sert Inis ~ 8 yıl önce
Malesef surekli stall a dusen bir ucak ve inisleri de cok sert oluyor sanki kanatlar kopacakmis hissiyati uyandiriyor. Dogaya da insan ogluna da zarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 8 yıl önce
Kaç kere uçtun ayol? Kargo uçağı bu, sadece mal taşıyorlar diye biliyorum...
Sert Inis ~ 8 yıl önce
Gulum mal kaldirip indiriyopruz zaten. Beni taniyan petersburgdan bilir. Antonov lisansi olan tek pilotum
leman ~ 8 yıl önce
Eminim senin mal çoktan kal olmuştur, motorları çalışmıyordur...
Antonovcuya ~ 8 yıl önce
ben sana pilot olamazsın demedim
vvv ~ 8 yıl önce
yolcu ucagı olsa, acaba kaç kişi taşır :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 8 yıl önce
O soruyu dün ben sormuştum, kopya çekme
instagram ~ 8 yıl önce
instagramdaki sakallı pilotlarının sturbucks bardaklarıyla selfie cektiği anda olmustur
paket ~ 8 yıl önce
Yolculari nasil paketliyecegine bagli.
yakisir ~ 8 yıl önce
birinde bilgi digerinde para var, guzel isbirligi olur. Sevdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 8 yıl önce
Pardon Ukraynalılarda mı var bilgi? Bilgi Rus zamanından kalma şekerim, tek başına Ukrayna'yı aşar böyle bir uçak yapmak. Sovyet zamanının kaymağını yiyor Ukrayna bu uçakla, biraz tarihini araştırın uçağın...
Lemana ~ 8 yıl önce
Eleştirilerin bol olsun millete az konuş az bari
Biz de ~ 8 yıl önce
TAI 'de bu ortakliga dahil olmalidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000