16 Ağustos 2015, Pazar 14:42:29

"Antika MiG-21'ler bile F-35'leri parçalara ayırır"

ABD'li savunma teknolojisi uzmanı David Axe, Washington'un yeni nesil F-35 hayalet uçaklarının sürdürülen tüm övgü kampanyalarına rağmen kutlamayı gerektirecek hiçbir yanı olmadığını savundu. Axe'ye göre 'ikinci sınıf' uçak olan F-35'ler, Rus ve Çin yapımı eski savaş jetlerinden bile daha kötü.
  • Elma ile armudu karıştırmayın f35 hava yer görevleri için. Hava hava gôrevi için usa nın f22 si var. Biz ise hava hava için tfx i yapacağız.
  • Şu yorumları okuyorum da memleketin haline üzülüyorum. Nasıl bir toplum olduk ya. Uçaklar konusunda bizim uçuk basının yazdığı yalan-yanlış 3 satır dışında hiç ama hiç bir şey bilmeyen insanlar ahkam kesiyorlar. şu yorumların hepsini toplasan 2 satır düzgün bir bilgi çıkmaz. çok yazık
  • Endişelenmeyin arkadaşlaşlar yapısal sorunu olan ve dikey kalkış yapamayan f35 leri bize itelerler( biz aslanız biz yaparız kesseler acımaz?) Kendi silahımızı kendimiz üretmediğimiz sürece bize hürriyet yok :( Allah vicdanlı ve halkı seven liderler nasip etsin...
  • Tamamdir; bu ucagin sorunlari oldugu dogru, maliyetinin beklenenin cok üzerine ciktigi dogru, test sürecindeki gecikmeler dogru ama yok efendim MIG-29'la bile bas edemez tarzi sacmaliklar nedir ya...Lockheed Martin dediginiz fighter jet konusunda dünyanin en güclü teknolojisine sahip olan firma, ya allah askina F-22'yi üreten firmanin yeni nesil ucaginin MIG-29'un asagisinda olmasi mümkün mü, biraz mantik lütfen. Bu ucagin tam olarak hizmete girmesi zaman alacak ama hizmete girdigi zaman en gelismis fighter jet olacak. En büyük sikinti fiyatin beklenenden cok yüksek olacak olmasi.
  • Anlaşmayı imzaladık zaten ne olursa olsun iteleyecek kota kadar. Müşterisi garanti olduğundan amerikanın umrunda olmaz, en kötü anlaşmalı ülkelere satar kendi zararını kapatır. Kendisi de filosuna sokmaz ya da limitli alır olur biter.
  • fighterların kralı eurofighter ve rafael'dir. Mısır kadar olamadık yazık yahu.
  • F-35'e harcanan para F-16 ve F-15'in geliştirilmesi için harcansaydı ortaya canavar gibi uçaklar çıkardı. Rus uçakları hakkında da adam sonuna kadar haklı. Youtube'a girip Sukhoi'nin ve Mig'in son modellerinin videolarını seyredin lütfen. ABD mühendisleri Ruslar'ın gayet güzel becerdiği thrust vectoring işini bile hala yapamadılar.
  • Cidden anne avrat sövesi geliyor bu siyonist üçüncü dünya ülkelerini sömürme işlerini iyi basariyorlar düşman uret silah SAT biz de eblehiz aliyoruz
  • Kaynak kodu açık olmayan uçak, zaten senin değildir.
  • what is declared AMR ? aware ? unaware? RCS than, Turn rate, it seems can not Turn. Kabul edilir merge oranı nedir frown ifade simgesi farkında farkında olmayan tehdit) Radar cross section nedir? Dönüş oranı nedir? Sanki cokta dönemezmiş gibi duruyor. Thrust vectoring var mı? Takat yönlendirme sistemimi Var ? görüsü kötü Phase array mı? Bi de ennihayetinde (JDAM) Mk-82 Mk-84, Aim 120 atmıyo mu bu ? Mac: Dude, that babe is way too hot for you. (puts rolled up beer mat between teeth and assumes Austrian accent) Dutch: If it bleeds, we can kill it.

ABD'li savunma şirketi Lockheed Martin geçen günlerde yaptığı açıklamada, F-35 uçaklarının tartışmalara konu olan yüksek üretim ve operasyon masraflarını düşürmeyi başardıklarını duyurdu. Ayrıca F-35'lerin test uçuşları sırasında daha iyi performans gösterdiği bildirildi. Ama bu iki haber de Pentagon'un gözdesi F-35'ler hakkındaki 'kötümser' tabloyu kırmaya yetmemiş gibi gözüküyor.

ABD'li savunma uzmanı David Axe'ye göre, F-35'ler yapısal soruna sahip: "Lockheed Martin tarafından düşman radarlarından gizlenmek, yer hedeflerini bombalamak ve rakip uçakları düşürmek için tasarlanan F-35 saldırı uçakları, şimdiye kadarki en sorunlu jetler. Sürdürülmekte olan hiçbir övgü kampanyası, uçakların tasarımındaki yapısal sorunu değiştiremez."

Axe, F-35'lerin sahip olduğu yapısal sorun nedeniyle havada ve düşman jetleriyle mücadelede 'ikinci sınıf' uçak olma konumunda yer alacağının altını çizerken, Pentagon da aslında bu gerçekten bihaber değil. Zira 2008 yılında RANK think tank kuruluşu tarafından düzenlenen simülasyon uçuşları sırasında F-35'lerin yetersiz olduğu tespit edilmişti. Ancak Pentagon uçaklar hakkındaki bu ilk uyarıyı ciddiye almamayı tercih etmişti.

'ABD'nin büyük güven duyduğu hava savunması üstünlüğü, F-35'lerin ABD Hava Kuvvetleri'nin temeline yerleştirilmesi halinde tehlikeye düşebilir' diyen Axe,  bu senaryonun gerçekleşmesi halinde hava savunmasında geleceğin Rusya ve Çin'e ait olacağını savundu.

Daha önce de F-16 uçağının tasarımcısı olmasıyla tanınan uzman Pierre Sprey de, F-35 uçaklarının, Rusya'nın dördüncü nesil jetleriyle 'it dalaşında' kaybeden taraf olacağını söylemişti. Russia Today'e (RT) konuşan Sprey, "Rus yapımı Su-27 ve hatta MiG-29'un bile daha geniş kanat alanları ve güçlü motorları var. Bu uçaklar havadan havaya ve havadan karaya daha fazla silah taşıyabiliyorlar. Bu nedenle F-35 ikisi karşısında çaresiz kalır. Karşınızda manevra kabiliyeti daha gelişmiş, daha hızlı ve sizden daha iyi silahlanmış bir uçak varsa, başınız dertte demektir" demişti.

"Antika MiG-21'ler bile F-35'leri parçalara ayırır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Avadan be ya ~ 8 yıl önce
Elma ile armudu karıştırmayın f35 hava yer görevleri için. Hava hava gôrevi için usa nın f22 si var. Biz ise hava hava için tfx i yapacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan ~ 9 yıl önce
Şu yorumları okuyorum da memleketin haline üzülüyorum. Nasıl bir toplum olduk ya. Uçaklar konusunda bizim uçuk basının yazdığı yalan-yanlış 3 satır dışında hiç ama hiç bir şey bilmeyen insanlar ahkam kesiyorlar. şu yorumların hepsini toplasan 2 satır düzgün bir bilgi çıkmaz. çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Endişelenmeyin arkadaşlaşlar yapısal sorunu olan ve dikey kalkış yapamayan f35 leri bize itelerler( biz aslanız biz yaparız kesseler acımaz?) Kendi silahımızı kendimiz üretmediğimiz sürece bize hürriyet yok :( Allah vicdanlı ve halkı seven liderler nasip etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abarttiniz... ~ 9 yıl önce
Tamamdir; bu ucagin sorunlari oldugu dogru, maliyetinin beklenenin cok üzerine ciktigi dogru, test sürecindeki gecikmeler dogru ama yok efendim MIG-29'la bile bas edemez tarzi sacmaliklar nedir ya...Lockheed Martin dediginiz fighter jet konusunda dünyanin en güclü teknolojisine sahip olan firma, ya allah askina F-22'yi üreten firmanin yeni nesil ucaginin MIG-29'un asagisinda olmasi mümkün mü, biraz mantik lütfen. Bu ucagin tam olarak hizmete girmesi zaman alacak ama hizmete girdigi zaman en gelismis fighter jet olacak. En büyük sikinti fiyatin beklenenden cok yüksek olacak olmasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
F22 yı üreten firmanın yeni uçagı olması f22 nin bu konudaki usa nın elindeki en iyi uçak oldugu gerçegini degiştirmez. unutmayınki f35 bir çok ülkeye satışı planlanırken, f22 nin usa dışına satışı hala yasak.
35 ~ 9 yıl önce
Anlaşmayı imzaladık zaten ne olursa olsun iteleyecek kota kadar. Müşterisi garanti olduğundan amerikanın umrunda olmaz, en kötü anlaşmalı ülkelere satar kendi zararını kapatır. Kendisi de filosuna sokmaz ya da limitli alır olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Doğru tesbit. Aynını 50'lerde 60'larda F-104'te yapmıştı.
kral ~ 9 yıl önce
fighterların kralı eurofighter ve rafael'dir. Mısır kadar olamadık yazık yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurofighter ~ 9 yıl önce
F-35 i savunmak için yazmıyorum, nitekim çok sorunları var. Ancak; Eurofighter ve rafale ne zaman kral oldu??? LOL.... Onların kendine hayrı yok.
Volvo ~ 9 yıl önce
F-35'e harcanan para F-16 ve F-15'in geliştirilmesi için harcansaydı ortaya canavar gibi uçaklar çıkardı. Rus uçakları hakkında da adam sonuna kadar haklı. Youtube'a girip Sukhoi'nin ve Mig'in son modellerinin videolarını seyredin lütfen. ABD mühendisleri Ruslar'ın gayet güzel becerdiği thrust vectoring işini bile hala yapamadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dusman kim ABD nin sanal oyunları ~ 9 yıl önce
Cidden anne avrat sövesi geliyor bu siyonist üçüncü dünya ülkelerini sömürme işlerini iyi basariyorlar düşman uret silah SAT biz de eblehiz aliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyon,Sabetay ~ 9 yıl önce
Asıl ABD'yi yöneten perde arkası güce bakmak lazım.Amerikan silah endüstrisi kimlerin elinde,satıcı ve alım için karar verici kim, ona bakmak lazım.
... ~ 9 yıl önce
Kaynak kodu açık olmayan uçak, zaten senin değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanga 1 never dies ~ 9 yıl önce
what is declared AMR ? aware ? unaware? RCS than, Turn rate, it seems can not Turn. Kabul edilir merge oranı nedir frown ifade simgesi farkında farkında olmayan tehdit) Radar cross section nedir? Dönüş oranı nedir? Sanki cokta dönemezmiş gibi duruyor. Thrust vectoring var mı? Takat yönlendirme sistemimi Var ? görüsü kötü Phase array mı? Bi de ennihayetinde (JDAM) Mk-82 Mk-84, Aim 120 atmıyo mu bu ? Mac: Dude, that babe is way too hot for you. (puts rolled up beer mat between teeth and assumes Austrian accent) Dutch: If it bleeds, we can kill it.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000