04 Aralık 2016, Pazar 09:21:51

Antalya'da yüzde 44'lük düşüş kaydedildi

Antalya'ya 2016 yılının 11 aylık döneminde havayoluyla gelen yolcu sayısında yüzde 44 oranında düşüş yaşandı.
  • Ülkede bu kadar patlamaya , çatlamaya , istikrarsızlığa rağmen yine iyi rakamlar bunlar.Düşünsenize dış basında bu haberleri duyup yine de bu ülkeye tatile geliyorsunuz.Hoş bu gelenlerin çoğu kendi toplumlarında çok düşük seviyelerde olup ölü fiyatlara geldikleri içinb belki tercih edebilecek çok fazla alternatifleri de yok.Ama koca bir seneyi "sıfır" rus beklerken , ukraynalıları da sayarsak sayıları 1 milyonu geçen rus menşeği turist aslında çok iyi bir rakam. Felaket senaryoları üzerinde çok konuşmaya gerek yok.KAZANAN YİNE KAZANDI.Personelden kar etti kazandı , terminali açmadı kazandı , insanları sürekli iş tehditi , baskısı ile daha uzun saatler çalışmaya mecbur eden kapitalist sistem yine kazandı. Olan sadece geçen sene daha fazla kişiyle yaptıkları işi bu sene daha az kişi yapıp iş yükü artarak ekmeği aslanın midesinin içinden kazanmaya çalışan güzel insanlara oldu.Yönetim kadrosu lale devri yaşarken hep çalışan emekçilere mi bu kriz !
  • İki ucak daha düşürüp Rusya'ya haddini bildiririz! Kimse sabrimizi sinamasin! Hazır savaş uçakları havadayken faizleri de dusurelim roketle ! Yaşasın Dünya lideri Türkiye ! Yatı paralarindan gelen dovizleri de bozduralim arkadaşlar bu arada kalp kalp ♡♡
  • turist gelmesede olur gelecekse dini bütün turist gelsin ahlakımızı milli değerlerimizi tahrip etmesin
  • Rezillik
  • Sadece Antalya mı pazar günü Sabiha'dan Ankara'ya döndüm, havalimanı bomboş,incin top oynuyor. Apronda yatan uçaklar.Yazık içim acıdı.
  • Antalya bunları belediye seçimlerinde oy verirken düşünecekti. Hiç acımıyorum. Vizyonsuz insanların şehri bu kadar olur.
  • Ukrayna candir kelimesi pek anlamli olmus:)
  • Phuket in 6 aylik sezonu var 15 milyon Turist geluyor, kucucuk ada, bizim Antalya da sehir planlamasi mevcut hali ile turist gelmesine yeterli degil tarih turizm i azaldi otel her yerde var oteller ile valilik beraber calismali gunluk turlar artirilmali
  • Turizmdeki müşterilerimiz çoğunlukla Avrupa kökenli. Yıllardır sadece Avrupadaki müşteriye bağlı bir turizm geliştirildi. Bu da en ufak bir politik krizde turist sayısının düşmesine neden oluyor. Ayrıca zengin turiste yönelik yatırımlar çok az. Yatırım derken arkadaşlar kral suitleri ve özel villaları olan ultra lüks oteller olarak anlamasın onlardan zaten yeterince mevcut. Marinalar, özel jetlere uygun meydanlar, çok lüks markaların olduğu alışveriş merkezleri, kaliteli ve markalı yöresel ürünler gibi şeyler yok. Bunları yapabilecek potansiyel de mevcut ancak yapılmıyor. Bu işi Fransa çok iyi yapıyor örnek alınabilir. Provence bölgesinin lavanta ürünleri veya Champagne bölgesinin şarapları gibi dünyada marka haline gelmiş ürünleri var. İtalya, İsviçre vs gibi ülkeler de örnek verilebilir. Bu dediğim ülkeler seviyesine hemen çıkılamaz tabi ki ancak olan tüm bu turizm krizi fırsat bilinip turizm politikamız yeniden şekillendirilirse bu saydıklarım yapılabilir, imkansız değil. Ve tabi ki müşteri portföyümüzü de genişletmemiz lazım. Özellikle Uzak Doğu çok büyük bir müşteri potansiyele sahip ve biz hala yeterince değerlendiremiyoruz.
  • Problem sadece Rus uçağı değilmiş anlaşılan, ona buna eyy cekmeye devam, tehdide devam, suriyeli kardeslerimizi satmaya devam. Bu rakamları 2017 de aramayız inş. TK NRT de yatıdayım uçak %40 -45 yolcu ile geldi, gidişimiz dolu olur inşllah.

Antalya'ya 2016 yılının 11 aylık döneminde havayoluyla gelen yolcu sayısında yüzde 44 oranında düşüş yaşandı.

Antalya Valiliği Havalimani Mülki İdare Amirliği istatistiklerine göre, 2016 yılının 11 aylık döneminde havayoluyla gelen yolcu sayısında yüzde 44’le 4 milyon 685 bin 5 kişilik düşüş yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 10 milyon 760 bin olurken bu yılın ilk 11 ayında ise 6 milyon 75 bin 310 kişi olarak gerçekleşti. 2016 yılının 11 ayında en büyük düşüş Rusya'dan gelen turist sayısında 469 bin 55 ve yüzde 83'le yaşanırken 2105 yılının aynı döneminde bu rakam 2 milyon 833 bin 750 olarak istatistiklere girmişti. 2016 yılının Kasım ayında Almanya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı ise 58 bin 994 oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre düşüş yüzde 55 olarak gerçekleşti.

Ukrayna ve İsrail'den artış

2016 yılının ilk 11 ayında Ukrayna’dan yüzde 82 ile 572 bin 53 kişi, İsrail’den yüzde 61 ile 163 bin 224 kişi artış gösterdi.

Düşüş yaşayan ülkeler

Antalya 2016 yılının ilk 11 ayında Rusya’dan eksi yüzde 83 ile 469 bin 55 kişi, Almanya'dan yüzde 34 düşüşle 1 milyon 936 bin 515 kişi, İngiltere'den eksi yüzde 24 ile 331 bin 925 kişi, Hollanda'dan eksi yüzde 29 ile 303 bin 429 kişi, Belçika’dan eksi yüzde 29 ile 141 bin 327 kişi, Avusturya'dan eksi yüzde 59 ile 78 bin 933 kişi, Polonya'dan eksi yüzde 58 ile 100 bin 203 kişi, Fransa'dan eksi yüzde 54 ile 52 bin 597 kişi olarak düşüş yaşandı. Antalya 11 ay içerisinde 4 milyon 685 bin turist kaybetti. 

Antalya'da yüzde 44'lük düşüş kaydedildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

duysesimi ~ 7 yıl önce
Ülkede bu kadar patlamaya , çatlamaya , istikrarsızlığa rağmen yine iyi rakamlar bunlar.Düşünsenize dış basında bu haberleri duyup yine de bu ülkeye tatile geliyorsunuz.Hoş bu gelenlerin çoğu kendi toplumlarında çok düşük seviyelerde olup ölü fiyatlara geldikleri içinb belki tercih edebilecek çok fazla alternatifleri de yok.Ama koca bir seneyi "sıfır" rus beklerken , ukraynalıları da sayarsak sayıları 1 milyonu geçen rus menşeği turist aslında çok iyi bir rakam. Felaket senaryoları üzerinde çok konuşmaya gerek yok.KAZANAN YİNE KAZANDI.Personelden kar etti kazandı , terminali açmadı kazandı , insanları sürekli iş tehditi , baskısı ile daha uzun saatler çalışmaya mecbur eden kapitalist sistem yine kazandı. Olan sadece geçen sene daha fazla kişiyle yaptıkları işi bu sene daha az kişi yapıp iş yükü artarak ekmeği aslanın midesinin içinden kazanmaya çalışan güzel insanlara oldu.Yönetim kadrosu lale devri yaşarken hep çalışan emekçilere mi bu kriz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanlı torunları ~ 7 yıl önce
İki ucak daha düşürüp Rusya'ya haddini bildiririz! Kimse sabrimizi sinamasin! Hazır savaş uçakları havadayken faizleri de dusurelim roketle ! Yaşasın Dünya lideri Türkiye ! Yatı paralarindan gelen dovizleri de bozduralim arkadaşlar bu arada kalp kalp ♡♡

Yanıtla

Kalan karakter 1000
berkant ~ 7 yıl önce
turist gelmesede olur gelecekse dini bütün turist gelsin ahlakımızı milli değerlerimizi tahrip etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Rezillik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 7 yıl önce
Sadece Antalya mı pazar günü Sabiha'dan Ankara'ya döndüm, havalimanı bomboş,incin top oynuyor. Apronda yatan uçaklar.Yazık içim acıdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belediye ~ 7 yıl önce
Antalya bunları belediye seçimlerinde oy verirken düşünecekti. Hiç acımıyorum. Vizyonsuz insanların şehri bu kadar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UA ~ 7 yıl önce
Ukrayna candir kelimesi pek anlamli olmus:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadi ~ 7 yıl önce
Phuket in 6 aylik sezonu var 15 milyon Turist geluyor, kucucuk ada, bizim Antalya da sehir planlamasi mevcut hali ile turist gelmesine yeterli degil tarih turizm i azaldi otel her yerde var oteller ile valilik beraber calismali gunluk turlar artirilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Turizmdeki müşterilerimiz çoğunlukla Avrupa kökenli. Yıllardır sadece Avrupadaki müşteriye bağlı bir turizm geliştirildi. Bu da en ufak bir politik krizde turist sayısının düşmesine neden oluyor. Ayrıca zengin turiste yönelik yatırımlar çok az. Yatırım derken arkadaşlar kral suitleri ve özel villaları olan ultra lüks oteller olarak anlamasın onlardan zaten yeterince mevcut. Marinalar, özel jetlere uygun meydanlar, çok lüks markaların olduğu alışveriş merkezleri, kaliteli ve markalı yöresel ürünler gibi şeyler yok. Bunları yapabilecek potansiyel de mevcut ancak yapılmıyor. Bu işi Fransa çok iyi yapıyor örnek alınabilir. Provence bölgesinin lavanta ürünleri veya Champagne bölgesinin şarapları gibi dünyada marka haline gelmiş ürünleri var. İtalya, İsviçre vs gibi ülkeler de örnek verilebilir. Bu dediğim ülkeler seviyesine hemen çıkılamaz tabi ki ancak olan tüm bu turizm krizi fırsat bilinip turizm politikamız yeniden şekillendirilirse bu saydıklarım yapılabilir, imkansız değil. Ve tabi ki müşteri portföyümüzü de genişletmemiz lazım. Özellikle Uzak Doğu çok büyük bir müşteri potansiyele sahip ve biz hala yeterince değerlendiremiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Düşüncelerinize katılıyorum ancak yazı çok uzun olmuş. Herkes benim gibi okumayabilir. Yazılarınızı daha kısa tutmanız daha iyi olabilir.
Tokyolu ~ 7 yıl önce
Problem sadece Rus uçağı değilmiş anlaşılan, ona buna eyy cekmeye devam, tehdide devam, suriyeli kardeslerimizi satmaya devam. Bu rakamları 2017 de aramayız inş. TK NRT de yatıdayım uçak %40 -45 yolcu ile geldi, gidişimiz dolu olur inşllah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokyo ~ 7 yıl önce
Tokyo ıslak zeminde fena kayar, duştan çıkarken, lavaboda falan dikkatli ol.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000