13 Aralık 2014, Cumartesi 17:13:18

ANTALYA'DA 'YENİ HAVALİMANI' TOPLANTISI

Antalya'nın batısına yapılması planlanan havalimanı için, Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı belediye başkanları ortak hareket edecek.
  • Demiryolu na cevap: Tren yolunun kurulması için kesilmesi gereken ağaçların sayısı Havalimanı'nın kurulması durumunda kesilmesi gereken ağaçlardan yüzlerce kat daha fazla. Ayrıca alan Dağlık bölge olduğu için kayaların ve Dağlık arazinin düzlenmesi, tünellerin açılması ve çok Sayıda viyadüklerin yapılması gerekir. Bunların inşaası Havalimanı'ndan çok daha Pahalı. Türkiye'nin arazisi geniş olduğu için en ekonomik ulaşım yolu HAVAYOLU dur. Türkiye'nin yapması gereken yerli ucuz 50 kişi kapasiteli yolcu uçağıdır. Insanlar otobüse biner gibi uçağa binmeli. Ayrıca havayolunu kullanımının artması ile, Karayollarında meydana gelen ve gelecek olan nice trafik kazaları ve Ölümler önlenmiş olur. Havalimanı zenginliktir. Ekonomi, endüstri, tarım ve türizmi Müsbet anlamda çok ciddi şekilde tetikler.
  • Antalya merkezde zaten 2. Havaalani var ! THK Karain havaalani . Sehre cok uzak deil ve lokasyonu da cok ii. Cok rahat bir sekilde buyutulunebilinir.
  • Havacilarin , demiryoulunu onermesi cok sinir bozucu bir durum. Yedigin kaba sic. gibi bisey. Arti yorum atanlarin cogu antalyayi bilmiyor dahi . Antalyanin batisinda Dalaman havalimani var.Yeni havalimani antalyanin dogusuna yapilmali , Manavgat - Alanya arasina. Cunku Manavgat ve Alanya arasinda turismin en yogun oldugu bolge. Sehir merkezi icin varolan havalimani yeterli ama yonetim problemleri var .Ornegin ulasim cok zor yani sehre toplutasima ile bagli deil anca saat basi halk otobusu.Arti terminallin biri bir yerde oteki baska bir yerde . Terminalerin birbirine baglanmasi lazim ve yeni yapilan terminalin derhal buyutulmesi lazim.
  • göynükede atlasjeto insin. trasfeoro 745 boning insinki, ruslar gelsinki, ets turla gelesun sonra ruslara koyasun haa, uga
  • bolge beledıyle başkanlarının kendı başlarına bu ışe gırışmelerı dogru degıl bence.. sanayı ve tıcaret odası başkanlarını da yanlarına almalılar ...hatta partılerın bolgesel temsılcılerını de gruba dahıl ederlerse o zaman daha dogru bır yer secımı yapmış olurlar.. ulkemızde bır cok hava alanı yapımı bu sıfattakı ınsanların durtüsüyle hızmete acılmıştır...onun ıcın de kımılerını sel basar , kımılerıde yolcusuzluktan sinek avlar...her işi neden ehlıne bırakmıyoruz kı bız..zembılle bı mevkıye ınen bır ınsan ulkemızde kendını her konuda yetkılı ve bılgılı hısetmeye başlıyor..havacılık otobus ışletmecılıgne benzemez. uluslararası kuralları vardır ve uluslararası bır hızmet sektorudur..her seyı usulune gore yapılması ıcın o ışın önce uzmanından yardım alınmalı , alt yapı hazırlıkları tamamlandıktan sonra da ışın fınansı konusunda calışmalar başlatılmalıdır..
  • İtalya'nın Liguria bölgesi örnek alınabilir. Beton yığınlarına bu kadar merak neden? Fethiyeden Antalya ya uzanan kıyıdan bir demiryolu hattı hem daha az maliyetli hemde doğanın daha az katledilmesi demek
  • Antalya'da kışın kuş uçmuyor neyin kafasını yaşıyolar merak ediyorum doğrusu.
  • Kekova da batik sehrin ustunu tamamen doldurup rahatca h.alani yapabilirler, zaten Deniz seviyesine kadar neredeyse alti dolu, ustunu duzle genislet tamamdir az bi masrafla. canak-comlek beton dokmeye Engel teskil etmemeli artik yeni turkiyede. ohhh beee,simdiden o guzelim beton kokusu burnuma geldi bile.
  • Narita havaalanı Tokyo'ya 60 km mesafede. Ama güzergah, hız, durak sayısına gore 6 farklı tren ve ayrıca otobüsler çalışıyor. Tıkır tıkır işliyor sistem.
  • antalya havalimanı iki pistine paralel yaklaşma yapılabilen toplamda üç piste üç terminale , çok geniş park ve genişlemeye müsait rezerv alanlarına sahip Türkiye deki en iyi planlanmış havaalanıdır. Hatta İstanbulda olsa üçüncü havalimanına gerek bile kalmaz. Böyle bir liman varken yenisini yapmayı istemek işgüzarlık yada populizmden başka birşey değildir. Şehre uzak falanda değil. Hatta Lara bölgesinin gelişmesiyle şehrin ortasında bile kalmış . Yine de ulaşım sorunu yaşıyorsanız hızlı bir raylı sistem yapın kardeşim. İstanbul bu haliyle 1400 trafik kaldırıyorsa antalya en az 2500 trafik kaldırır. Tabi maksadınız rantsa o başka..

Antalya'nın batısına yapılması planlanan havalimanı konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak başkanlığında, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin bir araya geldi.

Kumluca Belediyesindeki toplantıda konuşan Milletvekili Sadık Badak, sürekli gelişen ve büyüyen Antalya'nın batısında bir havalimanı ihtiyacı olduğunu, havalimanının hem Antalya merkezin yoğunluğunu azaltacağını hem de kentin batısına ekonomik kazanım sağlayacağını bildirdi.

Badak, havalimanının uygun yere yapılması halinde, başta turizm olmak üzere, tarım, ticaret ve diğer sektörlere büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Toplantıya katılan Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı belediye başkanları herhangi görüş ayrılığı olmadan bölgenin kazanımlarını ön planda tutarak projeyi destekleyeceklerini bildirdi.

ANTALYA'DA 'YENİ HAVALİMANI' TOPLANTISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Mustafa Almanya'dan ~ 8 yıl önce
Demiryolu na cevap: Tren yolunun kurulması için kesilmesi gereken ağaçların sayısı Havalimanı'nın kurulması durumunda kesilmesi gereken ağaçlardan yüzlerce kat daha fazla. Ayrıca alan Dağlık bölge olduğu için kayaların ve Dağlık arazinin düzlenmesi, tünellerin açılması ve çok Sayıda viyadüklerin yapılması gerekir. Bunların inşaası Havalimanı'ndan çok daha Pahalı. Türkiye'nin arazisi geniş olduğu için en ekonomik ulaşım yolu HAVAYOLU dur. Türkiye'nin yapması gereken yerli ucuz 50 kişi kapasiteli yolcu uçağıdır. Insanlar otobüse biner gibi uçağa binmeli. Ayrıca havayolunu kullanımının artması ile, Karayollarında meydana gelen ve gelecek olan nice trafik kazaları ve Ölümler önlenmiş olur. Havalimanı zenginliktir. Ekonomi, endüstri, tarım ve türizmi Müsbet anlamda çok ciddi şekilde tetikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalya merkezde zaten 2. Havaalani var ! THK Karain havaalani . Sehre cok uzak deil ve lokasyonu da cok ii. Cok rahat bir sekilde buyutulunebilinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havacilarin , demiryoulunu onermesi cok sinir bozucu bir durum. Yedigin kaba sic. gibi bisey. Arti yorum atanlarin cogu antalyayi bilmiyor dahi . Antalyanin batisinda Dalaman havalimani var.Yeni havalimani antalyanin dogusuna yapilmali , Manavgat - Alanya arasina. Cunku Manavgat ve Alanya arasinda turismin en yogun oldugu bolge. Sehir merkezi icin varolan havalimani yeterli ama yonetim problemleri var .Ornegin ulasim cok zor yani sehre toplutasima ile bagli deil anca saat basi halk otobusu.Arti terminallin biri bir yerde oteki baska bir yerde . Terminalerin birbirine baglanmasi lazim ve yeni yapilan terminalin derhal buyutulmesi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
recep ivedik ~ 9 yıl önce
göynükede atlasjeto insin. trasfeoro 745 boning insinki, ruslar gelsinki, ets turla gelesun sonra ruslara koyasun haa, uga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 9 yıl önce
bolge beledıyle başkanlarının kendı başlarına bu ışe gırışmelerı dogru degıl bence.. sanayı ve tıcaret odası başkanlarını da yanlarına almalılar ...hatta partılerın bolgesel temsılcılerını de gruba dahıl ederlerse o zaman daha dogru bır yer secımı yapmış olurlar.. ulkemızde bır cok hava alanı yapımı bu sıfattakı ınsanların durtüsüyle hızmete acılmıştır...onun ıcın de kımılerını sel basar , kımılerıde yolcusuzluktan sinek avlar...her işi neden ehlıne bırakmıyoruz kı bız..zembılle bı mevkıye ınen bır ınsan ulkemızde kendını her konuda yetkılı ve bılgılı hısetmeye başlıyor..havacılık otobus ışletmecılıgne benzemez. uluslararası kuralları vardır ve uluslararası bır hızmet sektorudur..her seyı usulune gore yapılması ıcın o ışın önce uzmanından yardım alınmalı , alt yapı hazırlıkları tamamlandıktan sonra da ışın fınansı konusunda calışmalar başlatılmalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demiryolu ~ 9 yıl önce
İtalya'nın Liguria bölgesi örnek alınabilir. Beton yığınlarına bu kadar merak neden? Fethiyeden Antalya ya uzanan kıyıdan bir demiryolu hattı hem daha az maliyetli hemde doğanın daha az katledilmesi demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denizyolu ~ 9 yıl önce
Daha az maliyetli. Sadece yazın çalışacak bir havalimanı yerine Antalya Havalimanına denizden bağlanmak daha doğrudur bence...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalya'da kışın kuş uçmuyor neyin kafasını yaşıyolar merak ediyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kekova da batik sehrin ustunu tamamen doldurup rahatca h.alani yapabilirler, zaten Deniz seviyesine kadar neredeyse alti dolu, ustunu duzle genislet tamamdir az bi masrafla. canak-comlek beton dokmeye Engel teskil etmemeli artik yeni turkiyede. ohhh beee,simdiden o guzelim beton kokusu burnuma geldi bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Narita havaalanı Tokyo'ya 60 km mesafede. Ama güzergah, hız, durak sayısına gore 6 farklı tren ve ayrıca otobüsler çalışıyor. Tıkır tıkır işliyor sistem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 9 yıl önce
antalya havalimanı iki pistine paralel yaklaşma yapılabilen toplamda üç piste üç terminale , çok geniş park ve genişlemeye müsait rezerv alanlarına sahip Türkiye deki en iyi planlanmış havaalanıdır. Hatta İstanbulda olsa üçüncü havalimanına gerek bile kalmaz. Böyle bir liman varken yenisini yapmayı istemek işgüzarlık yada populizmden başka birşey değildir. Şehre uzak falanda değil. Hatta Lara bölgesinin gelişmesiyle şehrin ortasında bile kalmış . Yine de ulaşım sorunu yaşıyorsanız hızlı bir raylı sistem yapın kardeşim. İstanbul bu haliyle 1400 trafik kaldırıyorsa antalya en az 2500 trafik kaldırır. Tabi maksadınız rantsa o başka..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 9 yıl önce
Batı Antalya'ya meydan yapılacağına ve Doğu Antalya'da GZP gibi sıkıntılı bir meydan olacağına , Antalya Havalimanı'ndan Alanya'ya hızlı tren hattı çekilse (120 km) 1 saatte ulaşım sağlanmış olur belki sürmez bile. Batı'ya da Lara tarafından deniz otobüsü seferi konsa o da 1,5 saatte ulaştırır Kaş tarafına. Yazık günah değil mi!
Antalyalı ~ 9 yıl önce
Ulaşım sorunu yakında çözülecek sayılır büyükşehir belediyesi havalimanına raylı sistem projesi yaptı ve yakın zamanda ulaştırma bakanlığı tarafından ihaleye çıkılıp yapılacak
antlylı ~ 9 yıl önce
Havalimanına zaten raylı sistem projesi var yakın zamanda ulaştırma bakanlığı ihaleye çıkacak ve sorun çözülecek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000