14 Mart 2016, Pazartesi 09:05:45

Antalya'da 3. havalimanı heyecanı

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi.
  • Bu adamlara biri akil fikir vermiyormu? Gazipasa,Antalya,Dalaman havalimanlari zaten kapasite altinda calisior. Illa yatirim diyorsaniz AYT'ye hangar acin. Yıllardir istimlak davaniz suruyor.
  • kaş bölgesi, daha doğrusu Antalya'nın batısı, doğallığını halâ koruyorken bu bölgenin doğasını mahvetmek için birebir düşünülmüş bir proje. yazık edecekler açıkçası.
  • Haberi yapmadan önce bir bakım bakalım Kaş nerede, Demre nerede, Finike nerede? Hem Demre ve Kaş arasında olacak, hem de Finike'ye yakın olacak.
  • Detuyap da havalimanı işletmeciliğine soyunmuş. Nasıl gireceksin ihaleye? Daha önce hangi havalimanını işlettin? Tecrübeli kadron var mı ? Piyasada TAV Fraport gibi devler varken sen havagazı alırsın.
  • Ankara'da ard arda patlayan bombaların ardından diğer ülkeler vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapıyorlar...Bu da malesef ülkemizi derinden etkiliyor...Bu yıl hem oteller,hem de havayolları için sıkıntılı bir yıl olacak gibi görünüyor...Umarım çok zarar görmeden atlatırız....
  • THY nın Antalya'ya base açacağı söylentisi var. Doğru mu acaba?
  • antalyada 2.ci terminal bile boş kaldığından açılmıyor 3.cü havalimanı tam bir hikaye. bu sene batan batana!!
  • New York Antalya charter'lar 777 mi 330 lami olacak
  • Antalyaya zaten artık turist gelmiyor, geçen yıl rakamlar çakıldı. Bu yıl üç aydan beri diğer senelere oranla kıyaslandığında dehşet verici şekilde kötü bir sezonun olacağını işaret ediyor.
  • boşa masraf yapmayın artık Türkiye'ye turist falan gelmez. 14 yıllık istikrarlı tek parti iktidarının memleketi getirdiği nokta bu

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi.

Antalya'da turizmcilerin ve Batı Antalya bölgesinde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 3'üncü havalimanının yerinin belirlendiği öğrenildi. A haber'de yer alan bilgiye göre Kaş-Demre arasında süren yer tespiti çalışmaları tamamlandı. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

RAPOR TAMAMLANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve Sivil Havacılık uzmanlarının yürüttüğü çalışmaların raporu da sonuçlandırıldı.

100 KİLOMETRE KURALI

Yeni ŞAfak'ın haberine göre yer tespiti çalışmalarının 'Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı kentteki ana havalimanını etkiler mi?' tereddüdünü ortadan kaldırdığı da belirtildi. Araştırma sonunda, Kaş-Demre bölgesinin Antalya merkeze 200, Dalaman Havalimanı'na ise 190 kilometre, belirlenen alanın ise iki havalimanının arasında bir yerde olduğu ve her 100 kilometrede bir havalimanı kuralını da uygun olduğuna dikkat çekildi.

Havalimanı için belirlenen arazinin Kaş, Demre arasında ve finike'ye çok yakın olduğu sızan bilgiler arasında yer aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanlarının, uçakların yaklaşma sorunu yaşayıp yaşamayacağı yolundaki araştırmalarının da tamamlandığı belirtildiği çalışmalarda, havalimanı yapımı için arazinin her türlü şarta uygun olduğu kanısına varıldığı ve fizibilite çalışmalarına göre hareket edileceğinin altı çizildi.

YAP-İŞLET-DEVRET İLE OLABİLİR

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanının hangi modelle yapılacağı ise netlik kazanmadı. DHMİ yetkililerine göre, yatırımın yap-işlet-devret modeliyle yapılması mümkün görünüyor. Bu modelle havalimanının yapımına talip kurum ve kuruluşlar olduğu vurgulanırken, yatırım programına teklif edildiği de kaydedildi. Havalimanının her türlü uçağın inebileceği bir havalimanı olması ve gelişmeye müsait olacak şekilde planlanması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü açıklandı.

DETUYAB İHALEYE TALİP

Öte yandan Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırmaya başladı. DETUYAB Başkanı HASAN Akıncıoğlu, daha önce de açıkladığı gibi 'Projeye talibiz' dedi. Akıncıoğlu, bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a bir yazı gönderdiklerini belirterek, "Havalimanı projesi yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkarılması halinde, DETUYAB olarak projeye talibiz. Birliğimizde yer alan yatırımcı şirketler turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren konusunda deneyim sahibi kuruluşlar olup, 2 inşaat kökenli firmamız ise Türkiye'de yer alan 2 havalimanı inşaatını gerçekleştirme tecrübesine sahiptir" dedi.

Antalya'da 3. havalimanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Andro ~ 8 yıl önce
Bu adamlara biri akil fikir vermiyormu? Gazipasa,Antalya,Dalaman havalimanlari zaten kapasite altinda calisior. Illa yatirim diyorsaniz AYT'ye hangar acin. Yıllardir istimlak davaniz suruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilenden ~ 8 yıl önce
Antalya terminali o yüzden mi genişletti? kapasite altındaysa ihale yenilenirken talipleri neden çok? bi düşün bakalım?
yeni rant ~ 8 yıl önce
kaş bölgesi, daha doğrusu Antalya'nın batısı, doğallığını halâ koruyorken bu bölgenin doğasını mahvetmek için birebir düşünülmüş bir proje. yazık edecekler açıkçası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel Coğrafya ~ 8 yıl önce
Haberi yapmadan önce bir bakım bakalım Kaş nerede, Demre nerede, Finike nerede? Hem Demre ve Kaş arasında olacak, hem de Finike'ye yakın olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZgR ~ 8 yıl önce
Hem yakın olsun hem de uzak. Arasında olsun ama aslında değil. Bir gözü kalk gidelim desin ama diğerinin kafası karışmış olsun :))
Detuyap ~ 8 yıl önce
Detuyap da havalimanı işletmeciliğine soyunmuş. Nasıl gireceksin ihaleye? Daha önce hangi havalimanını işlettin? Tecrübeli kadron var mı ? Piyasada TAV Fraport gibi devler varken sen havagazı alırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 8 yıl önce
Ankara'da ard arda patlayan bombaların ardından diğer ülkeler vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapıyorlar...Bu da malesef ülkemizi derinden etkiliyor...Bu yıl hem oteller,hem de havayolları için sıkıntılı bir yıl olacak gibi görünüyor...Umarım çok zarar görmeden atlatırız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstikrar ~ 8 yıl önce
İstikrar adına oy verenler bunun altından nasıl kalkacaklar? Vebalini nasıl ödeyecekler ? Ülkenin geldiği durum ortada
Hostes ~ 8 yıl önce
THY nın Antalya'ya base açacağı söylentisi var. Doğru mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
doğru AYT den Amerikaya sefer yapmak istiyoırlar ama daha tam belli değil not: ciddiyim
Meka ~ 8 yıl önce
Neredeyse her gün overbook olan Ankara'yı halletsinler.
hikaye ~ 8 yıl önce
antalyada 2.ci terminal bile boş kaldığından açılmıyor 3.cü havalimanı tam bir hikaye. bu sene batan batana!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ~ 8 yıl önce
O yüzden mi ben günde 5 uçağı T2'de denetliyorum
Corendon ~ 8 yıl önce
New York Antalya charter'lar 777 mi 330 lami olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turist ~ 8 yıl önce
Antalyaya zaten artık turist gelmiyor, geçen yıl rakamlar çakıldı. Bu yıl üç aydan beri diğer senelere oranla kıyaslandığında dehşet verici şekilde kötü bir sezonun olacağını işaret ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 8 yıl önce
boşa masraf yapmayın artık Türkiye'ye turist falan gelmez. 14 yıllık istikrarlı tek parti iktidarının memleketi getirdiği nokta bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000