11 Mayıs 2009, Pazartesi 14:41:55

Antalya, uluslararası bir "Hub" haline gelecek

Antalya’nın yurt dışı uçuş ağının genişletilerek uluslararası alanda bir hub haline gelmesi yönündeki proje kapsamında çalışmalara başlandı.
  • AYT dış hatlar zaten şu anda ki yolcuyu bile zor kaldırıyor. Nasıl hub olacak anlamadım. Gazipaşa açıldığında belki biraz terminal nefes alır.
  • Evet arkadas dogru demis. Ben Frankfurt havalimaninda calisiyorum. Terminal 1 ile Terminal 2 arasinda cok mesafe vardir Frankfurt havalimaninda. Yani yürümek bi hayli zor. Ama SkyLine sayesinde bu iki terminal arasinda her 3-5 dakikada bir SkyLine treni kalkiyor. Söförü felan yok, tamami otomasyon,otomatik olarak kapilar aciliyor, 90sn icerisinde kapilar kapaniyor ve hareket ediyor. Süper bir sistem. Bu sekilde Terminaller arasinda baglanti cok rahat bir sekilde saglaniyor. Ayrica bu SkyLine havadan ray üzerinde gidiyor. Giderkende apronu ve ucaklari görebiliyorsunu ;) Süper bisi yani...
  • Yavaş bağlayın kopmasın :))
  • hava trenleri(skytrain)ile 3 terminal birbirine baglanir
  • Antalyadaki 3 Terminal binasıda birbirinden bağımsız BU HALDEYKEN buradan HUB mub olmaz. Yaz tarife döneminde Antalya havalimanı zaten limitlerde çalışıyor hangi bağlantıyı hangi trafiğe adapte edecek buda bi merak konusu tabi.
  • Departure ufak duzenleme ile yeterli olur fakat arrivallarda yapisindan dolayi problem yasar ayt.
  • Somut veriler yok mu ? ne olacakmış antalya anlamadım.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bölgesel Havacılık Projesi çerçevesinde sivil havacılıkta yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak Antalya Havaalanı da gerek yolcu gerekse uçak trafiğinde çok büyük gelişmelere sahne oluyor.

İç hatlarda yeni bir merkez haline gelerek özellikle çapraz uçuşların ana üssü haline gelen Antalya Havaalanı’nın günlük uçak trafiğinde 2002-2005 yılları arasında yüzde 106 oranında artış yaşandı.

Turizm sezonun da etkisiyle özellikle yaz aylarında uçak trafiğinde büyük artış gözlenen Antalya Havaalanı’nın Temmuz ayındaki günlük uçak trafiği 2002 yılında 302 iken bu rakam 2008 yılında 631’e ulaşarak rekor bir gelişme kaydetti.

Proje kapsamında, Türkiye turizminin dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Antalya’dan yurt dışındaki yeni noktalara tarifeli seferlerin başlatılması hedeflenmektedir.  İlk etapta,  Abu Dabi, Ufa, Cenevre, Kişinev, S. Petersburg, Kazan, Paris olmak üzere 7 noktaya Antalya’dan başlatılacak seferlere ilaveten Adnan Menderes Havaalanı’ndan ise İran ve Paris’e Haziran ayı içinde sefer düzenlenmesi planlanmaktadır.

Tarifeli havayolu taşıyıcılarımız tarafından Antalya’dan yurt içinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Diyarbakır, Samsun, Van, Bursa ve Trabzon’a düzenlenen seferlere ek olarak, yurt dışına düzenlenecek yeni tarifeli seferlerle birlikte, Antalya üzerinden ülkemizdeki pek çok şehrin yurt dışı ile bağlantısı sağlanmış olacak. Böylelikle 12 ay yoğun bir şekilde işleyen havaalanı olarak Antalya’nın, Türkiye’nin tüm dünya ile bağlantı noktası olan çok önemli bir merkez konumundaki yeri, altı kalın bir şekilde çizilerek pekişmiş olacak.

Antalya, uluslararası bir "Hub" haline gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
AYT dış hatlar zaten şu anda ki yolcuyu bile zor kaldırıyor. Nasıl hub olacak anlamadım. Gazipaşa açıldığında belki biraz terminal nefes alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet arkadas dogru demis. Ben Frankfurt havalimaninda calisiyorum. Terminal 1 ile Terminal 2 arasinda cok mesafe vardir Frankfurt havalimaninda. Yani yürümek bi hayli zor. Ama SkyLine sayesinde bu iki terminal arasinda her 3-5 dakikada bir SkyLine treni kalkiyor. Söförü felan yok, tamami otomasyon,otomatik olarak kapilar aciliyor, 90sn icerisinde kapilar kapaniyor ve hareket ediyor. Süper bir sistem. Bu sekilde Terminaller arasinda baglanti cok rahat bir sekilde saglaniyor. Ayrica bu SkyLine havadan ray üzerinde gidiyor. Giderkende apronu ve ucaklari görebiliyorsunu ;) Süper bisi yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yavaş bağlayın kopmasın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hava trenleri(skytrain)ile 3 terminal birbirine baglanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalyadaki 3 Terminal binasıda birbirinden bağımsız BU HALDEYKEN buradan HUB mub olmaz. Yaz tarife döneminde Antalya havalimanı zaten limitlerde çalışıyor hangi bağlantıyı hangi trafiğe adapte edecek buda bi merak konusu tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Departure ufak duzenleme ile yeterli olur fakat arrivallarda yapisindan dolayi problem yasar ayt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Somut veriler yok mu ? ne olacakmış antalya anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000