05 Nisan 2016, Salı 13:10:36

Antalya için korkunç rakamlar!

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz turist beklentilerine de yansıdı. 2015 yılında 3.2 milyon olarak gerçekleşen Rus turist sayısı, 2016'da 986 bine düşebilir.
  • türk'e 2. sınıf insan muamelesi yapan turizmciler... beter olun... yağmurlu havada su yok size!! ucuz ve kaliteli tatil güney avrupa'da artık!!!
  • Tüm bunlar birilerinin kibir, inat ve ya ben ya hiç tavrının sonucudur. Şakşakçıları kına yaksın!
  • Ukrayna doldurur boşlukları,tırsmayın.
  • Yıllarca antalya,kemer,alanya,bodrum,dalaman,çeşme,nevşehir gibi turistik bölgelerde (istanbulu da katabiliriz) yabancıya üç kuruşa kendi insanına fahiş fiyata otel,tur vs satan,kendi insanına kendi ülkesinde tatil yaptırmayan, turistleri şişirme fiyatlarla ve sahte ürünlerle kazıklayan, 3 dakikalık yolu 30 dakikada götüren otelci,işletmeci,esnaf,taksici vs hepsine çok iyi oldu bin beter olsunlar! Otelciler yıllarca parayı götürdüler şimdi kriz oldu mu battık naraları atıyorlar! Adama demezler mi bunca sene kazandığın paraları ne yaptın diye? Hemen hepsi de krallar gibi maaile yaşıyorlar! Sözüm ona turizm sektöründe çalışan ki bence hiçbir sektörde olmaması gereken türkçe konuşamayan,dağdan gelip ortalıkta itlik yapanlara da iyi oldu aynen inlerine geri dönerler ! Onları ucuza çalıştırıp onların sırtından para kazanmak isteyenler de ! Başımıza gelen her olay yüce Allah'ın cezalandırmasıdır anlayana ve ders alana tabii!
  • Antalyada ikamet ediyor 6 senedir turizmde taşımacılık yapıyorum. Avrupalı misafiride taşıyorum rus misafiride iranlı filistinli israilli yide.ben işin açığı otelin ne kazandığını umursamam, çünkü otel kendine çalışır. Kaliteli misafir getireyimde personelimle tip mip nasiplensin demez, benim firmamda aynı. 10 milyon rus geleceğine 2 milyon avrupalı gelsin, hem misafir sataşmalar olmadan kaliteli tatil yapsıb hemde bizler para kazanalım. Papillon hotels çalışan müdür arkadaşımla sohbetimiz esnasında şöyle bir gerçeğide öğrendim, rus yok diye otelciler ağlamıyor aksine içten içe seviniyorlar. Sezonda 100 bin rusu ağırlayıp onca masrafa girip 5 kazanacağına, 30 bin avrupalıya kaliteli hizmet vermeyi tercih ediyorlar. Bence rus gelmesede turizm batmaz, aksibe kalite artar. Kaliteli misafire kalifiye personel gerekir, kolundan tutup garson barmen yaptıklarını almazlar olur biter. İşssiz kalırlar! Kalsınlar kardeşim, sanayiden çıkıp hello deyip iş yapacaklarına kalsınlar, işleri asıl neyse onu yapsınlar...
  • Olumsuz bir şey olsada nefretimi kusayım diye fırsat bekleyen ezikleri sevindirmiş haber. Yalnız sevinciniz kursağınızda kalabilir söyleyim, daha sezon açılmadı. Bahsedilen rakamlar öngörüden ibaret ;)
  • Işsizlik gibi sonuçları olmasa, ders niteliğinde olurdu yabancıya 15-20€ ya yatak sattığında bayram edip, yerliden 150-200TL isteyen işletmecilere.
  • Uzun adam, Reis, Serok Ahmet kurtarır sizi şimdi ... :))) Ne olacak canım 2 milyon turist azalmış , her derde deva dünya liderimiz var ...:)))
  • Formlarda belli: çoğu işletmenin birden fazla oteli var. Doldurabileceklerini açarlar. Diğerleri açılmaz. Böylece Binlerce işsiz ortaya çıkar. Geçmiş olsun.
  • sen gidip elin gavuruna ucuz turizm sağlayıp. yerliye geçirmasyon yapmaya çalışırsan... iyi oldu demek düşer bize

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz turist beklentilerine de yansıdı. 2015 yılında 3.2 milyon olarak gerçekleşen Rus turist sayısı, 2016'da 986 bine düşebilir.

Yetkililerden alınan bilgilere göre 2016 yılındaki turist sayısı beklentilerini rapor haline getirdi. Bir önceki yıl kente gelen turist sayısı 10.4 milyon iken bu yılki sayının 7 milyon civarında olması ön görüldü.

En büyük düşüş ise iki ülke arasındaki siyasi krizden dolayı Rus turist sayısında oldu. Rusya-Beyaz Rusya ve Ukrayna'dan geçen yıl 3.2 milyon turist ağırlayan Türkiye, bu yıl yüzde 70 kayıpla 986 bin olarak tahmin edildi. İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısında da yüzde 40 oranında kayıp beklendiği raporda yer aldı. Buna göre 2015 yılında 773 bin İskandinav turistin geldiği Antalya'ya bu yıl 463 bin turistin gelmesinin beklendiği belirtildi.

Antalya'yı yoğun olarak tercih eden Alman turist sayısında da yüzde 20 düşüş beklenirken bir önceki yıl 3 milyon Alman turistin ağırlandığı Antalya'ya bu yıl 2.4 milyon Alman'ın gelmesinin tahmin edildiği raporda dikkat çeken bir başka nokta olarak öne çıktı.
Türkiye'ye gelecek bütün ülkelerdeki turist sayısında düşüş yaşanırken sadece İran, İsraiy Romanya ve Macaristan'dan gelecek turist sayısında yüzde 10 artış beklendiği rapora girdi.

Toplamda  Antalya'ya geçen yıl 10.5 milyon turist gelirken, bu yılki beklenti ise 7 milyon yabancı turist olarak öngörüldü.

©Airporthaber.com

Antalya için korkunç rakamlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

beter olun ~ 8 yıl önce
türk'e 2. sınıf insan muamelesi yapan turizmciler... beter olun... yağmurlu havada su yok size!! ucuz ve kaliteli tatil güney avrupa'da artık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep ~ 8 yıl önce
Tüm bunlar birilerinin kibir, inat ve ya ben ya hiç tavrının sonucudur. Şakşakçıları kına yaksın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boryspol ~ 8 yıl önce
Ukrayna doldurur boşlukları,tırsmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acı ama gerçek ! ~ 8 yıl önce
Yıllarca antalya,kemer,alanya,bodrum,dalaman,çeşme,nevşehir gibi turistik bölgelerde (istanbulu da katabiliriz) yabancıya üç kuruşa kendi insanına fahiş fiyata otel,tur vs satan,kendi insanına kendi ülkesinde tatil yaptırmayan, turistleri şişirme fiyatlarla ve sahte ürünlerle kazıklayan, 3 dakikalık yolu 30 dakikada götüren otelci,işletmeci,esnaf,taksici vs hepsine çok iyi oldu bin beter olsunlar! Otelciler yıllarca parayı götürdüler şimdi kriz oldu mu battık naraları atıyorlar! Adama demezler mi bunca sene kazandığın paraları ne yaptın diye? Hemen hepsi de krallar gibi maaile yaşıyorlar! Sözüm ona turizm sektöründe çalışan ki bence hiçbir sektörde olmaması gereken türkçe konuşamayan,dağdan gelip ortalıkta itlik yapanlara da iyi oldu aynen inlerine geri dönerler ! Onları ucuza çalıştırıp onların sırtından para kazanmak isteyenler de ! Başımıza gelen her olay yüce Allah'ın cezalandırmasıdır anlayana ve ders alana tabii!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş laf. ~ 8 yıl önce
Antalyada ikamet ediyor 6 senedir turizmde taşımacılık yapıyorum. Avrupalı misafiride taşıyorum rus misafiride iranlı filistinli israilli yide.ben işin açığı otelin ne kazandığını umursamam, çünkü otel kendine çalışır. Kaliteli misafir getireyimde personelimle tip mip nasiplensin demez, benim firmamda aynı. 10 milyon rus geleceğine 2 milyon avrupalı gelsin, hem misafir sataşmalar olmadan kaliteli tatil yapsıb hemde bizler para kazanalım. Papillon hotels çalışan müdür arkadaşımla sohbetimiz esnasında şöyle bir gerçeğide öğrendim, rus yok diye otelciler ağlamıyor aksine içten içe seviniyorlar. Sezonda 100 bin rusu ağırlayıp onca masrafa girip 5 kazanacağına, 30 bin avrupalıya kaliteli hizmet vermeyi tercih ediyorlar. Bence rus gelmesede turizm batmaz, aksibe kalite artar. Kaliteli misafire kalifiye personel gerekir, kolundan tutup garson barmen yaptıklarını almazlar olur biter. İşssiz kalırlar! Kalsınlar kardeşim, sanayiden çıkıp hello deyip iş yapacaklarına kalsınlar, işleri asıl neyse onu yapsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık ~ 8 yıl önce
az mantık kursan ya, o leş ruslar bile gelmiyor, avrupalı nasıl gelecek? kelle koltukta tatil mi yapsınlar???
trators ~ 8 yıl önce
Olumsuz bir şey olsada nefretimi kusayım diye fırsat bekleyen ezikleri sevindirmiş haber. Yalnız sevinciniz kursağınızda kalabilir söyleyim, daha sezon açılmadı. Bahsedilen rakamlar öngörüden ibaret ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Işsizlik gibi sonuçları olmasa, ders niteliğinde olurdu yabancıya 15-20€ ya yatak sattığında bayram edip, yerliden 150-200TL isteyen işletmecilere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKMAK ~ 8 yıl önce
Uzun adam, Reis, Serok Ahmet kurtarır sizi şimdi ... :))) Ne olacak canım 2 milyon turist azalmış , her derde deva dünya liderimiz var ...:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
İçimizdeki irlandalılar...
Pilot ~ 8 yıl önce
İçimizdeki irlandalılar...
Pilot ~ 8 yıl önce
İçimizdeki irlandalılar...
Formül ~ 8 yıl önce
Formlarda belli: çoğu işletmenin birden fazla oteli var. Doldurabileceklerini açarlar. Diğerleri açılmaz. Böylece Binlerce işsiz ortaya çıkar. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi oluyor ~ 8 yıl önce
sen gidip elin gavuruna ucuz turizm sağlayıp. yerliye geçirmasyon yapmaya çalışırsan... iyi oldu demek düşer bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000