09 Şubat 2019, Cumartesi 13:48:18

Antalya Havalimanı'nda yeni bir dönem

Antalya Havalimanı’na kurulan Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katıldığı törenle yapıldı.
  • Sağol Dhm ,insan olan kendi için istediğini arkadaşı içinde istemeli.
  • Hortum gözle görülürken meydanı kapatamayanlar, bu sistem ikaz verdi diye bir önlem almaz. Zaten uçaklarda PWS mevcut. Bu sistemin ikazına göre pilotlar karar verecek. LLWAS ikazları sadece advisory olarak ATIS sonunda yerini alacak.
  • Eskiden köylerde çeşmeler böyle açılır dı
  • Proje neden yerli ve milli değil de Alman ve Japon malı? Yerli ve milli uçak,helikopter,gemi,iha,siha bilmem ne yapıyoruz da uyarı sistemi,radar vs mi yapamıyoruz? Sabrımızı test etmeyin,kafamızı bozmayın hemen yerli ve milli uyarı sistemi,radar, sonar vs yapın inşallah, maşallah, evelallah,hamdolsun,amin.
  • Bence haberde yanlış bilgi var ..çünkübuzde artık herşey 100% Milli ve yerli oldu AIRPORTHABER gündemi takip edin lütfen ona göre haber yazın-:)
  • Geçen hortum çıkmış hala otobüsle uçağa yolcu taşınıyordu. O zaman da rüzgar metar ve taf larında görülmemiş çılgın değerler yayınlanmıştı. Ancak basiretsiz yöneticiler ne uçuşları durdurdular ne de meydanı uçuşa kapattılar.Böyle bir sistem kuruluyorsa bunun vereceği değerlerin gerektirdiği kararları alabilecek yöneticilerde atanmalıdır.
  • Meteoroloji çalışanları en maksimumundan havacılık tazminatını almalılar.

Türkiye'nin turizm başkenti olarak da bilinen Antalya'da kurulan Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi bugün düzenlenen törenle resmen açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahi Turhan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

Antalya Havalimanı'na kurulan 100 km yarı çaplı bir kapsama alanında yağışlı hava kütlelerini ve rüzgar hareketlerini tespit eden x-band radarı ile bu radar tarafından tespit edilemeyen 20 km yarı çaplı alanda açık havadaki rüzgar hareketlerini tespit eden 3D Lidar sisteminin bileşeninden oluşan Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi ile pilotların ani rüzgar değişimi ile yaşadıkları endişe de sona erecek.

Hem yağışlı havalarda hem de yağışın olmadığı açık hava şartlarında alçak seviyede yatay ve düşey yönde oluşarak uçuş güvenliği için tehlike oluşturan rüzgar değişimlerini tespit etmeye yarayan sistem Türkiye’de ilk kez Antalya Havalimanı’na kuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Sistem yaklaşık 20 milyon TL’ye mal oldu ve geçen yıl Kasım ayında kullanılmaya başlandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, geçtiğimiz aylarda İstanbul Havalimanı'na da benzer sistemin kurulacağını ifade ederek, projenin Alman ve Japon firmalarla ortaklaşa gerçekleştirildiğini söylemişti.







Antalya Havalimanı'nda yeni bir dönem

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Dmi ~ 5 yıl önce
Sağol Dhm ,insan olan kendi için istediğini arkadaşı içinde istemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hortum ~ 5 yıl önce
Hortum gözle görülürken meydanı kapatamayanlar, bu sistem ikaz verdi diye bir önlem almaz. Zaten uçaklarda PWS mevcut. Bu sistemin ikazına göre pilotlar karar verecek. LLWAS ikazları sadece advisory olarak ATIS sonunda yerini alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 5 yıl önce
Görmüş olduğum ve Türkiye deki en çirkin ve berbat havalimanı Antalya!!!
Çeşme ~ 5 yıl önce
Eskiden köylerde çeşmeler böyle açılır dı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ~ 5 yıl önce
Proje neden yerli ve milli değil de Alman ve Japon malı? Yerli ve milli uçak,helikopter,gemi,iha,siha bilmem ne yapıyoruz da uyarı sistemi,radar vs mi yapamıyoruz? Sabrımızı test etmeyin,kafamızı bozmayın hemen yerli ve milli uyarı sistemi,radar, sonar vs yapın inşallah, maşallah, evelallah,hamdolsun,amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 5 yıl önce
Haklı
İyi güzel ~ 5 yıl önce
Amma şehir merkezletine biraz uzak değil mi? 34 km 50 km vardır bir bildikleri...
Neden vurmuslar ~ 5 yıl önce
Vurdukları ucak nato ülkesi uçağı olaydı ruslar bitmişti..
Yerli ~ 5 yıl önce
Bence haberde yanlış bilgi var ..çünkübuzde artık herşey 100% Milli ve yerli oldu AIRPORTHABER gündemi takip edin lütfen ona göre haber yazın-:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sistem güzel afilli ama..!!! ~ 5 yıl önce
Geçen hortum çıkmış hala otobüsle uçağa yolcu taşınıyordu. O zaman da rüzgar metar ve taf larında görülmemiş çılgın değerler yayınlanmıştı. Ancak basiretsiz yöneticiler ne uçuşları durdurdular ne de meydanı uçuşa kapattılar.Böyle bir sistem kuruluyorsa bunun vereceği değerlerin gerektirdiği kararları alabilecek yöneticilerde atanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmza ~ 5 yıl önce
Altına ben de imza atıyorum. O sistem hortum zamanı devrede değil miydi? Niye çalışanları, yolcuları tehlikeye attınız?
Abartma Mülayim ~ 5 yıl önce
Görülmemiş değer dediğin nedir? Sadece şiddetli rüzgar uyarısı yayımlandı. Ne vardı metar'da.
Dhm ~ 5 yıl önce
Meteoroloji çalışanları en maksimumundan havacılık tazminatını almalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhm ~ 5 yıl önce
Hıhı.Alırlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000