21 Haziran 2016, Salı 13:25:35

Antalya Havalimanı'nda sert düşüş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, geçen yıl haziran ayında Antalya Havalimanı Dış Hatlara 8 bin uçağın geldiğini belirterek, bu sayının 2016 yılı haziran ayının ilk yarısında bin 800 uçağa düştüğünü belirtti.
  • Yıllarca istikrar diye hükümeti yıkayan yağlayan, bizi dibe çeken yardakçılar düşünsün şimdi biraz.
  • alooo ne oldi, yelekni dik tutun dik:) uçağı vurunca delikanlı ayakları şimdi yelkenler fora:)
  • MATS in durumu ne oldu. Arkadaslar alacaklarini alabildiler mi?
  • Burada yorum yapan arkadaşların bilgisizliği ve dar görüşlülüğü dikkat çekici. Sanki zararı bir tek Antalya görecekmiş, kendileri bir vadede etkilenmeyecekmiş gibi ohh çeken arkadaşlar da var. Gelmeyen turistin, daha az döviz geliri olduğunu, bunun cari açık finansmanında nasıl sorun yaratabileceğini düşünemiyorlar. haydi bu işlere akıllar ermiyor diyelim, hiç mi çevrenlerine bakmazlar? bakmadıkları için, otellere malını satamayan tüccarı düşünemiyorlar; o tüccarın alışveriş yaptığı esnafı hesaba katmıyorlar...Antalya'ya gelen dövizin, Antalya'da kaldığını sanıyorlar muhtemelen. Ancak, o korkunç cahillikleri kibirlerini törpülemiyor, aksine daha da bir terbiyesizleşiyorlar. bu cahillerin yaptığı seçimlerle de bizim kaderimiz tayin oluyor.
  • Antalya daki otelleri dildurmak Ankara nın elinde Türkiye nin dış politikasını gözden geçirmesi gerekir
  • Antalyada turizmin kötü olmasına ne kadar çok sevinen varmış. Tmm otelciler için haklı olabilirsiniz ama havalimanı çalışanları ne yapsın. İşsiz kaldık sezon ortasında.
  • ANTALYA'DAKİ GENEL VE YEREL SEÇİMLERİN SONUCUNA BAKARAK OH OLMUŞ İYİ OLMUŞ DEMEK KURUNUN YANINDA YAŞIN DA YANMASINA OH DEMEK GİBİ BİR ŞEY. AMA BENCE DE OH İYİ OLDU. HAK ETTİLER
  • Antalya esnafi kadar daha kotu bir esnaf Turkiye de yoktur..!
  • Güzel kardeşim indirin fiyatları bize elin yabancısına yaptığınız gibi, bak bakalım otelde boşluk kalıyor mu?Almadık hala tatili, inadım inat :)Düşmeden de almam.
  • Bir senede kazanmayıverin yıllarca sömürdünüz!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, geçen yıl haziran ayında Antalya Havalimanı Dış Hatlara 8 bin uçağın geldiğini belirterek, bu sayının 2016 yılı haziran ayının ilk yarısında bin 800 uçağa düştüğünü belirtti. Çetin, "Turist sayısındaki 5.5 aylık düşüş yüzde 45, günlük olarak kaybımız yüzde 60'a yaklaştı" dedi.

ATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Salonunda gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin toplantıda, son günlerde Antalya'da meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekerek, "Bu yangınların bir kısmı, ormanlık bölgelerde gelişigüzel atılan cam şişelerin mercek gibi yüksek ısı ve ateş yapmasından kaynaklanıyor. Hem bu davranışları önlemek hem de yangınlara hızlı müdahale için altyapı kurmamız gerekiyor. Umarım büyük felaketlerle karşılaşmadan bu sıcakları atlatırız" dedi.

"2,5 MİLYON RUS TURİST GELECEĞİNİ SÖYLÜYORLARDI"

Turizmde yaşanan sıkıntıları Aralık ayından bu yana anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Çetin, "Aralık ayında krizin boyutunun 8-9 milyar dolara çıkabileceğini yazdığımızda bazı kurumlar inanmamıştı. Şubat ayına geldiğimizde yetkililer Rus turistlerin mutlaka gelmeye devam edeceğini, 2,5 milyon Rus turist geleceğini söylüyorlardı. Burada bir noktayı vurgulamak istiyorum. Gerek uçak desteği, gerekse turizmde kredi erteleme desteği elbette önemli desteklerdi. Ancak, yaşadığımız kriz karşısında çok daha dinamik olunmalıydı, uygulamalar daha erken başlamalıydı" diye konuştu.

"HAZİRAN AYININ BİRİNCİ YARISINDA BİN 800 CİVARINDA UÇAK GELDİ"

Geçen yıl Haziran ayında Antalya'ya dış hatlardan gelen uçak sayısının 8 bin olduğunu hatırlatan Çetin, "Bu yıl Haziran ayının birinci yarısında bin 800 civarında uçak geldi. Turist sayısındaki 5.5 aylık düşüş yüzde 45, ama son günlerde, günlük olarak kaybımız yüzde 60'a yaklaştı. Fiyatlarımız zaten dip yapmış durumda. Antalya'nın döviz ve gelir kaybı Türkiye ekonomisini etkileyecek boyuta geliyor. Turizmde bizim kadar zorlanan başka yer ve bölge yok. Ege bölgesi iç turizme çalıştığı için orada bizdeki kadar sorun olmadı. Biz de özellikle Rusya'ya bağlanmış yerler ve oteller büyük sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu.

"TARIM SEKTÖRÜMÜZÜN GEÇEN YILA GÖRE GELİR KAYBI 1 MİLYAR LİRAYI AŞMIŞTIR"

Tarım sektöründe Nisan ve Mayıs aylarında ortalama ürün değerinin yüzde 25 ile yüzde 41 arasında düştüğünü kaydeden Çetin, "Salatalık gibi bazı ürünlerin fiyatı 25 kuruşa inmiştir. Tarım sektörümüzün geçen yıla göre gelir kaybı 1 milyar lirayı aşmıştır. SGK verilerine göre daha Mart ayında Antalya'da 5 bin esnaf ve 5 bine yakın tarım üreticisi SGK'dan çıktı. Kapanan büyük oteller de var. Bıçak kemiğe dayandı ve kemiği kesiyor. Antalya'ya artık bir afet desteği gerekiyor. Antalya esnafı için SGK primi, vergi, kredi borcu ertelemesi getirilmeli ve bu borçlar birkaç yıllık vadeye yayılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Antalya Havalimanı'nda sert düşüş

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

İstikrar ne güzel ~ 8 yıl önce
Yıllarca istikrar diye hükümeti yıkayan yağlayan, bizi dibe çeken yardakçılar düşünsün şimdi biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alooo ~ 8 yıl önce
alooo ne oldi, yelekni dik tutun dik:) uçağı vurunca delikanlı ayakları şimdi yelkenler fora:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 8 yıl önce
MATS in durumu ne oldu. Arkadaslar alacaklarini alabildiler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 8 yıl önce
neden sordun? çıkarıp cebinden mi vereceksin.
cahilsavar ~ 8 yıl önce
Burada yorum yapan arkadaşların bilgisizliği ve dar görüşlülüğü dikkat çekici. Sanki zararı bir tek Antalya görecekmiş, kendileri bir vadede etkilenmeyecekmiş gibi ohh çeken arkadaşlar da var. Gelmeyen turistin, daha az döviz geliri olduğunu, bunun cari açık finansmanında nasıl sorun yaratabileceğini düşünemiyorlar. haydi bu işlere akıllar ermiyor diyelim, hiç mi çevrenlerine bakmazlar? bakmadıkları için, otellere malını satamayan tüccarı düşünemiyorlar; o tüccarın alışveriş yaptığı esnafı hesaba katmıyorlar...Antalya'ya gelen dövizin, Antalya'da kaldığını sanıyorlar muhtemelen. Ancak, o korkunç cahillikleri kibirlerini törpülemiyor, aksine daha da bir terbiyesizleşiyorlar. bu cahillerin yaptığı seçimlerle de bizim kaderimiz tayin oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dostum ~ 8 yıl önce
mesela alanya gibi yerde dukkanlarda bile euro olarak fiyatlar vardı kime kazık atcaklarını şimdi öğrenmişlerdir. ama "boş" şimdi türizm açılsın 10 euro yazan şeye 20 euro yazar nedenide derki " zarardayız onu düzeltmek için" müstehak bize boşverr.
Mustafa Turan ~ 8 yıl önce
Antalya daki otelleri dildurmak Ankara nın elinde Türkiye nin dış politikasını gözden geçirmesi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 8 yıl önce
Sinirina tecavuz edecekler elli kere uyaracaksin sonra dusurunce kustum oynamiyorum. Yok oyle yagma. Arkandayiz BASKAN ERDOGAN
... ~ 8 yıl önce
Irak havasahasına her gün giren Türk F16'ları Irak ordusu düşürürse demek ki yüzde yüz haklı(!)Stratejik sığlığınızda Türkiye'yi boğdunuz be. En başta Suriye ile oynamayın dedik, anlamadınız, burnunuzun dikine gittiniz.Katar'dan, S.Arabistan'dan mangırlar bunun için gelmişti değil mi,pardon.Ne oldu , hergün İncirlik'den kalkan ABD A10'ları,Kürt koridoru için PKK'ya CAS sağlıyor.Maçanız yiyor mu A10'ları vurmaya?Türkiye'deki yargıyı ayarladınız da, Lahey'deki Uluslarası Savaş Suçları mahkemesini ISID nedeni ile nasıl ayarladığınızı hep beraber göreceğiz.ISID destekçisi durumundaki Türkiye'ye tepki olarak hiç bir batı ülkesinden turist ANTALYA'ya iktidar değişmedikçe gelmeyecek.Arap zaten denize girmez, o da Antalya'ya gelmez.İnanmayan,yabancı forumları fikir sahibi olmak için okur.Türkiye'nin imajı kurulduğundan beri askeri darbeler dahil, bu kadar yerlerde sürünmemiştir.
Hadi ordan'a ~ 8 yıl önce
Sınırımıza Yunan uçakları bir günde defalarca tecavüz ediyor. Yunan uçağı niye düşülmüyor? Orası sınır değil sanırım.. Yandaşlıkta sınırda yok, akıl da..
emin misin ~ 8 yıl önce
Kim kimin arkasında?
antalyalı ~ 8 yıl önce
Antalyada turizmin kötü olmasına ne kadar çok sevinen varmış. Tmm otelciler için haklı olabilirsiniz ama havalimanı çalışanları ne yapsın. İşsiz kaldık sezon ortasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KURUNUN YANINDA ~ 8 yıl önce
ANTALYA'DAKİ GENEL VE YEREL SEÇİMLERİN SONUCUNA BAKARAK OH OLMUŞ İYİ OLMUŞ DEMEK KURUNUN YANINDA YAŞIN DA YANMASINA OH DEMEK GİBİ BİR ŞEY. AMA BENCE DE OH İYİ OLDU. HAK ETTİLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayalet ~ 8 yıl önce
Antalya esnafi kadar daha kotu bir esnaf Turkiye de yoktur..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yelloz ~ 8 yıl önce
Güzel kardeşim indirin fiyatları bize elin yabancısına yaptığınız gibi, bak bakalım otelde boşluk kalıyor mu?Almadık hala tatili, inadım inat :)Düşmeden de almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizene ~ 8 yıl önce
Bir senede kazanmayıverin yıllarca sömürdünüz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000