26 Nisan 2017, Çarşamba 10:30:24

Antalya Havalimanı'nda kuyruk çilesi sürüyor

Antalya Havalimanı’nda 300 güvenlikçinin işten çıkarılmasından sonra yaşanan yoğunluk halen devam ediyor.
  • Akildan ve bilimden uzaklasip dine dibine kadar yaklasmanin sonucunu yasiyoruz. Bence dhmi guvenlik bilmem neysi ile havaalani mulki amiri bir an once Tel Aviv Ben Gurion a gidip, herseyden korkan Israillilerin gerceklestirdigi arama tarama cozumlerine baksinlar. Masabasinda cay icerken icat edilen formuller cok komik ve eziyet edici oluyor.
  • Polarları çıkarıyoruz, metal burunlu olmayan ayakkabıyı bile çıkartıyorlar.Bir ayakkabı çilesidir ki orda ayrı bir kuyruk oluşur. Artık millet apron id kartını yoyolarla beraber x-ray in içine atar oldu, ötecek diye. Valla her gün nüfus cüzdanı gösterip çıkarmaktan milletin kimlikleri eskidi be. Soyuna soyuna işe gidiyoruz, bir de bitmez bilmeyen kuyruklar. Herkesin her şeyini çıkarırsan o kuyruk daha da uzar gider. Yakında pantolonlarınızı da indirin diyecekler diye bekliyorum. Yolcu olarak girdiğimde bu kadar aranmıyorum gerçekten. Görümcesi boarding kapısına kadar geçiren yolcu yakını gördü bu gözler.
  • Yapılan ayrımcılıklara birileri dur demeli DHMI Personelleri ne verilen imtiyaz ile diger calısanlara verilmiyor magdem X RAY lerden gecerken herkez kurallara uyacak onlarda uysun bizlere sıra geilnce üstünde ne var ne yok cıkartırılıyor ama onlara sıra gelince ötsede elle ustun koru aranıyorlar ve geciyorlar bu da dile getirildigi zaman suclusu yine de biz oluyoruz magden kural var o kurall herkez icin aynı olmalı .
  • Sıradayken bırak gitsin
  • Güvenlik görevlilerinin yeteri kadar kontrol altında tutulmadığını bu yüzden de fazlasıyla bağımsız hareket ettiklerini gözlemliyoruz. Özellikle A Kapısında görevli güvenlik şeflerinden birçok personel şikayetçi. Kapalı ortamda (girişteki küçük odada) sigara içiliyor ve personele kaba davranılıyor. Birçok kişi buradaki ekiple nezaketsiz davranışı nedeniyle tartışmıştır. Buna bir çözüm yolu bulunması ve gerekirse bir denetim mekanizması kurularak güvenlik görevlilerinin yaklaşımının uygunluğu gözden geçirilmelidir.
  • Sayın Antalya Valisine ve DHMİ Baş Müdürüne sesleniyorum ! tedarikçiyi firmadan mal almak ayrı bir dert, içeriye girmek ayrı bir dert, içeriye arabayı sokmak hele ki çok ama çok ayrı bir DERTTTT ! Lütfen ama lütfen sezon başlangıcı bu zamanda çözüme kavuşturulmasını rica ederim. bizlerde insanız
  • aprona giren araçlar didik didik aranırken güvenlik aracının aranmadan aprona girmesi olayı başka bir ülkede yok. ötmeyen kemeri dahi çıkartıran zihniyet bu güvenlik açığına hiç bir şey demiyor. personele birsey diyemem onlar verilen emri uyguluyor ama zihniyet yanlış.
  • 300 güvenlikçi çok büyük bir rakam. Havalimanında güvenlik personeli yok mu şu an? Varsa kaç kişiler? Büyük bir risk söz konusu umarım kötü bir olay olmaz.
  • bunun cikarilan güvenlikcilerle bir alakasi yok. DHMI'nin basarisiz güvenlikcileriyle alakasi var. Kendi bastiklari apron kartlarina güvenmeyip personele ayrica kimlik sorup apron karti- kimlik eslestirmesi yapiyorlar. Insanlarin üstündeki incecik polarlari bile cikarttiriyorlar, nerdeyse her iki kisiden biri ayakkabisini cikarmak zorunda kaliyor. Kendi personeline bu kadar cok "potansiyel terörist" muamelesi yapan baska bir yapi var midir bilmiyorum. Ucaga gidecek normal bir yolcu A kapisindan gececek bir personelden daha rahat geciyor güvenlik islemlerinden. Olaya cözüm getirmesi gereken agalarin da A kapisiyla isi olmadigi icin umurlarinda degil, bu böyle gider.
  • hergün hergün bıktık, serviste gelirken çişimiz geliyor kuyruk olursa ne yapacağız diye düşünüyoruz... çözüm şart

Antalya Havalimanı’nda 300 güvenlikçinin işten çıkarılmasından sonra yaşanan yoğunluk halen devam ediyor.

Personel girişlerinin yapıldığı B kapısında uzun kuyruklar oluşurken, personel hergün bu kuyruğu beklemekten şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Sorunun DHMİ'ye de iletildiğini ancak herhangi bir çözüm bulunamadığını ifade eden personel, 'hergün uzun süre kuyrukta sıra bekliyoruz, laptoplarımızı açıyoruz ve kimliklerimizi gösteriyoruz. Artık çok yorulduk, bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz' dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan sendikalar arasında yer alan Pak İş’e mensup 300 güvenlik görevlisi işten çıkarılmıştı.

©AirportHaber



Antalya Havalimanı'nda kuyruk çilesi sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Beyin terk ~ 7 yıl önce
Akildan ve bilimden uzaklasip dine dibine kadar yaklasmanin sonucunu yasiyoruz. Bence dhmi guvenlik bilmem neysi ile havaalani mulki amiri bir an once Tel Aviv Ben Gurion a gidip, herseyden korkan Israillilerin gerceklestirdigi arama tarama cozumlerine baksinlar. Masabasinda cay icerken icat edilen formuller cok komik ve eziyet edici oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Polarları çıkarıyoruz, metal burunlu olmayan ayakkabıyı bile çıkartıyorlar.Bir ayakkabı çilesidir ki orda ayrı bir kuyruk oluşur. Artık millet apron id kartını yoyolarla beraber x-ray in içine atar oldu, ötecek diye. Valla her gün nüfus cüzdanı gösterip çıkarmaktan milletin kimlikleri eskidi be. Soyuna soyuna işe gidiyoruz, bir de bitmez bilmeyen kuyruklar. Herkesin her şeyini çıkarırsan o kuyruk daha da uzar gider. Yakında pantolonlarınızı da indirin diyecekler diye bekliyorum. Yolcu olarak girdiğimde bu kadar aranmıyorum gerçekten. Görümcesi boarding kapısına kadar geçiren yolcu yakını gördü bu gözler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
Yapılan ayrımcılıklara birileri dur demeli DHMI Personelleri ne verilen imtiyaz ile diger calısanlara verilmiyor magdem X RAY lerden gecerken herkez kurallara uyacak onlarda uysun bizlere sıra geilnce üstünde ne var ne yok cıkartırılıyor ama onlara sıra gelince ötsede elle ustun koru aranıyorlar ve geciyorlar bu da dile getirildigi zaman suclusu yine de biz oluyoruz magden kural var o kurall herkez icin aynı olmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330/200 ~ 7 yıl önce
Sıradayken bırak gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim Şart ~ 7 yıl önce
Güvenlik görevlilerinin yeteri kadar kontrol altında tutulmadığını bu yüzden de fazlasıyla bağımsız hareket ettiklerini gözlemliyoruz. Özellikle A Kapısında görevli güvenlik şeflerinden birçok personel şikayetçi. Kapalı ortamda (girişteki küçük odada) sigara içiliyor ve personele kaba davranılıyor. Birçok kişi buradaki ekiple nezaketsiz davranışı nedeniyle tartışmıştır. Buna bir çözüm yolu bulunması ve gerekirse bir denetim mekanizması kurularak güvenlik görevlilerinin yaklaşımının uygunluğu gözden geçirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çile Çilee!! ~ 7 yıl önce
Sayın Antalya Valisine ve DHMİ Baş Müdürüne sesleniyorum ! tedarikçiyi firmadan mal almak ayrı bir dert, içeriye girmek ayrı bir dert, içeriye arabayı sokmak hele ki çok ama çok ayrı bir DERTTTT ! Lütfen ama lütfen sezon başlangıcı bu zamanda çözüme kavuşturulmasını rica ederim. bizlerde insanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 7 yıl önce
aprona giren araçlar didik didik aranırken güvenlik aracının aranmadan aprona girmesi olayı başka bir ülkede yok. ötmeyen kemeri dahi çıkartıran zihniyet bu güvenlik açığına hiç bir şey demiyor. personele birsey diyemem onlar verilen emri uyguluyor ama zihniyet yanlış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
300 güvenlikçi çok büyük bir rakam. Havalimanında güvenlik personeli yok mu şu an? Varsa kaç kişiler? Büyük bir risk söz konusu umarım kötü bir olay olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 7 yıl önce
bunun cikarilan güvenlikcilerle bir alakasi yok. DHMI'nin basarisiz güvenlikcileriyle alakasi var. Kendi bastiklari apron kartlarina güvenmeyip personele ayrica kimlik sorup apron karti- kimlik eslestirmesi yapiyorlar. Insanlarin üstündeki incecik polarlari bile cikarttiriyorlar, nerdeyse her iki kisiden biri ayakkabisini cikarmak zorunda kaliyor. Kendi personeline bu kadar cok "potansiyel terörist" muamelesi yapan baska bir yapi var midir bilmiyorum. Ucaga gidecek normal bir yolcu A kapisindan gececek bir personelden daha rahat geciyor güvenlik islemlerinden. Olaya cözüm getirmesi gereken agalarin da A kapisiyla isi olmadigi icin umurlarinda degil, bu böyle gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAKAL ~ 7 yıl önce
bu yorumu yazan kardeşim ilk önce dhmi güvenlik başarısız derken haddini bilerek konuş burda klavyede yazarak delikanlılık olmuyor gel yüzümüze söyle kendi kafamıza göre uygulama yapmıyoruz güvenlik komisyonundan çıkan karara göre uygulama yapılıyor buradan yazmakla olmuyor haddini bileceksin
atc ~ 7 yıl önce
evet kuyruklar büyük sorun evet ama sorumlusu dhmi güvenlik değil.ilgili vali yardımcısı ve başmüdürlük. antalya diğer yerlere göre daha sıkı davranıyor.belki tehdit olduğu için.ama personele bu eziyet gerçekten ayıp
Dd ~ 7 yıl önce
Türkiye de kimlik ile beraber apron kartina sadece antalya da bakiyorlar. Oda cok anlamsiz onlem olarak bunumu almis guvenlik kurulu.
Dd ~ 7 yıl önce
Çakal basligi ile yazan zat, eleştiriye bile tahammülün yok. Belki senin goremedigin insanlarin gördüğü olumsuz bir durum var. Onlari düşünecegin yerde kabadayılık yapıyorsun.
Rıfkı ~ 7 yıl önce
Hacı birak şimdi. Kabul et olmuyor
Ofsayt ! ~ 7 yıl önce
Sevgili atarlı kardeş. Anlıyorum sıcaklarla birlikte kafa pişmeye başladı güneşte normaldir. Sadece bir konuya dikkatini çekmek istiyorum. Hani potansiyel terörist demişsin ya, hah işte havalimanlarında yaşanmış olan tüm olaylarda daima personelden bir işbirlikçi çıkmıştır. O yüzden boşuna güvenliğe bozulmayın, doğrusu budur malesef.
Teknik ~ 7 yıl önce
İceride elimizin altinda her türlü patlayici delici kesici alet silah olarak kullanilabilecek binlerce sey varken iceri giriste kemerimizin ayakkabimizin poların çıkarılması sacmalik
siyah ceket ~ 7 yıl önce
hergün hergün bıktık, serviste gelirken çişimiz geliyor kuyruk olursa ne yapacağız diye düşünüyoruz... çözüm şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 7 yıl önce
Seyyar WC.
Partiot ~ 7 yıl önce
Evden çıkmadan 5 dakika önce wc ye uğrarsan sorun çözülür
Rıfkı ~ 7 yıl önce
Salıver salıver miss
Rıfkı ~ 7 yıl önce
Teknik de ki abileri demesin çin malı. Yerli zaten yapılamaz.
o zaman ~ 7 yıl önce
A kapisina tuvalet yapilsin sorun çozulsun bence...
Polis Pilot ~ 7 yıl önce
Şikayetçi yoksa pilot neden polis çağırmış ? Sunnexpres dus/ayt uçağında yolcu wc de sigara içti kabin ekibine kesin sesinizi ben askerim dedi:) Kabin ekibi abi izmariti nereye attın Ne olur döyle diye yalvardılar ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000