31 Mayıs 2017, Çarşamba 13:08:40

Antalya Havalimanı uçuşa geçti!

Antalya Havalimanı'na 1-29 Mayıs 2017 tarihlerinde gelen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 arttı.
  • 176 Dolara 1 hafta 3 yıldız otelde tatili vatandaşınada ver memleketin her yerinden uçak yağsın.... "Rusların geri dönüşüyle mayısta geçen yıla göre yüzde 60'ın üzerinde yabancı ziyaretçi artışı oldu. 2016'ya göre gelen turist sayısı arttı ama hala 2015 rakamlarına ulaşmış değiliz. Temennimiz sezon sonunda 2015 rakamlarını geçmek. Rusya pazarının geri dönüşü ne kadar güçlü olursa artış oranları da o kadar fazla olacaktır." dedi. Esas cümle budur.
  • Istatistik mini etek gibidir, nekadar bakarsan bak istedigini goremezsin. Alex Ferguson.
  • "Yalaka yalaka sana bir çift sözüm var hiç bir şey kaçmaz benden arkamda gözüm var" demiş kurban. Bu tip haberler genel medyada inandırıcı olabilir ama yapmayın Allah aşkına, okuyucu kitleniz belli, eğitim düzeyi ortalamanın üstünde ancak kendinizi rezil ediyorsunuz. Ortada bir başarı falan yok, yalakalık yapacağım derken iyice kitlenizin gözünden düşüyorsunuz.
  • En tehlikeli esnafın şehri. Aman dikkat edin. Fiyatlar fahiş.
  • Thy adeta Rusya Antalya hattında patlama yaptı hergün 330 200 ler durmadan inip kalkıyor aah birazda akıllı olabilsek daha çok turizm gelirimiz olacak bağır çağır ondan sonra yalvar biz ettik siz yapmayın diye
  • Hala az. 1 milyonu aşması lazım.
  • istatistik rakamlarla oynama bilimidir.Geçen yıl sıfır turist geldiki artış varmış gibi gözüküyor.Vay Antalya ya vayki ekmeğini bu sektörden kazananlara.Serik tarafında insanlar tekrar tarlasına yatırıma döndü.Muz seracılığına başladılar.MEMLEKETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM LÜTFEN
  • Dersimize gelen bir profesör "istatistik" i dünyanın en güzel yalan söyleme sanatıdır diye tanımlamıştı.
  • Iki yil oncesinden bir onceki yila kadar yuzde 91 lik dusus ne olacak
  • Ya 2015 Mayıs ayında 7 milyondan fazla, 2015 yılında da 28 milyon civarı yolcu var (http://www.dhmi.gov.tr/istatistik.aspx). Yerlerde yani yolcu sayısı şu saçma sapan istatistikleri haber diye vermeyin. Bilen biliyor zaten gerçekleri yakışmıyor Airporthaber'e bu tarz haberler...

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Antalya Havalimanı'na 1-29 Mayıs tarihlerinde 979 bin 584 yolcu geldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam, 601 bin 733 seviyesindeydi. Söz konusu dönemler itibarıyla yolcu sayısındaki yıllık artış, yaklaşık yüzde 63 oldu.

1 Ocak-29 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayan yaklaşık 5 aylık dönemde ise Antalya Havalimanı'na 1 milyon 834 bin 607 yolcu geldi. Gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28 arttı. Geçen yıl aynı dönemde yolcu sayısı 1 milyon 436 bin 250 olarak kayıtlara geçmişti.

Bu arada, 29 Mayıs'ta Antalya Havalimanı'na iç ve dış hatlardan toplam 13 bin 717 uçak iniş-kalkış yaptı. İç hatlardan 2 bin 57 uçak iniş yaparken 2 bin 79 uçak kalkış yaptı. Dış hatlardan ise 4 bin 785 uçak iniş yaparken ve 4 bin 796 uçak da kalkış gerçekleştirdi.

Mayısta Antalya Havalimanı'na saatte yaklaşık 10,1 uçak indi, 10,2 uçak da buradan kalktı.

Yüzde 60'ın üzerinde turist artışı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, mayıs itibarıyla Antalya'ya gelen yabancı turist sayısında yaşanan artışın temelinde Rusya pazarı bulunduğunu söyledi. Yağcı, "Rusların geri dönüşüyle mayısta geçen yıla göre yüzde 60'ın üzerinde yabancı ziyaretçi artışı oldu. 2016'ya göre gelen turist sayısı arttı ama hala 2015 rakamlarına ulaşmış değiliz. Temennimiz sezon sonunda 2015 rakamlarını geçmek. Rusya pazarının geri dönüşü ne kadar güçlü olursa artış oranları da o kadar fazla olacaktır." dedi.

2017'yi Rus pazarının şekillendireceğini fakat Avrupa pazarının da önemli olduğunu ifade eden Yağcı, "Buradaki temel unsur, Almanya pazarındaki düşüşün durması. Yaz aylarında oluşan son dakika rezervasyonlarıyla Avrupa pazarını göreceğiz." diye konuştu.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da Rusya pazarındaki artışın devam ettiğini, Ukrayna'nın da geçen yıl olduğu gibi yükselen bir yıldız olduğunu dile getirdi.

Avrupa pazarında hala bir kayıp olduğunu söyleyen Duran, "Avrupa pazarının ramazanın ardından biraz daha toparlanmasını bekliyoruz ama bu yıl tüm artışlar BDT pazarında olacak diye düşünüyoruz. Ben bu yıl Antalya'ya 8,5 milyon yabancı turist gelir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Antalya Havalimanı uçuşa geçti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İSTATİTİSTİK ~ 7 yıl önce
176 Dolara 1 hafta 3 yıldız otelde tatili vatandaşınada ver memleketin her yerinden uçak yağsın.... "Rusların geri dönüşüyle mayısta geçen yıla göre yüzde 60'ın üzerinde yabancı ziyaretçi artışı oldu. 2016'ya göre gelen turist sayısı arttı ama hala 2015 rakamlarına ulaşmış değiliz. Temennimiz sezon sonunda 2015 rakamlarını geçmek. Rusya pazarının geri dönüşü ne kadar güçlü olursa artış oranları da o kadar fazla olacaktır." dedi. Esas cümle budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 7 yıl önce
Istatistik mini etek gibidir, nekadar bakarsan bak istedigini goremezsin. Alex Ferguson.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaka ~ 7 yıl önce
"Yalaka yalaka sana bir çift sözüm var hiç bir şey kaçmaz benden arkamda gözüm var" demiş kurban. Bu tip haberler genel medyada inandırıcı olabilir ama yapmayın Allah aşkına, okuyucu kitleniz belli, eğitim düzeyi ortalamanın üstünde ancak kendinizi rezil ediyorsunuz. Ortada bir başarı falan yok, yalakalık yapacağım derken iyice kitlenizin gözünden düşüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 7 yıl önce
En tehlikeli esnafın şehri. Aman dikkat edin. Fiyatlar fahiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 7 yıl önce
Thy adeta Rusya Antalya hattında patlama yaptı hergün 330 200 ler durmadan inip kalkıyor aah birazda akıllı olabilsek daha çok turizm gelirimiz olacak bağır çağır ondan sonra yalvar biz ettik siz yapmayın diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mcn ~ 7 yıl önce
Hala az. 1 milyonu aşması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EUYUP ~ 7 yıl önce
istatistik rakamlarla oynama bilimidir.Geçen yıl sıfır turist geldiki artış varmış gibi gözüküyor.Vay Antalya ya vayki ekmeğini bu sektörden kazananlara.Serik tarafında insanlar tekrar tarlasına yatırıma döndü.Muz seracılığına başladılar.MEMLEKETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistik. ~ 7 yıl önce
Dersimize gelen bir profesör "istatistik" i dünyanın en güzel yalan söyleme sanatıdır diye tanımlamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 7 yıl önce
Iki yil oncesinden bir onceki yila kadar yuzde 91 lik dusus ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
Ya 2015 Mayıs ayında 7 milyondan fazla, 2015 yılında da 28 milyon civarı yolcu var (http://www.dhmi.gov.tr/istatistik.aspx). Yerlerde yani yolcu sayısı şu saçma sapan istatistikleri haber diye vermeyin. Bilen biliyor zaten gerçekleri yakışmıyor Airporthaber'e bu tarz haberler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000