04 Nisan 2018, Çarşamba 17:16:11

Antalya, Eurasia Airshow ile havalara uçacak

Havacılık sektörünün küresel devlerini bir araya getirecek Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonu Eurasia Airshow, 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde turizmin başkenti Antalya’da düzenlenecek.
  • 2016’dan beri tanitiyorsunuz ama, etkinlige bir kac hafta kalmasi ragmen daha programi, katilacaklarin tam listesini yayinlayamadiniz, o ne olacak?
  • Yılbaşından bu yana WEB sitelerini takip ediyorum, hala hangi uçakların sergileneceği ve hangi akrotimlerin gösteri yapacağı belirlenmedi. 20 gün kala kimi gösteri için getirtebilecek acaba? Ali İsmet Öztürk'ü bile getirtmeyi becerememişler; ki Ali İsmet Öztürk sivil-askeri her hava gösterisine mutlaka geliyor. Sitelerine baktığınızda sadece drone show, çocuk etkinlikleri vs. havacılıkla alakalı olmayan programları yazmışlar. Bir de üzerine profesyonel fotoğraf makinesi ve kamera ile gelenlerden ayıca 50 US$ para alacaklarını da belirtmişler; tam evlere şenlik. Bundan da bunu bir daha asla tekrar edemeyeceklerini, toplayabildiği kadar parsayı (spotterlardan para, sineklerden yağ vs.) toplayıp zarardan kurtulmaya çalıştığını anlayabiliyoruz. Madem beceremiyeceğiniz bir işe kalkıştınız; insan 2001, 2011 ve 2014'de Hava Kuvvetleri'nin Çiğli'de yaptığı organizasyonlara bir bakar da fikir edinir.
  • A380 ve 747-8 de var mı bu airshowda
  • Çin de mi bizi kıskanıyor!
  • tebrikler. yolunuz acik olsun. umarim iyi olur hersey.
  • Sakalsız olmaz. Mutlaka bir arap imajımız olacak.
  • 200 milyon tl aynı expo gibi yani
  • Arff ye teknikerlik verilsin.
  • Yok canım Mars'da bile konuşuluyor :))
  • 500,000 kişi demek Antalya hava trafiğinin tamamına yakınının dar gövde olması nedeniyle ortalama 200 kişilik saadece katılımcıları taşıyan uçaklarla gelseler 500,000/200=2500 uçak eder. 4 günde 2500 uçak eder. Şu andaki trafiğe ilave günde 600 ün üzerinde ilave uçuşu çevirecek handlingin istihdamı yok ki şu anda.

Havacılık sektörünün küresel devlerini bir araya getirecek Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonu Eurasia Airshow, 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde turizmin başkenti Antalya’da düzenlenecek. Dünya havacılık ekosistemine yön veren şirketler, sivil ve askeri delegasyonlarla sektörün tüm profesyonellerini buluşturacak Eurasia Airshow, Antalya’ya 200 milyon TL bırakacak.

Dünyaca ünlü akrobasi timlerinin uçuş gösterilerine ev sahipliği yapacak Eurasia Airshow, Avrupa başta olmak üzere uluslararası havacılık şirketleriyle Avrasya pazarının arasında yeni bir köprü olacak. İki yılda bir düzenlenecek Antalya ekonomisine de büyük katkı sağlayacak fuar, 100 binin üzerinde uluslararası sektör profesyoneliyle toplamda 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayacak.

Türkiye'nin şova dayalı ilk uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu olacak Eurasia Airshow fuarı havayolu şirketlerinden motor üreticilerine, parça tedarikçilerinden askeri platformlara kadar havacılık ekosisteminin tüm aktörlerini Antalya’da buluşturmaya hazırlanıyor. Medyacity tarafından organize edilerek Türk Hava Yolları ana partnerliğinde gerçekleşecek Eurasia Airshow, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük etkinliklerinden biri olacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan bu dev organizasyonda ülkeler adına yapılacak milli katılımların yanı sıra dünyanın önde gelen sivil ve askeri havacılık şirketleri global markalarıyla boy gösterecek. Dubai, Singapur, Farnborough ve Paris Airshow gibi köklü havacılık organizasyonlarının ardından sektörün Avrasya’daki yeni sahnesi olacak Eurasia Airshow’da İngiltere, Rusya, İtalya, Amerika, Fransa ve İran gibi pek çok ülkeden sivil ve askeri katılımlarla birlikte 300’ün üzerinde firma yer alacak.

10 milyar dolarlık iş hacmiyle Avrasya’nın Antalya’daki gözdesi olacak

Türkiye gibi Avrasya bölgesi için de bir ilk olacak Eurasia Airshow ticari ve askeri havacılık sektöründe gerçekleşecek anlaşmalar, potansiyel uçak alımları ve uçak siparişlerinin yanında binlerce yabancı ziyaretçinin oluşturacağı turizm potansiyeliyle birlikte yaklaşık 10 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturacak. Antalya ekonomisine 200 milyon TL’lik bir katkı sağlayacak Eurasia Airshow fuarı Türk havacılık sanayisini de her yıl 100 milyon dolarlık ek sanayi oluşturacak.

Menderes Türel: “Çin’de bile şimdiden Eurasia Airshow konuşuluyor”

Antalya’nın bir dünya şehri olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya turizmin başkenti olan bir marka şehir. Özellikle son 3 yılda kentimizde G20 Zirvesi, NATO Zirvesi ve Expo Antalya gibi pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Dünya çapında ses getiren bu dev organizasyonların tümünü başarıyla tamamladık. Şimdi de yine bir başka uluslararası organizasyon, havacılık sektörünün global markası olacak Eurasia Airshow fuarı Nisan ayında Antalya’da düzenlenecek. Fuar kapsamında şehrimiz 100’ü aşkın ülkeden 500 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. Eurasia Airshow’un Antalya’mızın tanıtımına ve ülkemizin havacılık, savunma sanayisinde yakaladığı gücü dünyaya göstermesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yıl kentimizde düzenleyeceğimiz İpekyolu Belediye Başkanları Birliği toplantısı için görüşmelerimizi sürdürdüğümüz birliğin genel sekreteri Çinli dostumdan bile Eurasia Airshow’u heyecanla beklediklerini duydum. Ne mutlu ki daha şimdiden Çin’e kadar tanınan bir organizasyona ev sahipliği yapacağız” dedi.

Dünyada sadece bir adet olan Airbus A350-1000 ilk kez Türkiye’ye gelecek

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt Eurasia Airshow’un 2016 yılından bu yana 30’dan fazla ülkede tanıtıldığını belirterek, “Havacılık organizasyonları tüm dünyada elit bir kesimin katıldığı marka etkinlikler arasında yer alıyor ve genelde dünyanın turizmin başkentlerinde gerçekleştiriliyor. Biz de bu vizyonla Türkiye’de ilkini gerçekleştireceğimiz Eurasia Airshow fuarını Antalya’da gerçekleştirmeyi tercih ettik. Havacılık ekosisteminin global markalarını bir araya getirecek fuarımızı bugüne kadar 30’dan fazla ülkede tanıttık. Özellikle Rusya’dan fuarımıza yoğun bir katılım olacak ve bunu Antalya’nın turizm ekonomisi adına da çok değerli buluyoruz. Eurasia Airshow’da dünyada eşi benzeri olmayacak bir şekilde 150 uçuş gösterisi olacak. Yine bir ilke imza atarak dünyada sadece bir adet olan Qatar Airways’e ait Airbus A350-1000 uçağı ilk kez Türkiye’ye gelecek. Son dönemde özellikle ülkemizin savunma silahları envanterine dahil edeceği S400 füzelerinin mokaplarını da ilk kez fuarımızda sergileyeceğiz. Yerli üretimimiz olan Hürkuş ve Atak gibi hava araçlarımızı da dünya havacılık sektörünün vitrinine çıkaracağız. Bu hususta bize daima desteklerini sunan tüm bakanlıklarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eurasia Airshow ulaşım, konaklama gibi pek çok sektöre dokunarak Antalya’ya 200 milyon TL’lik bir ekonomik katkı sağlayacak” dedi.

25-29 Nisan 2018 tarihlerinde Medyacity organizatörlüğünde Antalya Uluslararası Havalimanı içinde gerçekleşecek Eurasia Airshow, toplam 300 bin metrekarelik alanda, 50 bin metrekare kapalı alan, 45 chalet, 100’ü aşkın uçak için statik sergileme alanı sunacak.

Antalya, Eurasia Airshow ile havalara uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

no subject ~ 6 yıl önce
2016’dan beri tanitiyorsunuz ama, etkinlige bir kac hafta kalmasi ragmen daha programi, katilacaklarin tam listesini yayinlayamadiniz, o ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
to no subject ~ 6 yıl önce
Program yayınlandı.Gir turla az web sitesini
Volvo ~ 6 yıl önce
Yılbaşından bu yana WEB sitelerini takip ediyorum, hala hangi uçakların sergileneceği ve hangi akrotimlerin gösteri yapacağı belirlenmedi. 20 gün kala kimi gösteri için getirtebilecek acaba? Ali İsmet Öztürk'ü bile getirtmeyi becerememişler; ki Ali İsmet Öztürk sivil-askeri her hava gösterisine mutlaka geliyor. Sitelerine baktığınızda sadece drone show, çocuk etkinlikleri vs. havacılıkla alakalı olmayan programları yazmışlar. Bir de üzerine profesyonel fotoğraf makinesi ve kamera ile gelenlerden ayıca 50 US$ para alacaklarını da belirtmişler; tam evlere şenlik. Bundan da bunu bir daha asla tekrar edemeyeceklerini, toplayabildiği kadar parsayı (spotterlardan para, sineklerden yağ vs.) toplayıp zarardan kurtulmaya çalıştığını anlayabiliyoruz. Madem beceremiyeceğiniz bir işe kalkıştınız; insan 2001, 2011 ve 2014'de Hava Kuvvetleri'nin Çiğli'de yaptığı organizasyonlara bir bakar da fikir edinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 6 yıl önce
A380 ve 747-8 de var mı bu airshowda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin de? ~ 6 yıl önce
Çin de mi bizi kıskanıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 6 yıl önce
tebrikler. yolunuz acik olsun. umarim iyi olur hersey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakal ~ 6 yıl önce
Sakalsız olmaz. Mutlaka bir arap imajımız olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviatormehmet ~ 6 yıl önce
Hangi yuzyilda yasiyorsun Sen acaba?!!....Ne alaka sakalı Arap olmakla ozdeslestiriyorsun!!!Sakalli olan Hristiyan da var Musevi de Ateist de...iste bu kafa yobaz kafasidir...Yazik gercekten çok yazık sizin gibilere. .
Sakal ~ 6 yıl önce
Zaten tipsiziz, daha da pis gozukmek icin elimizden geleni yapiyoruz. Yasasin yeni Turkiye.
Ayt ~ 6 yıl önce
200 milyon tl aynı expo gibi yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Arff ye teknikerlik verilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Yok canım Mars'da bile konuşuluyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZİYAAA ~ 6 yıl önce
500,000 kişi demek Antalya hava trafiğinin tamamına yakınının dar gövde olması nedeniyle ortalama 200 kişilik saadece katılımcıları taşıyan uçaklarla gelseler 500,000/200=2500 uçak eder. 4 günde 2500 uçak eder. Şu andaki trafiğe ilave günde 600 ün üzerinde ilave uçuşu çevirecek handlingin istihdamı yok ki şu anda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000