07 Eylül 2011, Çarşamba 07:55:58

ANTALYA DUR DURAK BİLMİYOR

Turizm kenti Antalya'ya yılbaşından bugüne kadar havayolu ile gelen turist sayısı, geçen yıla oranla yüzde 13'lük artışla 8 milyon rakamını aştı...
  • Keşke gazipaşa da açık olsaydı da Alanyaya giden turistlere eziyet yaşatmasaydık.
  • Antalya'lı turizmcileri gönülden kutlarım. Sayın Valimiz de gereken uyarıyı yapmış. Evet, sevinelim ama gelecek senelerde de pozitif rakamları konuşabilmek için gerekenleri yapalım. Bu vesileyle söylemeden de geçemem, Gazipaşa Havalimanı bölge turizmini hareketlendirecek bir unsurdur. Daha çok kullanılması Antalya trafiğini de rahatlatacaktır.
Turizm kenti Antalya'ya yılbaşından bugüne kadar havayolu ile gelen turist sayısı, geçen yıla oranla yüzde 13'lük artışla 8 milyon rakamını aştı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, rakamlardan çok turizmin sürdürülebilir olmasının önemini vurguladı. 
 
Yılbaşından 5 Eylül tarihine kadar Antalya'ya havayolu ile gelen turist sayısı 8 milyon 23 bin 344'e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 7 milyon 108 bin 432 olan rakama karşın yüzde 13 oranında bir artış gözlendi. 
 
Rakamlardan çok turizmin sürdürülebilir olmasının önemine değinen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Bugün itibariyle 8 milyonu geçtik. Bunu abartmadan, 'patladı- çatladı' demeden, asaletimize yakışır bir olgunlukla karşılamamız, yürütmemiz, sürdürmemiz lazım. Çünkü son dönemde başka rakip ülkeler de vize kolaylığı gibi, Türkiye'nin avantajı olan unsurları değerlendirmeye başladılar. Rakamları onlar da yıkarıya çıkarmaya başladı" dedi. 
 
Vali Altıparmak, Antalya turizminin sürdürülebilirliği için stratejik plan hazırlıklarının devam ettiğini de söyledi. 

Son Dakika
ANTALYA DUR DURAK BİLMİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Keşke gazipaşa da açık olsaydı da Alanyaya giden turistlere eziyet yaşatmasaydık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya'lı turizmcileri gönülden kutlarım. Sayın Valimiz de gereken uyarıyı yapmış. Evet, sevinelim ama gelecek senelerde de pozitif rakamları konuşabilmek için gerekenleri yapalım. Bu vesileyle söylemeden de geçemem, Gazipaşa Havalimanı bölge turizmini hareketlendirecek bir unsurdur. Daha çok kullanılması Antalya trafiğini de rahatlatacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000