03 Ekim 2009, Cumartesi 08:13:56

Antalya 9 aylık dönemde geriledi!

Antalya’ya yılın 9 aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 azalarak 7 milyon 84 bine geriledi. İle geçen yılın aynı döneminde 7 milyon 436 bin ziyaretçi gelmişti. Bu yıl Rusya’da girişler Alman pazarının oldukça üzerinde seyrederken, en canlı pazar İngiltere oldu.
  • AYT terminal işletmeciliğinin eğitim alması konusuna katılıyorum. TAV bu konuda yardımcı olur eminim.
  • Dünyanın herherinde daralma varken Antalyadada olması gayet normaldir. Bir arkadaşın dediği gibi denetlenme yapılmalı ancak çalışanlara değil yöneticilere yapılmalı bu arada %10 daralma var ne yapalım diyen yöneticilerde umarım okumuştur bu haberi. Yaşanan tüm sorunlar adam gibi hesap yapılmamış olmasından dolayı olmuştur. Alanın en sakin günü çarşamba günü 33 gecikme yaşanıyorsa bunun bir sebebi olmalıdır. Buda Vasıfsız yönetimden başka bir sebeb değildir. Yıllardır havalimanında çalışmak vasıf değildir. o zaman tüm kediler kasap olurdu. Gülay Hanımı izlemeklede müdür olunamayacağının (İzlemekle olmaz anlamak ve onun gibi insan olmak lazım) ispatını gösterdiğiniz için teşekkürler.
  • Ya bide bu havalimanlarindaki kahve fiyatlari ve diger yiyecek ve icecek fiyatlari almis basini gitmis bizi birak turist bile kahve icmiyor,2 kahve 9 euro olacak ismi bir 0,5 li su 3 tl ayip ayip.
  • bence türkiyede terminal işletecek şirketlere 5 yıl TAV stajı verilmeli daha sonra terminal işletmeciliği verimeli....... derim
  • Antalya terminali Sivil havacılık tarafından iyice bir denetlenmeli. Çalışanların yöneticilerin tecrübelerime bakılmalı. Yoksa AYT hergün daha kötüye gidiyor. Yolcu anketleri yapıldıysa sonuçlarıda açıklanmalı.
  • nankör ' başlıklı degerli çalışan arkadaş .size veya çalışanlara saygıda sonsuz olunmak lazım ama siz nerde çalışıyorsun ! ? yorumun güzel ama biraz çakma '' balon '' anlatım gibi geldi bize.!!
  • ICf Terminalini acımazsızca eleştirip,sanki Terminal işletiminde kaos havası vermeye çalışan bunu ısıtıp ısıtıp yorum yapmaya çalışan arkadaşları kınıyorum.Herşey normal birşekilde yoluna giriyor.Biz çalışanların alın terine hiçmi acımıyorsunuz.Gelin Terminale görün.yapılması gereken ne varsa yapılyor.Ve çok güzel günler yakında.
  • Bu ekonomik kriz ladınıda ağızınıza sakız yaptınız 32 yaşındayım daha Türkiye'nin krizden çıktığını hiç duymadım. MAdem kriz var 1 günde 33 uçağı gecikmeye soktukları için havalimanı yönetimini tebrik etmek lazım. En yoğun günde bile Gülay Hanımın yönetimnde böyle gecikmeler olmamıştı. Ama Çalışanlara sakal bırakmak yasak olduğu için lafımızı anlatamadık. Ama bizi işten çıkardılar daha doğrusu yeni işletmede işe almadılar aldıkları elemanlarda bir bir istifa ediyor daha önce Alanda dedğim gibi bilen bilir Etme bulma dünyası.
  • böyle giderse dahada düşer turist havalimanında 10 saat beklerse ne beklenirki
  • etme bulma dünyası işine son verdikleri o kadar elemanın haklı kazancından tasarruf etdikleri sanıyorlar ama 3 kuruş tasarruf yapalım derken bu seferde yogunluk olmayışından 13 kuruş kazanctan oluyorlar.rızk meselesi yani !!

Ocak-Eylül döneminde Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 azalarak 7 milyon 84 bin olduç Geçen yıl, 7 milyon 436 bin ziyaretçi çeken Antalya’da en canlı pazar yüzde 15 artışla İngiltere olurken buradan gelenlerin sayısı 271 bine ulaştı.

Öte yandan en büyük pazarlar sıralamasında bu yıl Almanya’yı geride bırakan Rusya’daki düşüş yüzde 3,3 olurken 1,9 milyona ulaşıldı. 1,7 milyon kişinin geldiği Alman pazarındaki düşüş ise yüzde 5’e yaklaştı. En büyük düşüşler ise yüzde 46 ile İsrail, yüzde 23 ile Ukrayna pazarlarında oldu.

Antalya 9 aylık dönemde geriledi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
AYT terminal işletmeciliğinin eğitim alması konusuna katılıyorum. TAV bu konuda yardımcı olur eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyanın herherinde daralma varken Antalyadada olması gayet normaldir. Bir arkadaşın dediği gibi denetlenme yapılmalı ancak çalışanlara değil yöneticilere yapılmalı bu arada %10 daralma var ne yapalım diyen yöneticilerde umarım okumuştur bu haberi. Yaşanan tüm sorunlar adam gibi hesap yapılmamış olmasından dolayı olmuştur. Alanın en sakin günü çarşamba günü 33 gecikme yaşanıyorsa bunun bir sebebi olmalıdır. Buda Vasıfsız yönetimden başka bir sebeb değildir. Yıllardır havalimanında çalışmak vasıf değildir. o zaman tüm kediler kasap olurdu. Gülay Hanımı izlemeklede müdür olunamayacağının (İzlemekle olmaz anlamak ve onun gibi insan olmak lazım) ispatını gösterdiğiniz için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya bide bu havalimanlarindaki kahve fiyatlari ve diger yiyecek ve icecek fiyatlari almis basini gitmis bizi birak turist bile kahve icmiyor,2 kahve 9 euro olacak ismi bir 0,5 li su 3 tl ayip ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence türkiyede terminal işletecek şirketlere 5 yıl TAV stajı verilmeli daha sonra terminal işletmeciliği verimeli....... derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya terminali Sivil havacılık tarafından iyice bir denetlenmeli. Çalışanların yöneticilerin tecrübelerime bakılmalı. Yoksa AYT hergün daha kötüye gidiyor. Yolcu anketleri yapıldıysa sonuçlarıda açıklanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nankör ' başlıklı degerli çalışan arkadaş .size veya çalışanlara saygıda sonsuz olunmak lazım ama siz nerde çalışıyorsun ! ? yorumun güzel ama biraz çakma '' balon '' anlatım gibi geldi bize.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ICf Terminalini acımazsızca eleştirip,sanki Terminal işletiminde kaos havası vermeye çalışan bunu ısıtıp ısıtıp yorum yapmaya çalışan arkadaşları kınıyorum.Herşey normal birşekilde yoluna giriyor.Biz çalışanların alın terine hiçmi acımıyorsunuz.Gelin Terminale görün.yapılması gereken ne varsa yapılyor.Ve çok güzel günler yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ekonomik kriz ladınıda ağızınıza sakız yaptınız 32 yaşındayım daha Türkiye'nin krizden çıktığını hiç duymadım. MAdem kriz var 1 günde 33 uçağı gecikmeye soktukları için havalimanı yönetimini tebrik etmek lazım. En yoğun günde bile Gülay Hanımın yönetimnde böyle gecikmeler olmamıştı. Ama Çalışanlara sakal bırakmak yasak olduğu için lafımızı anlatamadık. Ama bizi işten çıkardılar daha doğrusu yeni işletmede işe almadılar aldıkları elemanlarda bir bir istifa ediyor daha önce Alanda dedğim gibi bilen bilir Etme bulma dünyası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
böyle giderse dahada düşer turist havalimanında 10 saat beklerse ne beklenirki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
etme bulma dünyası işine son verdikleri o kadar elemanın haklı kazancından tasarruf etdikleri sanıyorlar ama 3 kuruş tasarruf yapalım derken bu seferde yogunluk olmayışından 13 kuruş kazanctan oluyorlar.rızk meselesi yani !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000