24 Haziran 2011, Cuma 17:34:19

ANNE ADAYLARI DİKKAT!

Hekim onayı almadan gebelerin uçak yolculuğu yapmaması, özellikle riskli gebelik bulunan anne adaylarının dört saatin üstündeki uçak seyahatinden kaçınması gerekiyor...
Uzmanlar, gebelerin kısa süreli uçak yolculuklarını basit tedbirlerle güvenli bir şekilde geçirilebilirken, dört saatten fazla süren yolculukların anne adayı ve bebek sağlığının korunması açısından yapılmaması gerektiğini belirtiyor.        
 
Uzmanlar uçak yolculuğuna çıkmadan anne adayının hekiminden gebelik sürecine ilişkin dosyasını yanında bulundurması ve olası doğum halinde ilgili hekime vermesi gerektiğini vurguladı. Dokuz On Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Perinatoloji Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Ali Çetin, yaz tatili planları yapılmasıyla birlikte seyahatlerin de arttığını belirterek, özellikle uçak yolculuklarında gebelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.        
 
Gebelik döneminde uçak seyahatinin kadın hastalıkları doğum uzmanına danıştıktan sonra yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, gebeler için hem uçuş sırasında hem de sonrasında çeşitli sağlık sorunlarının görülebileceğini belirtti.
ntvmsnbc
ANNE ADAYLARI DİKKAT!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000