30 Mayıs 2012, Çarşamba 08:34:08

ANLAŞMAZLIK SÜRÜYOR

Mali krizde olan an Rum Havayolları Şirketini kurtarmak maksadıyla şirket tarafından hazırlanan ve personelin maaş ve özlük haklarında kesintiler içeren 2012 yeniden yapılanma planıyla ilgili anlaşmazlık sürüyor.
  • THY nin yaptığı bu olay herkese ders olmalı , sendika varsa o işleri takip edecek ( çünkü çalışanlar bu hizmet karşılığı onlara ödeme yapıyor ) siz greve katılırsanız işinizden olursunuz ( allah korusun ) akıllı olun gençler kendinizi ateşe atmayın.

Pilotlar, sözleşmeleri uzatılmazsa Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı sırasında greve tehdidinde bulunuyor.

Politis “Kıbrıs Havayolları Gerilimi Sürüyor... Maaş Kesintilerinde Dün Uzlaşamadılar, Bugün Devam Edecekler” başlıklı haberinde Rum Havayolları Şirketi müdürlüğü, sendika ve Rum Çalışma Bakanlığı’nın dün bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre şirket tarafından hazırlanan planda öngörülen, personel maaşlarında kesinti konusunun ele alındığı dünkü toplantıda taraflar arasında uzlaşı sağlanamadı, görüşmelere bugün devam edilecek.

Gazete Rum pilotlar sendikası PASİPİ’nin, hazırladığı planın şirketi kurtarmayı değil, mali yükümlülüklerini geçici olarak kapatmayı hedeflediği gerekçesiyle Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu’nun derhal istifaya çağırdığını yazdı.

Habere göre pilotlar, sözleşmelerinin uzatılmaması halinde Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı sırasında bile dinamik tedbir (grev) alma ihtimalini de açık bıraktılar.

ANLAŞMAZLIK SÜRÜYOR

Yorumlar

grev mi ? ~ 12 yıl önce
THY nin yaptığı bu olay herkese ders olmalı , sendika varsa o işleri takip edecek ( çünkü çalışanlar bu hizmet karşılığı onlara ödeme yapıyor ) siz greve katılırsanız işinizden olursunuz ( allah korusun ) akıllı olun gençler kendinizi ateşe atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000