18 Ağustos 2010, Çarşamba 08:13:19

ANLAŞMA SAĞLANDI, GREV RAFA KALKTI...

İngiltere'nin önde gelen havalimanlarında önümüzdeki günlerde yapılması planlanan grev, havalimanı çalışanlarını temsil eden Unite sendikası ile havalimanı işletmecisi BAA arasında anlaşma sağlanması üzerine rafa kalktı. İşte ayrıntılar...
  • darısı Türkiyenin başına :))
  • wallah 4 gözle bu grevi bekliyorduk,olmadı şimdi...

Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin en önemli havalimanı işletmecisi BAA ile Unite sendikasına bağlı havalimanı çalışanları arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Bu nedenle, havalimanı çalışanları greve gitmeye hazırlandı. Buna bağlı olarak da İngiltere'de 6 havalimanı kapanacak ve uçuşların çoğu sekteye uğrayacaktı. Turizm sektörü için yine kriz bekleniyordu.

Ancak dün havalimanı işletmesi ve sendika ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı. İngiltere grev krizinin eşiğinden dönerek rahat bir nefes aldı.

İngiltere'de sendikalar ile işverenler arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için aracılık yapan bağımsız kurum ACAS (Advisory, Conciliation and Arbitration Service)'tan yapılan açıklamaya göre; tarafların anlaşması ile ilgili detaylar yakında açıklanacak.

Sendikanın önce üyelerine, kabul etmeleri yönünde oylamaları için havayolu işletmesi ile yapılan anlaşmayı sunması bekleniyor.

BAA'dan yapılan açıklamaya göre, çalışanlar için önemli olan ekonomik problemler sonuca bağlandı ve ödemeler konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu yıl için ilk sekiz ayda yeterince grev krizleriyle ile uğraşan İngiltere'de, tarafların anlaşmaya varması üzerine turizm sektöründe kriz endişeleri ortadan kalktı.

ANLAŞMA SAĞLANDI, GREV RAFA KALKTI...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
darısı Türkiyenin başına :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
wallah 4 gözle bu grevi bekliyorduk,olmadı şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000