23 Aralık 2010, Perşembe 08:58:21

ANKA'YA KİMLER TALİP?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk Havacılık ve Uzay Sanaayi'nde simülatörde uçurduğu insansız hava aracı (ANKA), 2012'de TSK'ya teslim edilecek.
  • 7 sene TAI'de çalışmış bana TAI'yi öğretecek, TAI F-16, CASA, Cougar dahil birçok platformun seri üretildiği fabrikadır, halen seri üretim faaliyetleri devam etmektedir.
  • TAI seri üretim fabrikası değil, bilmiyorsan öğren... Asıl görevi Geliştirme ve TSK nın ihtiyac miktarını karşılama.. ayrıca sadece ANKA için çalışmıyorlar.. bir süürü farklı proje üzerinde çalışıyorlar... eğer işi ticarete döküp ihraç etmek istiyorsan bununla ilgili bir nevi seri üretim fabrikası kurman lazım...
  • bazıları da laf ola beri gele yorum yapıyor, demiş ki " ANKA için büyük bir üretim fabrikasının kurulma zamanı geldi de geçiyor bile", e işte TAI'de üretilecek yetmez mi.
  • ANKA için büyük bir üretim fabrikasının kurulma zamanı geldi de geçiyor bile...
  • Geç bile kalınmıştı bu tür projelere. Geç te olsa tebrikler..
İstihbarat toplama, keşif ve gözetleme görevlerini yerine getirecek ANKA, İsrail'den alınan Heron'ların yerine geçecek. 30 bin feet yüksekliğe kadar çıkacak, 24 saat havada kalıp Türk topraklarındaki düşman unsurları en gelişmiş gözetleme sistemleriyle tespit edecek. Edinilen bilgiye göre, yer testleri tamamlanan ANKA'nın bir ya da iki ay içinde deneme uçuşlarına başlaması bekleniyor. Savunma bürokratları şimdiden mevcut ihracat pazarlarını da incelemeye aldı. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin ANKA'ya talip olduğu dile getiriliyor.

Temmuz ayında hangardan çıkan ve kamuoyuna tanıtılan ANKA gökyüzüne 'merhaba' demek için gün sayarken, ikinci insansız hava aracı da yolda. Proje kapsamında 2012'de 3 adet Türk insansız hava aracının (TİHA) üretilip Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceği belirtiliyor. Daha sonra seri üretime geçilmesi hedefleniyor. Türk mühendislerinin çalışmalarının ürünü olan ANKA, gelişmiş kameralarla, gece gündüz her türlü hava şartında, keşif gözetleme ve istihbarat görevlerini yerine getirebilecek. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 metre yüksekliği bulunan uçak, yılan hikâyesine dönen teslimat süreci sonunda İsrail'den alınan Heron'lara da rakip olacak.
ANKA'YA KİMLER TALİP?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
7 sene TAI'de çalışmış bana TAI'yi öğretecek, TAI F-16, CASA, Cougar dahil birçok platformun seri üretildiği fabrikadır, halen seri üretim faaliyetleri devam etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAI seri üretim fabrikası değil, bilmiyorsan öğren... Asıl görevi Geliştirme ve TSK nın ihtiyac miktarını karşılama.. ayrıca sadece ANKA için çalışmıyorlar.. bir süürü farklı proje üzerinde çalışıyorlar... eğer işi ticarete döküp ihraç etmek istiyorsan bununla ilgili bir nevi seri üretim fabrikası kurman lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bazıları da laf ola beri gele yorum yapıyor, demiş ki " ANKA için büyük bir üretim fabrikasının kurulma zamanı geldi de geçiyor bile", e işte TAI'de üretilecek yetmez mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ANKA için büyük bir üretim fabrikasının kurulma zamanı geldi de geçiyor bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geç bile kalınmıştı bu tür projelere. Geç te olsa tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000