26 Eylül 2018, Çarşamba 12:15:36

ANKA-S'ye Milli göz

Anka-S Projesi kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen Cats HD gece/gündüz kamerası envantere girdi.
  • "Ama samanu üthal ediyooozz..." diye buyurdu bir sığır...
  • Yalan
  • Istikbal göklerdedir naralarıyla olmuyormuş bu işler demekki!!?
  • göz millidir...memlekette satılan ürünlerin %90'ı ithal diye devletin başındakiler konuşuyor bunlar da sallamaya devam ediyor,edin bakalım nereye kadar?
  • aselsan turk sirketi peki fakat cats kedi anlamında mi yoksa baska bir manaya mj geliyor yoksa ingilizce isim mi ? anlamadim türkçe den vazgeceli cok mu oldu yoksa hani bi reklam vardi butun dunya turk bayraklariyla doluyordu? ingilizce konuşarak mi turk olucaz ??

Anka-S Projesi kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen Cats HD gece/gündüz kamerası envantere girdi.

Türk savunma sanayisi, hava platformlarının hedefleme, keşif ve gözetleme görevlerinde kritik rol oynayan bir sistemi başarıyla millileştirerek güvenlik güçlerinin kullanımına sundu.

Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedef Tespit Sistemi (Cats) HD gece/gündüz kamerası, Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Anka-S Projesi kapsamında yerli teknoloji imkanları en üst düzeyde kullanılarak ASELSAN tarafından geliştirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından uydu kontrollü insansız hava aracı Anka-S'ye entegre edilen Cats'in kabulleri 25 Eylül'de başarıyla tamamlandı ve sistem envanterdeki yerini aldı.

Geliştirme çalışmaları kapsamında 500 saat uçuş testi yapılan ve zorlu çevre şartlarına uygun kalifikasyon testleri başarıyla gerçekleştirilen Cats, kabulle birlikte operasyon sahasında kullanılmaya başlandı.

Lazer işaretleme özelliğiyle diğer hava araçları ve yüklü olduğu İHA sisteminin taşıdığı silah sistemlerine hedefleme kabiliyeti de sağlayan Cats, rakiplerine eşdeğer full HD görüntü verme kabiliyetine sahip bulunuyor.

Cats, Türk savunma sanayisi tarafından üretilen hava platformlarının ihracatı açısından da önem taşıyor. Anka-S, bu yerli faydalı yük kabiliyetiyle ihracat sahasında gücünü daha artırarak önemli milli teknoloji adımlarından birini daha başarıyla sağlamış oldu.

ANKA-S'ye Milli göz

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

İrlandalı ~ 6 yıl önce
"Ama samanu üthal ediyooozz..." diye buyurdu bir sığır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kisa ve net ~ 6 yıl önce
Yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fitnesnin... ~ 6 yıl önce
Allah belani versin!
Aybastılı ~ 6 yıl önce
Istikbal göklerdedir naralarıyla olmuyormuş bu işler demekki!!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eminiz ki ~ 6 yıl önce
göz millidir...memlekette satılan ürünlerin %90'ı ithal diye devletin başındakiler konuşuyor bunlar da sallamaya devam ediyor,edin bakalım nereye kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birzey sotcam ~ 6 yıl önce
aselsan turk sirketi peki fakat cats kedi anlamında mi yoksa baska bir manaya mj geliyor yoksa ingilizce isim mi ? anlamadim türkçe den vazgeceli cok mu oldu yoksa hani bi reklam vardi butun dunya turk bayraklariyla doluyordu? ingilizce konuşarak mi turk olucaz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000