25 Şubat 2016, Perşembe 09:24:47

Ankara-Kiev uçuşları başlıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuş sayısının ve yerinin az olması nedeniyle özellikle iş adamlarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İstanbul aktarmalı uçuşlar nedeniyle bir günümüz yolda geçiyor” dedi.
  • Artık Ankaralı çapkınlar aktarma çilesinden kurtuluyor.Teşekkürler UIA.
  • Kiev den sabah Istanbul a gecis ucagi gec oldugunda Amerika ucusuna binemiyoruz, bu sebepten Istanbulda gecelemek durmunda kaliyoruz, Kiev Istanbul seferi yetersiz ve biletler hayli pahali
  • Daha önce de defalarca haberi yapıldı THY şu tarihte Avrupa'ya direkt başlıyor diye yazıldı çizildi. Genel müdür aynı şekilde açıklamalar yaptı. Hatta THY youtube sayfasında dahi bunun reklamı yapıldı. En son airporthaber ekim 2015 te seferler başlayacak diye haber yaptı. Ama THY'den hiçbir gelişme yok. Bu sitede hep bahsediliyor bu şirketin teknik yahut istihdam sorunlarından vs ama bi şirkete itibar açısından en büyük zararı verilen sözlerin yerine getirilmemesi yapar. Bunu daha anlamadılar.
  • tüm barzolar kiev'e akar artık.
  • ukraynadan hatunların gelişi daha kolay olur:)
  • Misafir kabul eden makam sahiplerinin kravatsiz olmasi yeni moda oldu. hic yakisik almiyor.Biraz ozen lutfen.
  • Ankaralilar doldurabilirse cok guzel aktarma imkanlari veriyor kiev uzerinden. Sunexin pahali ucuslari yerine su ankaraya gelen Qatar airways ve ukraine international gelse yeter izmire.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuş sayısının ve yerinin az olması nedeniyle özellikle iş adamlarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İstanbul aktarmalı uçuşlar nedeniyle bir günümüz yolda geçiyor” dedi.

Bezci, Ankara’ya doğrudan uçuş hazırlıkları yapan Ukrayna Havayolları yetkilileri ile Esenboğa Havalimanı işletmeci şirketi TAV yetkililerini makamında kabul etti. Ukrayna Havayolları Hat Müdürü Elene Maksymova, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Türkiye’nin başkenti Ankara’ya doğrudan uçuş başlatmayı istediklerini ve konuyla ilgili Ankara Ticaret Odası’ndan destek istediklerini söyledi. Yaklaşık dört yıldır Ankara-Kiev arasına direkt uçuş koyabilmek için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Maksymova, “Bu yılın Kasım ayında Ankara’dan Kiev’e uçuş başlatacağız. Çalışmamızı buna göre yapıyoruz. Bu tarihe yetiştiremesek bile en geç 2017 yılında bu iki şehir arasında doğrudan uçuş gerçekleştireceğiz” dedi. Maksymova, ilk başlarda günde bir kez olacak uçuşun ilerleyen tarihlerde iki sefere çıkartılabileceğini de kaydetti.

ATO Başkanı Salih Bezci de konuşmasında, Esenboğa’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması için çalışmalar yürüttüklerini ve ATO Meclisi’nin de kaynak ayırdığını söyledi. Aktarmalı uçuşların iş dünyasını ve turizmi olumsuz etkilediğini sık sık dile getiren Bezci, “Şehrimiz devletin ve bürokrasinin merkezi. Aynı zamanda bir ticaret ve sanayi şehri. 200’e yakın ülkeye ihracat yapan bir şehrin iş adamları olarak yurt dışına giderken çile çekiyoruz. Bakarsanız üç saatlik yol ancak Ankara’dan doğrudan uçamadığımız için İstanbul’a gidiyoruz. Bekleme süreleri de hesaba katıldığında bir günümüz yolda geçiyor. Bu durum canımıza tak etti. Günübirlik gidip gelinebilecek mesafe için bir günümüz yolda geçiyor” diye konuştu.

Kiev’e Ankara’dan direkt uçuşun başlamasının güzel bir gelişme olacağına dikkat çeken Bezci, “Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması çevre iller ve ilçelerin de işine yarayacak. Ankara 5 milyon nüfuslu bir kent. Komşu iller de dikkate alındığında 10 milyon insan direkt uçuşlardan yararlanabilecek. Ankara, son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde hızlı trenin de merkezi haline geldi. Hızlı tren ve havayolu ulaşımı koordineli bir şekilde yürütülürse, Ankara ile hızlı tren bağlantısı olan kentlerde yaşayanlar yurt dışına Ankara üzerinden gidebilecekler“ dedi. 

Ankara-Kiev uçuşları başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

YUL ~ 8 yıl önce
Artık Ankaralı çapkınlar aktarma çilesinden kurtuluyor.Teşekkürler UIA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiev Amerika ~ 8 yıl önce
Kiev den sabah Istanbul a gecis ucagi gec oldugunda Amerika ucusuna binemiyoruz, bu sebepten Istanbulda gecelemek durmunda kaliyoruz, Kiev Istanbul seferi yetersiz ve biletler hayli pahali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Verilen Sözler ~ 8 yıl önce
Daha önce de defalarca haberi yapıldı THY şu tarihte Avrupa'ya direkt başlıyor diye yazıldı çizildi. Genel müdür aynı şekilde açıklamalar yaptı. Hatta THY youtube sayfasında dahi bunun reklamı yapıldı. En son airporthaber ekim 2015 te seferler başlayacak diye haber yaptı. Ama THY'den hiçbir gelişme yok. Bu sitede hep bahsediliyor bu şirketin teknik yahut istihdam sorunlarından vs ama bi şirkete itibar açısından en büyük zararı verilen sözlerin yerine getirilmemesi yapar. Bunu daha anlamadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
tüm barzolar kiev'e akar artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barzo ~ 8 yıl önce
gardaş sen ne diyon hele?
güzel ~ 8 yıl önce
ukraynadan hatunların gelişi daha kolay olur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makam sahibi ~ 8 yıl önce
Misafir kabul eden makam sahiplerinin kravatsiz olmasi yeni moda oldu. hic yakisik almiyor.Biraz ozen lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsiyakali ~ 8 yıl önce
Ankaralilar doldurabilirse cok guzel aktarma imkanlari veriyor kiev uzerinden. Sunexin pahali ucuslari yerine su ankaraya gelen Qatar airways ve ukraine international gelse yeter izmire.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000