19 Nisan 2017, Çarşamba 09:27:52

Ankara'da ürettiler ABD'de yarışacaklar

THK Üniversitesi’nden 20 öğrencinin Ankara’da ürettiği hava aracı, ABD’de düzenlenen Uluslararası Design-Build-Fly’da (DBF) yarışacak.
  • Thk , geçmişte bazı vizyonsuz ,misyonsuz ve vicdansız yöneticiler elinde yolsuzluğa maruz kaldı ve çok kötü yönetilerek mali sorunlar yaşadı.Ancak bunlar geride kaldı,yeni yöneticilerle ciddi olarak toparlanma sürecinde.Bu ve buna benzer çalışmalar önümüzdeki zaman dilinde artarak devam edecek ve THK bu alanda vazgeçilmez olduğunu kanıtlayacaktır.
  • ODTU HUM yüzyıldır gidiyor o yarışmaya.
  • Komik ötesi. Hani uzay çalışmaları n'oldu? Astronot mühendisliği uydu mühendisliği vay vay vay emekli asker çöplüğü

THK Üniversitesi’nden 20 öğrencinin Ankara’da ürettiği hava aracı, ABD’de düzenlenen Uluslararası Design-Build-Fly’da (DBF) yarışacak.

Türk Hava Kurumu(THK) Üniversitesi’nden 20 öğrenci, ürettikleri hava aracı ile The American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) tarafından ABD’de her yıl düzenlenen Uluslararası Design-Build-Fly (DBF) yarışmasına katılmaya hak kazandı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği ile Uzay Mühendisliği bölümlerinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, dünyanın dört bir yanından öğrenci gruplarıyla mücadele edecekler.

Yarışma için ilk başvuruyu geçen yıl ekim ayında yapan öğrenciler, elemelerin ardından 22 Şubat’ta hava aracına ilişkin son tasarım raporlarını gönderdi ve yarışma komitesinden davet mektubu aldı. THK Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Sinan Körpe’nin danışmanlığında yarışma öncesi son kontrollerini yapan ve hava aracının uçuş testlerini tamamlayan ekip, 20-23 Nisan’da düzenlenecek yarışma için ABD’ye gitti. (Hürriyet)

Ankara'da ürettiler ABD'de yarışacaklar

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Havacı ~ 7 yıl önce
Thk , geçmişte bazı vizyonsuz ,misyonsuz ve vicdansız yöneticiler elinde yolsuzluğa maruz kaldı ve çok kötü yönetilerek mali sorunlar yaşadı.Ancak bunlar geride kaldı,yeni yöneticilerle ciddi olarak toparlanma sürecinde.Bu ve buna benzer çalışmalar önümüzdeki zaman dilinde artarak devam edecek ve THK bu alanda vazgeçilmez olduğunu kanıtlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he he ~ 7 yıl önce
Şimdi yönetim bir harika.
Bunun neresi haber ~ 7 yıl önce
ODTU HUM yüzyıldır gidiyor o yarışmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Odtu ~ 7 yıl önce
Odtuyle thk yi ayni cumlede bile kullanmam.
Aynı şekilde İTÜ ~ 7 yıl önce
İTÜ de bu yarışmalara milyor yıldır katılıyor, haber olsun diye işte.
~ 7 yıl önce
Ama burda kullanmışsın ehe ehe rhe
Koplex ~ 7 yıl önce
Odtü bu yarışmaya daha önce katılmışsa başka bir üniversite katılamaz mı yani!?Nedir bu odtü kopleksi yahu?!
Thk mı? ~ 7 yıl önce
Komik ötesi. Hani uzay çalışmaları n'oldu? Astronot mühendisliği uydu mühendisliği vay vay vay emekli asker çöplüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje osman ~ 7 yıl önce
Haksızlık yapma proje osman varken vardı o işler şimdi o işler rafa kalktı..
hoby ~ 7 yıl önce
hobi amaçlı model uçak yapanlar çok daha iyisini yapıyor. bildiğin oyuncak uçak tasarım yarismasi. ne ara insansız hava aracı oldu bu anlamış değilim. zaten yapilan calismanin ciddiyetsizligi fotoğrafta görülüyor. ortalığın ner kadar karışık olduğunu fark etmiş olmalısınız. milleti yemeyin artık.
Hobby e ~ 7 yıl önce
O uçaklar hobi amaçlı değil, öylesini dediğin gibi herkes yapıyor. Düzenleyenler, her sene farklı bir boyut kısıtlamasıyla farklı bir görevi yerine getirebilmesini (yük, manevra vs) ve o yükün yüklenmesi falan da dahil parkuru başarıyla bitirmesini bekliyor. Kutudan çıkarıp yapmıyolar uçağı etrafın karışık olması da normal. De işte sendeki bu bilip bilmeden konuşma olayı normal değil. Ben nerden biliyorum, yaptık da biliyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000