06 Mayıs 2017, Cumartesi 09:09:51

Ankara'da havacılık kurultayı

TMMOB Makine Mühendisleri Odasınca, Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Kültür Merkezi'nde "9. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği" kurultayı düzenlendi.
  • kurultaya epeydir katilamayan biri olarak burayi okuyacaklar icin birkac bilgilendirme yapalim o vakit asagidaki cehalet rahatsiz edici zira: 1. turkiye'de havacilik sektorunde ucak muhendisinden cok makine muhendisi calisiyor (keske oyle olmasa). ucak muhendisligi de makina muhendisliginin uzmanlanmis bir alt dali. 2. ucak havacilik ve uzay muhendisleri, makina muhendisleri odasina uye olur, endustri muhendisleri gibi. kendi meslek odasini kurmak isteyen ucakcilar tmmoba basvuru yapabilir. 3. 9.su duzenlenen bir kurultaya b.k atmadan once acip ilk 8 kurultayda neler yazilmis diye bakmak, kurultay tutanaklarini okumak gerekmez mi. egitim sart.
  • Neyin uzmanı bu insanlar. Önüne gelen seminer kurultay çalıştay vs yapıyor. Sektöre bak kimlere kalmış. Geçenlerde de dalamanda yda seminer yapıyordu. Allah sonumuzu hayırlı etsin.
  • Unutmayın arkadaşlar makine muhendisleri ilerde en büyük başkan genel md vs olacaklar çünki döğuş dan uçak çı sonra makinacı sonra cemaat ile uçakçı olunuyor bizim güzel ülkemiz dee bir çokkk örnekleri var.
  • Makine mühendisleri odası ve havacılık kurultayı?
  • Havacılıktan anlamayan makine mühendisleri doluşmuş kurultay yapmışlar. Körle sağırlar birbirini ağırlar
  • Benim de burada olmam lazimdi dedim dedim bak ne oldu
  • Ulaştırma kurultayı gibi duruyor ama neyse.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Türkiye'de yük taşımacılığının yüzde 88'inin karayolu taşımacılığı ile yapıldığını aktararak, "Uçak taşımacılığı binde 7 civarındadır. Yolcu taşımacılığının yüzde 91'i karayolu, yüzde 6,9'u havayolu, yüzde 1,6'sı demiryolu ve binde 5'i ise deniz yolu ile yapılmaktadır." dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odasınca, Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Kültür Merkezi'nde "9. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği" kurultayı düzenlendi.

Kurultayda konuşan Koramaz, Türkiye'nin havacılık sektöründeki sıkıntılarının İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra giderek derinleştiğini belirterek, uçak üretiminin Marshall yardımları ile durdurulduğunu ifade etti. Koramaz, "Türkiye'nin 1950'li yıllarda kapattığı uçak fabrikalarını ancak savunma alanında karşılaştığı zorluklar nedeniyle 1980'li yıllarda tamamen ABD'ye bağımlı bir biçimde kurabilmiştir. Havayolu taşımacılığımız bu durumdan çok etkilenmiştir." diye konuştu.

Koramaz, Türkiye'nin tarihsel süreçteki havacılık politikalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Ülkemizdeki yük taşımacılığının yüzde 88'i karayolu taşımacılığı ile yapılmaktadır. Uçak taşımacılığı binde 7 civarındadır. Yolcu taşımacılığının yüzde 91'i karayolu, yüzde 6,9'u havayolu, yüzde 1,6'sı demiryolu v binde 5'i ise denizyolu ile yapılmaktadır. Küreselleşme süreçleri ve özelleştirme tahribatlarının yarattığı uygulamalar giderek büyükmektedir.

Sanayi dışında meslektaşlarımızın çalışacağı bir diğer alan havacılık bakım hizmetlerinde de tekelleşme yaşanmaktadır. Ulaştırma alanında serbestleştirme ve özelleştirmelerden övgüyle bahsedilmektedir. Bu uygulamaların ülkemizi yoksullaştırdığı ve üretim yeteneğimizi aşındırdığı açıkça ortadadır."

Kurultayda, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar ile Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Varlık Özerciyes de birer konuşma yaptı.









Ankara'da havacılık kurultayı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

havacivaci ~ 7 yıl önce
kurultaya epeydir katilamayan biri olarak burayi okuyacaklar icin birkac bilgilendirme yapalim o vakit asagidaki cehalet rahatsiz edici zira: 1. turkiye'de havacilik sektorunde ucak muhendisinden cok makine muhendisi calisiyor (keske oyle olmasa). ucak muhendisligi de makina muhendisliginin uzmanlanmis bir alt dali. 2. ucak havacilik ve uzay muhendisleri, makina muhendisleri odasina uye olur, endustri muhendisleri gibi. kendi meslek odasini kurmak isteyen ucakcilar tmmoba basvuru yapabilir. 3. 9.su duzenlenen bir kurultaya b.k atmadan once acip ilk 8 kurultayda neler yazilmis diye bakmak, kurultay tutanaklarini okumak gerekmez mi. egitim sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurultay ~ 7 yıl önce
Neyin uzmanı bu insanlar. Önüne gelen seminer kurultay çalıştay vs yapıyor. Sektöre bak kimlere kalmış. Geçenlerde de dalamanda yda seminer yapıyordu. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 7 yıl önce
Unutmayın arkadaşlar makine muhendisleri ilerde en büyük başkan genel md vs olacaklar çünki döğuş dan uçak çı sonra makinacı sonra cemaat ile uçakçı olunuyor bizim güzel ülkemiz dee bir çokkk örnekleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlayan ~ 7 yıl önce
Makine mühendisleri odası ve havacılık kurultayı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak müh. ~ 7 yıl önce
Havacılıktan anlamayan makine mühendisleri doluşmuş kurultay yapmışlar. Körle sağırlar birbirini ağırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cerkes cengoz ~ 7 yıl önce
Benim de burada olmam lazimdi dedim dedim bak ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulaştırma ~ 7 yıl önce
Ulaştırma kurultayı gibi duruyor ama neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000