11 Aralık 2018, Salı 16:07:26

Anadolujet uçağında skandal! Pilot yolculara küfür etti!

Anadolujet’in İzmir-Ankara seferini yapan uçağın pilotu mikrofonu açık unutup yolculara sinkaflı küfür edince uçaktaki yolcular isyan etti. Yolcular kokpit kapısını yumrukladı, ekip ve uçak değiştirildi.
  • Matamatik
  • Sanki yolcular küfretmiyor bu neyin davası ortada yolcuya edilmişte bir küfür yok. Bunlara çok şahit oluyoruz yolcu sinirlenince istediği hakareti etsin kaptanın bir s... olup gidelim demesi mi zorunuza gitti.. Ayıptır günahtır o adamın da canına tak etmiş demek. Tamam etmemesi lazımdı ama bu kadar büyütmeye gerek yok. Airport haber birisi düşmesin yeter ki suçlu suçsuz ayırt etmeden eziyorsunuz.
  • Aklı basına gelsin. Adam akıllı hitap etmeyi öğrenir şoför. Öğrenmiyorsa kapıda çok şoför var çek al birini
  • Kaptanımız çok değerli sevecen babacan bir kaptan. Kesinlikle burda yanlış aktarılıyor sadece stresden dolayı harekata kim inerse insin s.. olup gidelim artık demiş .Pa açık kalmasından dolayı kabinde duyulmuş.Demese daha iyiydi tabiki ama Hepimiz insanız insanlık hali bu kadar büyütmenin bir anlamı yok. Kendisi zaten çok üzülmüştür.Kaptanımızın arkasındayız.Uyarılıp uçuşuna devam etsin böyle saçma bişey için ekmeğinden edilmemeli.Sizi seviyoruz tekrar uçarız inşallah saygılar
  • Herkes kendine göre haklı.Memleketımde bır olay oldugunda ılgılıler olayı sorusturupta halkı adam yerıne koyarak kısa zamanda bılgı verdılerını duymadım ben 60 yılda.Hemen savusturma klasıklerınden;mufettiş görevlendirdik"SEVSİNLER..
  • thy teknik ten atılan 39 yaşındaki ENGELLİ arkadşım erken emekli olmadığı için zorla işten atıldı - beraber o kadar cok 737 400 tesliminde calıştıkki sonradanda hasta olup masa başına gecti - belgedede performans yazıyormuş yok yaaaa 55 yaş üstü calışan normal emkliliği gecen yokmu thy teknik te ne oldu size böyle
  • O sözler yolcu kapıyı tekmeledikten sonra söyleniyor. Yani önce yolcu kapıyı tekmeliyor , sonra kaptan o sözleri söylüyor. Burada kaptanımıza iftira atmayın haberi okuyarak lütfen.
  • bizim insanımıza laf anlatmak zordur, içlerinden ucuz kahramanlar, çok bilmişler her zaman çıkar, check-in, boarding görevlilerinin, kabin görevlilerinin içten içe ne kadar küfür ettiklerini, ya da sabır çektiklerini kimse bilmez. zor olan bir şey daha varsa her durum karşısında sakin kalabilmek, profesyonel olabilmek, kaptan bir kaza yaşamış, yapmak istediği şey mikrofon açıkken misafirleri yatıştırıp, mikrofon kapalıyken deşarj olabilmek, görevini tamamlayıp evine gitmek, o da bir insan.
  • Passenger Adress veya cabin interphone sisteminin normalde açık kalması söz konusu olamaz.Bilinçli olarak açık (push to talk) swich'basılı tutmuştur.THY bu işin araştırılması için CVR ve DFDR kayıtlarına bakmalıdır.
  • Şu yorumlara bakınca insan üzülüyor yahu. 'Ne olmuş küfür ettiyse, yolcular da ediyor' diyor. Ona bakarsan kapıya geç müracaat eden yolcu 'bi kaptanı ara da bana ver, ben ikna ederim' de diyor. Standby bekleyen personel de aynı mantıkla mı yaklaşsın o zaman? Ne de olsa yolcular da söylüyor??!! Kardeşim siz yapmayacaksınız. Siz bir markayı temsil ediyorsunuz ve de ehemmiyetli, ciddi bir görevdesiniz.Herkes 5 kere dikkat ediyorsa, siz 10 kere dikkat etmelisiniz.Saygılarımla

Anadolujet’in İzmir-Ankara seferini yapan uçağın pilotu mikrofonu açık unutup yolculara sinkaflı küfür edince uçaktaki yolcular isyan etti. Yolcular kokpit kapısını yumrukladı, ekip ve uçak değiştirildi.

İzmir’de geçen Pazar etkili olan sis yüzünden uçaklarda rötarlar yaşanırken Anadolujet uçağında açık mikrofon krizi yaşandı.
Uçağın pilotu yolcu anons sistemini (PA) açık unutup yolculara küfür edince uçakta isyan çıktı. Olay şöyle gelişti:

İzmir’den Ankara’ya gitmek için hazırlanan Anadolujet’e ait TK7013 sefer sayılı uçak yolcularını aldıktan sonra kalkış için hazırlanmaya başladı. Kalkış saati 21.00 olan uçak sis yüzünden kalkışını gerçekleştiremedi. Uçak içinde bekleyen yolcular, uçuş ekipleri tarafından üç kez anons yapılarak gecikmeye ilişkin bilgilendirildi. Bekleme sırasında yakıtı azalan uçağa yakıt ikmali yapılırken yolcuların sinirleri de bir hayli gerildi.

YOLCULAR KOKPİT KAPISINI YUMRUKLADI!

Yolcular üç saat boyunca uçak içinde bekletildi. Bu sırada bazı yolcular uçaktan inmek istedi. Kokpit ekibi de mikrofonun açık unutulduğunu farketmeden yolculara küfür edince uçakta kıyamet koptu. H.S. isimli pilotun küfürü üzerine yolcular kokpit kapısına yöneldi. Bazı yolcular kokpit kapısını yumruklayarak pilotun dışarı çıkmasını istedi. Uçakta bulunan Reklamcı Ayberk Aybars, o gece yaşananları AirportHaber’e anlattı.

Aybars, “ Uçağın pilotu sis geçince kalkacağımızı söyledi. Bu sırada sanıyorum iki kez uçağa yakıt ikmali yapıldı. Bazı yolcular uçaktan inmek istedi ancak terminale alınma talebi kabul edilmedi. Gece saat 00.00 civarı pilotun anons sisteminden yolculara sinkaflı küfür ettiğini duyduk. O andan sonra yolcular isyan etti ve kokpit kapısını yumrukladılar” dedi.

Olay sonrası uçağın kapısı açılarak yolcular uçaktan zorlukla indirildi. Saat 21.00’de kalkması gereken İzmir-Ankara uçuşunun yolcuları saat 02.30’da bir başka uçağa alınarak Ankara’ya hareket etti.

Bazı yolcuların pilot hakkında havayoluna şikayetlerini ilettikleri öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

Anadolujet uçağında skandal! Pilot yolculara küfür etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (222)

İlayda ~ 5 yıl önce
Matamatik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SivilHavacıı ~ 5 yıl önce
Sanki yolcular küfretmiyor bu neyin davası ortada yolcuya edilmişte bir küfür yok. Bunlara çok şahit oluyoruz yolcu sinirlenince istediği hakareti etsin kaptanın bir s... olup gidelim demesi mi zorunuza gitti.. Ayıptır günahtır o adamın da canına tak etmiş demek. Tamam etmemesi lazımdı ama bu kadar büyütmeye gerek yok. Airport haber birisi düşmesin yeter ki suçlu suçsuz ayırt etmeden eziyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin Uçusunu ~ 5 yıl önce
Aklı basına gelsin. Adam akıllı hitap etmeyi öğrenir şoför. Öğrenmiyorsa kapıda çok şoför var çek al birini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tofaşcı seni ~ 5 yıl önce
Sanki f16 pilotu
Saw Kabin ~ 5 yıl önce
Kaptanımız çok değerli sevecen babacan bir kaptan. Kesinlikle burda yanlış aktarılıyor sadece stresden dolayı harekata kim inerse insin s.. olup gidelim artık demiş .Pa açık kalmasından dolayı kabinde duyulmuş.Demese daha iyiydi tabiki ama Hepimiz insanız insanlık hali bu kadar büyütmenin bir anlamı yok. Kendisi zaten çok üzülmüştür.Kaptanımızın arkasındayız.Uyarılıp uçuşuna devam etsin böyle saçma bişey için ekmeğinden edilmemeli.Sizi seviyoruz tekrar uçarız inşallah saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehtap başar ~ 5 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum size (saw kabin) bu konu ile ilgili yazılı ifade verdim.. pilot kesinlikle suçsuzdur..
sener yungul ~ 5 yıl önce
Herkes kendine göre haklı.Memleketımde bır olay oldugunda ılgılıler olayı sorusturupta halkı adam yerıne koyarak kısa zamanda bılgı verdılerını duymadım ben 60 yılda.Hemen savusturma klasıklerınden;mufettiş görevlendirdik"SEVSİNLER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 5 yıl önce
thy teknik ten atılan 39 yaşındaki ENGELLİ arkadşım erken emekli olmadığı için zorla işten atıldı - beraber o kadar cok 737 400 tesliminde calıştıkki sonradanda hasta olup masa başına gecti - belgedede performans yazıyormuş yok yaaaa 55 yaş üstü calışan normal emkliliği gecen yokmu thy teknik te ne oldu size böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay ~ 5 yıl önce
hasta insana yapılırmı bu
hat ~ 5 yıl önce
engelli atılrmı be işten utanmıyormusunuz
Sakiz kaptan ~ 5 yıl önce
O sözler yolcu kapıyı tekmeledikten sonra söyleniyor. Yani önce yolcu kapıyı tekmeliyor , sonra kaptan o sözleri söylüyor. Burada kaptanımıza iftira atmayın haberi okuyarak lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barbarız ~ 5 yıl önce
bizim insanımıza laf anlatmak zordur, içlerinden ucuz kahramanlar, çok bilmişler her zaman çıkar, check-in, boarding görevlilerinin, kabin görevlilerinin içten içe ne kadar küfür ettiklerini, ya da sabır çektiklerini kimse bilmez. zor olan bir şey daha varsa her durum karşısında sakin kalabilmek, profesyonel olabilmek, kaptan bir kaza yaşamış, yapmak istediği şey mikrofon açıkken misafirleri yatıştırıp, mikrofon kapalıyken deşarj olabilmek, görevini tamamlayıp evine gitmek, o da bir insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P.A. ~ 5 yıl önce
Passenger Adress veya cabin interphone sisteminin normalde açık kalması söz konusu olamaz.Bilinçli olarak açık (push to talk) swich'basılı tutmuştur.THY bu işin araştırılması için CVR ve DFDR kayıtlarına bakmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmmm ~ 5 yıl önce
Cok bilenler burada yine
hmmmınaaa ~ 5 yıl önce
adam haklı bilerek söylemiş de olabilir düşük ihtimalde olsa takılabilir.
bak hele ~ 5 yıl önce
public announcement olmasın o? Salladın mı işkembeden köfte seni
crw ~ 5 yıl önce
Şu yorumlara bakınca insan üzülüyor yahu. 'Ne olmuş küfür ettiyse, yolcular da ediyor' diyor. Ona bakarsan kapıya geç müracaat eden yolcu 'bi kaptanı ara da bana ver, ben ikna ederim' de diyor. Standby bekleyen personel de aynı mantıkla mı yaklaşsın o zaman? Ne de olsa yolcular da söylüyor??!! Kardeşim siz yapmayacaksınız. Siz bir markayı temsil ediyorsunuz ve de ehemmiyetli, ciddi bir görevdesiniz.Herkes 5 kere dikkat ediyorsa, siz 10 kere dikkat etmelisiniz.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000