31 Ekim 2018, Çarşamba 09:48:48

Anadolujet uçağında pilotu çıldırtan olay!

Anadolujet'e ait Antalya-Ankara seferini yapacak uçağa babasını bindirmek isteyen DHMİ yöneticisi ile Anadolujet pilotu arasında tartışma çıktı. Yolcular uçaktan indirildi, uçak güvenlik aramasından sonra havalanabildi.
  • Tek kelimeyle güvenlik açığı otobüs kalkıncaya kadar içeride çay kahvede ikramı varmı
  • Dhmi personeli eski güruh hariç yani genç Dhmi liler alanında dereceler yapan insanlardan oluşuyor. ve merkezi atamayla sıfır torpille yetki alıyor. Havalimanının diğer yer ekibi veya uçucu ekiplerin nasıl işe girdiğine bakın sonra kıyas yapın arkadaşlar;)
  • TEŞEKKÜRLER ANADOLUJETİN AKLI BAŞINDA PİLOTUNA... DHM ARTIK PORSUMUŞ BEYİNLI PERSONELELRINI ÇIKARSAN DOLU ADAM VAR BU MANTIKTA HERKES YERİNİ HADDİNİ KURALALRA UYMAIS GEREKTİĞİNİ BİR ÖĞRENSE NOLURR
  • Kaprisli pilot muamelesi. İnsan olmak zordur. Pilot olursun, müdür olursun, başkan olursun ama adam olamazsan sadece dünyadan bir sap olarak göçüp gidersin. Bizim köyde bir hikaye vardır onu anlatayım. Baba yıllardır köyde büyütmüş olduğu oğlunu okutmuş ve bu oğlan bir gün babasını ziyarete gelmiş. Tarlada babası çay toplarken yanı başlarındaki ağacı göstererek baba şu ağacın adı nedir diye sormuş. Babası da git oğlum o ağaçtan bir dal kır da getir demiş. O ağaç ta öyle bir ağaç ki kolay kolay kırılmayan bir ağaç. Neyse oğlu dalı kırıp babasına getirmiş. Babası ağacın dalındaki yaprakları tek tek toplayıp atmış. Sonra oğluna dönüp girişmiş. Oğlan başlamış bağırmaya “Baba msko, baba msko” (msko=kareymiş) diye bağırmaya başlamış. Benim tavsiyem o pilot bir babasını ziyaret etsin.
  • Sonuçta bir kural var uygulanması gereken.Rica eder görevli personel yaşlı adamı uçağa getirir.Ama ülkemiz bir Çiflik olduğu için, okumuşta olsa Sığır çok...
  • Burada pilotlara laf atanlara sesleniyorum. Antalya havalimani otogar degil . Ucagin kapisina kadar gelip yolcu ugurlamakta nedir ? Dingonun ahirimi zannettiniz orayi. Bizler yolcularin emniyetinden ve guvenliginden sorumluyuz. Yok oyle dhmi bilmemne muduru gelip yolcu ugurlayacak. O zaman digerleri ne olacak ? Onlar insan degilmi. Bu kural uluslararasi kuraldir !!! Is bilmezler iste o yuzden egitim sart. Havalimanlarinda yasli insanlara hizmet veren personelin isidir bu. Gerisi bos. Kaptanlarim kafanizi kucuk seylerle bozmayin. Ucmanin keyfine bakalim biz. Size laf atanlar emin olunki o koltukta oturamayan bos agizlardir.
  • Biz ucus ekiplerini donuna kadar arayan meydana bak hele!.... ayrimcilik he? Derhal sorusturma acilsin! Biz israil’de bile bu kadar aranmiyoruz. Saw’da da durum farkiz degil. Adamin birinin bu emniyet adi altindaki ucus ekiplerine yaptigi zulm cekememezlik ve kiskancliktan ote bir durum degildir. Muhasebe mudurune bak! Kimsin ya sen?
  • Tabiki SUN! Bizim yemez!... Helal olsun hocamiza ellerinden öpüyor, bizimkilerin de bu hocamizin atilacak tirnagi kadar delikanli olmalarini temenni ediyorum.
  • bravo kaptan tebrik ederim bende olsam aynisi yapardim safety is first
  • Kaptanıdır o . TK OLSA duramazsın

Anadolujet'e ait TK7039 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçak Antalya'dan Ankara'ya gitmek üzere yolcularını almaya başladı. Uçakla Ankara'ya seyahat edecek olan 82 yaşındaki babasına uçağın içine kadar eşlik eden DHMİ Antalya Havalimanı muhasebe müdürü, pilotun tepkisiyle karşılaştı. 

Uluslararası havacılık kuralları gereği yolcu ve görevli olmayan kişilerin uçağın içine kadar girmesinin yasak olması sebebiyle kabin ekibinin uyarısıyla pilot, DHMİ yönetecisine müdahale etti.

Bu sırada DHMİ yöneticisinin pilota sert tepki gösterdiği ve inmemekte direndiği öğrenildi.

Kısa süreli tartışma sonrası muhasebe müdürü uçaktan çıkarıldı ancak bu kez de uçağın kaptan pilotu yeniden güvenlik kontrolü yapılmasını istedi. 

Uçaktaki diğer yolcular da uçaktan indirilerek ikinci bir güvenlik prosedürü uygulandı.

Uçak gerekli kontrollerin yapılmasından sonra gecikmeli olarak seferine devam etti.

DHMİ'nin, adı geçen yönetici ile ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

Airporthaber.com

Anadolujet uçağında pilotu çıldırtan olay!

Yorumlar Tüm Yorumlar (128)

x5 ~ 5 yıl önce
Tek kelimeyle güvenlik açığı otobüs kalkıncaya kadar içeride çay kahvede ikramı varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi personeli ~ 5 yıl önce
Dhmi personeli eski güruh hariç yani genç Dhmi liler alanında dereceler yapan insanlardan oluşuyor. ve merkezi atamayla sıfır torpille yetki alıyor. Havalimanının diğer yer ekibi veya uçucu ekiplerin nasıl işe girdiğine bakın sonra kıyas yapın arkadaşlar;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 5 yıl önce
pek uçağın içine girme yetkisi varmı prosedürlerde böyle bişey varmı yaptığı uygunsuzluk gerekli işlemlerin yapılması gerekir 35 le giden insanlara nasıl ceza yazılıyosa bu konununda üzerine gidilmesi gerekir.
ZEYNEP ~ 5 yıl önce
TEŞEKKÜRLER ANADOLUJETİN AKLI BAŞINDA PİLOTUNA... DHM ARTIK PORSUMUŞ BEYİNLI PERSONELELRINI ÇIKARSAN DOLU ADAM VAR BU MANTIKTA HERKES YERİNİ HADDİNİ KURALALRA UYMAIS GEREKTİĞİNİ BİR ÖĞRENSE NOLURR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tango ~ 5 yıl önce
Personel zaten çoğul bir sözcüktür Zeynep Hanım.DHMİ avukatlığı yapmaya gelmedim buraya lakin dilimizde olmayan personeller,nolurr ve porsumak gibi abuk şeyler yazıp başkalarını eleştirmeniz gülünç olmuş.Türkçe öğrenin,sınavlara öyle girin olur mu? Hatta TRT'ye başvurun boşverin havacığı falan :)
X ~ 5 yıl önce
Tangocum yazdigin yorumun ne haberle alakasi var ne de olayla. Hocalik yapmak istiyorsan git ilkokula Turkce hocasi ol
Tango ~ 5 yıl önce
Co 737 gelmiş :) Yaptığım işi seviyorum.Belli ki siz de akıl vermeyi seviyorsunuz.Hobi olarak Türkçe öğretiyorum Türkçe bilmeyen Türklere.
Kaptan ~ 5 yıl önce
Kaprisli pilot muamelesi. İnsan olmak zordur. Pilot olursun, müdür olursun, başkan olursun ama adam olamazsan sadece dünyadan bir sap olarak göçüp gidersin. Bizim köyde bir hikaye vardır onu anlatayım. Baba yıllardır köyde büyütmüş olduğu oğlunu okutmuş ve bu oğlan bir gün babasını ziyarete gelmiş. Tarlada babası çay toplarken yanı başlarındaki ağacı göstererek baba şu ağacın adı nedir diye sormuş. Babası da git oğlum o ağaçtan bir dal kır da getir demiş. O ağaç ta öyle bir ağaç ki kolay kolay kırılmayan bir ağaç. Neyse oğlu dalı kırıp babasına getirmiş. Babası ağacın dalındaki yaprakları tek tek toplayıp atmış. Sonra oğluna dönüp girişmiş. Oğlan başlamış bağırmaya “Baba msko, baba msko” (msko=kareymiş) diye bağırmaya başlamış. Benim tavsiyem o pilot bir babasını ziyaret etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 5 yıl önce
tabak getirin
Muro ~ 5 yıl önce
Sonuçta bir kural var uygulanması gereken.Rica eder görevli personel yaşlı adamı uçağa getirir.Ama ülkemiz bir Çiflik olduğu için, okumuşta olsa Sığır çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 yıl önce
Burada pilotlara laf atanlara sesleniyorum. Antalya havalimani otogar degil . Ucagin kapisina kadar gelip yolcu ugurlamakta nedir ? Dingonun ahirimi zannettiniz orayi. Bizler yolcularin emniyetinden ve guvenliginden sorumluyuz. Yok oyle dhmi bilmemne muduru gelip yolcu ugurlayacak. O zaman digerleri ne olacak ? Onlar insan degilmi. Bu kural uluslararasi kuraldir !!! Is bilmezler iste o yuzden egitim sart. Havalimanlarinda yasli insanlara hizmet veren personelin isidir bu. Gerisi bos. Kaptanlarim kafanizi kucuk seylerle bozmayin. Ucmanin keyfine bakalim biz. Size laf atanlar emin olunki o koltukta oturamayan bos agizlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt? ~ 5 yıl önce
Biz ucus ekiplerini donuna kadar arayan meydana bak hele!.... ayrimcilik he? Derhal sorusturma acilsin! Biz israil’de bile bu kadar aranmiyoruz. Saw’da da durum farkiz degil. Adamin birinin bu emniyet adi altindaki ucus ekiplerine yaptigi zulm cekememezlik ve kiskancliktan ote bir durum degildir. Muhasebe mudurune bak! Kimsin ya sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilin bakalim nerenin kaptani? ~ 5 yıl önce
Tabiki SUN! Bizim yemez!... Helal olsun hocamiza ellerinden öpüyor, bizimkilerin de bu hocamizin atilacak tirnagi kadar delikanli olmalarini temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANADOLUNUN ~ 5 yıl önce
kaptanım uçuyosun yine
capitano ~ 5 yıl önce
bravo kaptan tebrik ederim bende olsam aynisi yapardim safety is first

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunex ~ 5 yıl önce
Kaptanıdır o . TK OLSA duramazsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya he he ~ 5 yıl önce
Sunex kaptanı değil TCJFY thy tescilli uçak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000