23 Şubat 2016, Salı 09:20:24

Anadolujet hedef büyüttü

AnadoluJet 2016'da 13 milyon yolcu, en az %85 yolcu doluluk oranı öngörüyor
  • anadolujetten cengiz topelden yaptığı trabzon seferlerlerinin frekansını artırmasını, antalya, adana ,erzurum direk seferlerini ve hergün ankara aktarmalı seferleri bir an önce başlatmasını bekliyoruz. bu seferlerinde izmit ve adapazarda güçlü bir reklamla tanıtımınında yapılması çok önemli.
  • yaz sezonunda şuan 12 olan saw daki uçak sayısını 15 çıkarcak.büyük ihtimalle saw çıkışlı yeni hatlarda açaçaklardı.24 uçakda ankara merkezşli uçuşlarda kullancaktır bence...
  • Anadolujet bu kadar pilot ihtiyacini nereden saglayacak?
  • Haberin ilk cümlesi GERÇEK DIŞI! AnadoluJet, THY'nın bir alt ve low cost markasıdır. Ayrı bir Şirket değildir!... AnadoluJet olarak kayıtlı bir havayolu şirketi bulunmamaktadır!... Gidin bakınız, araştırınız: AnadoluJet ismiyle bir şirketin vergi dairesi ya da benzeri makamlara verilmiş bir bilançosu var mıdır??? Bugün THY web sitesinde belirtilen uçak tipleri ve sayları içinde AnadoluJet web sitesinde belirtilen uçaklar ve tipleri mükerrer olarak yer almaktadır. THY, AnadoluJet formasıyla (renkleriyle) kullandığı uçakları ekipleriyle birlikte SunExpress ve Borajet Havayollarından evet bu 2'si gerçek bağımsız havayollarıdır...) "wet lease" esaslarına göre kiralamaktadır!...
  • Sayın Başkan,Anadolujet başarısını anlatırken Sunexpress ekiplerinin verdiği emekten dolayı teşekkür etmeyi unutmuş sanırım...
  • Anadolujet filosunun tamamının embraer tipi uçaklardan oluşmasını isterdim.
  • Yahu bu AJ, gecen mayista, Londra, Bruksel ve Amsterdam'a ucus yapacagini aciklamisti. Ne oldu bu haber? Secim oncesi millete gaz vermek icin Ankara Sanayi Odasi, Ankara milletvekilleri ve THY'nin guzel bir oyunuydu sanirim. Yapamayacaginiz isin sozunu neden veriyorsun Anadolujet ve THY yonetimi?
  • 12 ucak geliyor THY'den. B737-800!
  • Bu yıl yeni iç hatlar varmı?
  • UÇAK EMBRAER DEĞİL BOEING

THY'nin low-cost (düşük fiyatlı) havayolu şirketi AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, mevcut durumda 29 olan uçak sayılarının yaz ayları itibariyle 39'a çıkacağını; 2015'te 11 milyon olan yolcu sayısının da bu yıl 13 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Doğan, yolcu doluluk oranlarının ise yüzde 85'in üzerinde gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti.

THY 2015 yılını 61.2 milyon yolcu ile tamamlarken; 2016 yolcu hedefini ise 72.4 milyon olarak açıkladı. Buna göre AnadoluJet THY'nin toplam yolcularının yaklaşık yüzde 18'ini oluşturuyor. Şirketin THY cirosundaki payı ise açıklanmıyor.

Kendini global bir havayolu şirketi ve premium bir marka olarak konumlandırdıktan sonra segmentasyona giden THY, önceliğini dünya pazarlarına verirken; Anadolu pazarında ise low-cost markası AnadoluJet ile büyümeyi planlıyor.
AnadoluJet'in THY'den farklı bir iş modeliyle faaliyet gösterdiğini belirten Doğan, "Ana markamız THY global bir oyuncu, hedefi dünya pazarı. Daha premium, ücretten ziyade zaman duyarlı yolculara hitap eden ve üründe prestij arayan tarafta" dedi ve ekledi:

"Anadolu ise AnadoluJet'in hedefi. Bizim yaptığımız havacılıktaki lüks hizmetleri arındırmak, maliyet avantajı sağlamak. Bunu da bilet fiyatlarına yansıtıp geniş kitlelerin hava ulaşım hizmetlerinden istifade etmesini sağlamak."

Türkiye'de orta gelir grubundaki artışın low-cost hava taşımacılığı pazarında çok büyük bir potansiyeli de beraberinde getirdiğini belirten Doğan, "Türkiye'de orta sınıf arttıkça, penetrasyon da artıyor. 2008 yılında 1.8 milyon yolcuya hizmet verirken, 2015 sonunda 11 milyon yolcuya ulaştık. 2016 beklentimiz ise 13 milyon yolcu" dedi.

Türkiye'de low-cost hava taşımacılığında AnadoluJet'in yanı sıra Pegasus ve Sun Express faaliyet gösteriyor. Sun Express rakamlarını açıklamazken; Pegasus 2015 yılını 22.34 milyon yolcu ve yüzde 79 doluluk oranı ile tamamladı.

YÜZDE 85 DOLULUK ORANI İLE THY'NİN ÜZERİNDE

AnadoluJet'in yolcu doluluk oranının 2015'te yüzde 85 seviyesinde gerçekleştiğini belirten Doğan, "Stratejimiz yüzde 85 doluluğun altına düşmemek. 2016 hedefimiz en az yüzde 85 doluluğa ulaşmak" dedi.

Yolcu doluluk oranı THY'de 2015'te yüzde 77.9 seviyesinde gerçekleşirken; THY 2016 beklentisini ise yüzde 78 olarak açıkladı.

Doğan'ın verdiği bilgiye göre, AnadoluJet şu anda toplam 69 hatta uçuş yapıyor.

Mevcut stratejileri doğrultusunda, şu anda sadece iç hat uçuş yaptıklarını belirten Doğan, "Şu an tarifeli olarak yurtdışına açılma planımız yok. Ama yönetim kurulu bu yönde bir strateji çizerse, öyle bir kabiliyetimiz de var" diye konuştu.
AnadoluJet yurtdışına tarifeli sefer gerçekleştirmiyor, ancak charter uçuşlar yapıyor.

YAZ AYLARINDA FİLO 39 UÇAĞA ÇIKACAK

AnadoluJet filosunda mevcut durumda 29 uçak bulunduğunu söyleyen Doğan, "2016 yazında ise 39 uçağa çıkacağız. Filomuzu kolay esnetebiliyoruz. Uçaklarımızın tamamı kira. Dönemsel olarak talep daraldığı zamanlarda uçuramadığımız uçakların maliyetine katlanmamak için böyle bir model kullanıyoruz" dedi.

AnadoluJet'in filosu ağırlıklı olarak 189 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 uçaklarından oluşuyor.

Low-cost bir havayolu olarak, düşük maliyet seviyelerinin farklı iş modellerini de zorunlu kıldığını belirten Doğan, uçakların yerde durma süresini kısaltarak konma sayılarını artırdıklarını; uçakların kullanımı ve işletimi konusunda da farklı uygulamalara başvurduklarını söyledi. (Yeni Şafak)

Anadolujet hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

anadolujet ~ 8 yıl önce
anadolujetten cengiz topelden yaptığı trabzon seferlerlerinin frekansını artırmasını, antalya, adana ,erzurum direk seferlerini ve hergün ankara aktarmalı seferleri bir an önce başlatmasını bekliyoruz. bu seferlerinde izmit ve adapazarda güçlü bir reklamla tanıtımınında yapılması çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Aynen katılıyorum, Cengiz topel donanımlı bir havalimanı, Kocaeli de çoğu kişi havaliö
saw ~ 8 yıl önce
yaz sezonunda şuan 12 olan saw daki uçak sayısını 15 çıkarcak.büyük ihtimalle saw çıkışlı yeni hatlarda açaçaklardı.24 uçakda ankara merkezşli uçuşlarda kullancaktır bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 8 yıl önce
Anadolujet bu kadar pilot ihtiyacini nereden saglayacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hr ~ 8 yıl önce
Helikopterciler sağolsun :)
torpil ~ 8 yıl önce
torpilliler sağ olsun :)) siz daha çok iş arayın anadolu jet'te sizi uçurmaya beklerim :))
mafaky ~ 8 yıl önce
Haberin ilk cümlesi GERÇEK DIŞI! AnadoluJet, THY'nın bir alt ve low cost markasıdır. Ayrı bir Şirket değildir!... AnadoluJet olarak kayıtlı bir havayolu şirketi bulunmamaktadır!... Gidin bakınız, araştırınız: AnadoluJet ismiyle bir şirketin vergi dairesi ya da benzeri makamlara verilmiş bir bilançosu var mıdır??? Bugün THY web sitesinde belirtilen uçak tipleri ve sayları içinde AnadoluJet web sitesinde belirtilen uçaklar ve tipleri mükerrer olarak yer almaktadır. THY, AnadoluJet formasıyla (renkleriyle) kullandığı uçakları ekipleriyle birlikte SunExpress ve Borajet Havayollarından evet bu 2'si gerçek bağımsız havayollarıdır...) "wet lease" esaslarına göre kiralamaktadır!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan... ~ 8 yıl önce
Sayın Başkan,Anadolujet başarısını anlatırken Sunexpress ekiplerinin verdiği emekten dolayı teşekkür etmeyi unutmuş sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777s ~ 8 yıl önce
Anadolujet filosunun tamamının embraer tipi uçaklardan oluşmasını isterdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Neden?
redd ~ 8 yıl önce
öyle istiyom alla alla
Devir teslim ~ 8 yıl önce
Bora'da uçak kalmasın diye.
Ramp ~ 8 yıl önce
Rampçiler de ambarda işkence çeksin dimi
AJ Avrupa ~ 8 yıl önce
Yahu bu AJ, gecen mayista, Londra, Bruksel ve Amsterdam'a ucus yapacagini aciklamisti. Ne oldu bu haber? Secim oncesi millete gaz vermek icin Ankara Sanayi Odasi, Ankara milletvekilleri ve THY'nin guzel bir oyunuydu sanirim. Yapamayacaginiz isin sozunu neden veriyorsun Anadolujet ve THY yonetimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'den ~ 8 yıl önce
12 ucak geliyor THY'den. B737-800!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
Bunlar acaba hangi b738'ler olacak? THY'nın filosuna ilk kattığı 25 adet b738'lerden (ki bunlar ilk alındıklarında winglet'leri yoktu; sonrada takıldı) olacaksa garip bir durum ortaya çıkacak. Zira bunlar THY'nın öz malı... Yani THY istediği an bir faturayla başka bir havayoluna satabilir. Abcak AnadoluJet ayrı bir havayolu değil, sadece THY'nın bir alt markası. THY kendi kendine uçak satamayacağına göre ve şu andaki tüm AJ uçakları SunExpress ve BoraJet'den wet lease (ekipleriyle birlikte kiralık) olduğuna göre nasıl bir işletme modeli yaratılacak? THY bu uçakları önce SunExpress'e satıp sonra da SunExpress ekipleriyle birlikte mi kiralayacak?
Low cost! ~ 8 yıl önce
Fiyatlar da, hizmet de low cost ile pek uyusmuyor. Ayrica low cost sirketler filosunun yeni olmasina cok dikkat eder ki bakim maliyeti azalsin ve ucaklarin gunluk ucus sureleri uzatilabilsin. Anadolujet filosu ise oldukca eski ucaklardan olusuyor. SBZ, SBF gibi bazi ucaklarin kabinleri facia. Turkiye'de low cost isini sadece Pegasus yapabiliyor.
Planning ~ 8 yıl önce
Bu yıl yeni iç hatlar varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOEING PİLOTU ~ 8 yıl önce
UÇAK EMBRAER DEĞİL BOEING

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000