16 Ocak 2015, Cuma 19:10:37

ANADOLUJET EMBRAER'LE İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet, Borajet'ten alınan Embraer tipi uçakla ilk uçuşunu İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirdi.
  • Bu uçakların şimdiye kadar kayda geçmiş kazaları uçak kaynaklı kazası bulunmamaktadır.Tek bir kaza kaydı vardır oda brezilya kontrol kulesinin cihaz eksikliğinden kaynaklanan havada çarpişma kazasıdır.Airbus ortaklığı olduğu doğrudur ve en güvenli uçaklardan biridir.
  • zafer sen yine de ülkemizi o kadar küçümseme
  • zafer sen bilmeden konuşma, embraer brezilya firmasıdır ancak % 40 airbus a aittir...
  • Emraer E-195 ile Kocaeli - Trabzon arasında uçtum. Uçak iki yandan da iki koktuklu otobüs gibi fakat hızlı ve konforlu az yolculu uçuşlar için uygun olduğunu düşünüyorum. 737 ler büyük geliyordu arkadan 4 5 sıra boş oluyordu. Mantıklı bir hamle bence
  • Arkadaşlar bilen bilmeyen konuşuyor bu uçaklar güven vermeyen uçaklar uçak booing ve airbas tır başka uçak yoktur bu uçaklar iyiyse THY Avrupa'ya uçursun neden anadolujet??????????????????
  • Yavlum Mitat , Hayırlı olsun.
  • Bugün Ankara-K.maras-Ankara seferi E190 ile gerceklesti
  • Borajet te 5 tane uçak vardi,3 ünü kiraladı,kalan 2 tanesiyle diğer uçuşları nasıl yapacak diye merak ediyorum...Vardir bi bildikleri..hayirli olsun..
  • Tech rumuzlu, bizim 2023de ucacak yerli ucagimiz insallah buna benzer diyen arkadasimiz, bu dedigine gercekten kendisi inaniyor mu acaba? Yani 8 senede tek koridorlu 80-120kisilik bir ucak uretebilecegimize? 2023e kadar boyle birsey hayalden oteye gidemez
  • Antanov un uçağı kargo uçağına benziyor bu çok daha modern görünüyor. Bizim 2023 de uçacak yerli uçağımız buna benzer umarım. Ayrıca tüm yerli hava yollarına maliyetine satılmalı uçaklar bol bol üretilip parçadan kazanılmalı bir süre.

Türk Hava Yolları'nın, Borajet Havayolları'ndan yeni nesil Embraer E190 uçaklarını kiralayacağını AirportHaber, geçtiğimiz Aralık ayında okuyucularına "EMBRAER iLE OPERASYONLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?" başlıklı haberiyle duyurmuştu. 

Bu haberden yaklaşık bir ay sonra Borajet'ten yapılan açıklama ile 3 adet yeni nesil Embraer E190 uçağının Türk Hava Yolları'na kiralanacağını duyurmuştu.

Anadolujet filosuna katılacak 3 adetlik yeni nesil Embraer E190 tipi uçakların ilki, bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan TK7248 sefer sayılı Anadolujet uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Anadolujet'in bugün saat 16.45'de Sabiha Gökçen'den havalanarak Esenboğa Havalimanı'na 17.30'da iniş yapan TC-YAL kuyruk tescilli Embraer E190 uçağı, TK7253 sefer sayısı ile saat 18.25'de İstanbul'a gelmek üzere Ankara'dan havalandı. 













©AirportHaber

ANADOLUJET EMBRAER'LE İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

umut ~ 8 yıl önce
Bu uçakların şimdiye kadar kayda geçmiş kazaları uçak kaynaklı kazası bulunmamaktadır.Tek bir kaza kaydı vardır oda brezilya kontrol kulesinin cihaz eksikliğinden kaynaklanan havada çarpişma kazasıdır.Airbus ortaklığı olduğu doğrudur ve en güvenli uçaklardan biridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozan ~ 8 yıl önce
zafer sen yine de ülkemizi o kadar küçümseme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 8 yıl önce
zafer sen bilmeden konuşma, embraer brezilya firmasıdır ancak % 40 airbus a aittir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Emraer E-195 ile Kocaeli - Trabzon arasında uçtum. Uçak iki yandan da iki koktuklu otobüs gibi fakat hızlı ve konforlu az yolculu uçuşlar için uygun olduğunu düşünüyorum. 737 ler büyük geliyordu arkadan 4 5 sıra boş oluyordu. Mantıklı bir hamle bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar bilen bilmeyen konuşuyor bu uçaklar güven vermeyen uçaklar uçak booing ve airbas tır başka uçak yoktur bu uçaklar iyiyse THY Avrupa'ya uçursun neden anadolujet??????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yavlum Mitat , Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 9 yıl önce
Bugün Ankara-K.maras-Ankara seferi E190 ile gerceklesti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Borajet te 5 tane uçak vardi,3 ünü kiraladı,kalan 2 tanesiyle diğer uçuşları nasıl yapacak diye merak ediyorum...Vardir bi bildikleri..hayirli olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tech rumuzlu, bizim 2023de ucacak yerli ucagimiz insallah buna benzer diyen arkadasimiz, bu dedigine gercekten kendisi inaniyor mu acaba? Yani 8 senede tek koridorlu 80-120kisilik bir ucak uretebilecegimize? 2023e kadar boyle birsey hayalden oteye gidemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce Azim lazım ~ 9 yıl önce
TAİ de ne üretiliyor,oyuncak mı?Toplarsın parçaları,birleştirirsin,birşeylerde sen montelersin,olur.
tech ~ 9 yıl önce
Antanov un uçağı kargo uçağına benziyor bu çok daha modern görünüyor. Bizim 2023 de uçacak yerli uçağımız buna benzer umarım. Ayrıca tüm yerli hava yollarına maliyetine satılmalı uçaklar bol bol üretilip parçadan kazanılmalı bir süre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000