23 Nisan 2018, Pazartesi 16:01:24

Anadolujet 10 yılda neler yaptı?

Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak yola çıkan AnadoluJet bugün 10. Yılını kutluyor. Peki, AnadoluJet 10 yıllık macerasında hangi kilometre taşlarını aştı?
  • tek ama pegasus idi ama onda da başarılı olmadılar!
  • 737 FİLOSUNU ANADOLUJETE KURBAN EDEN ZİHNİYET... ANADOLUJET dn KURTULUNDUĞU GÜN , ZAFER dir AÇ KALMAK , EL de ÇEK-ÇEK, 4 GÜn de 4 OTEL ,BAKIMSIZ ve ESKİ UÇAKLAR , YORGUNLUK , BİTKİNLİK ,SEFALET = AnadoluJet
  • Herkes yorum yapmış. Esas batan thy. Sırf devlet garantisi ile uçtuğu için kimse sorgulamıyor thy nin iç durumunu. Ajet her yerde full dolulukla uçuyor. THY ise bu yan kuruluşları sömürüyor. Zararını burdan örtmeye çalışıyor.
  • Anadolu jet hem Ankara hem THY için şans oldu.Ankara dan her şehre daha rahat uçuruyor,O kadar bindim gecikme çok az yaşadım.Uçuşları bozan İst trafidir. Ankara kalkışları genelde zamanın dadir.Ankara da yetişen personeli İstanbul'a aktarmasalar kendi kendine yeter.Bence yurtdışına uçmanın zamanı gelmiştir,yolcuyu rahat bulur.
  • Ag
  • pegasus onur air sxs ten bile yüksek fiyatta uçuruyor
  • Anadolu jet tek kelimeyle berbat. Geçen gün Ankara Hatay uçağına binip Hataya geldik. Koltuklar çok dar ve iğrenç. Bu kadar insan alacağım diye koltukları bu kadar sıkılaştırmak resmen gayrıinsanilik.
  • AJ şirket olduktan sonra dışarıdan kabin memuru hizmet alımını yapacak.. low cost bir havayolunun yüksek maliyetli TK personelini kullanması kadar saçma bir olay var mı ? ankara lı kızlarımıza da iş imkanı doğacak. hadi hayırlı olsun
  • Yemin ediyorum Thy kesinlikle kara gececek ajet belasindan kurtulunca. Sirketio kadar zarara ugratti ama kimse hesabini vermedi sormadi. Simarik cocuk gibi surekli zarar ettirdi kimse sorgulamadi. Sürekli geleneksel hale gelen gwcikmelerini söylrmiyirum bile. Thy kamburdan kurtulacak kisacasi
  • Pegasus'un uçak sayısı Anadolujetin 2 katı ama yaptığı iş Anadolujetin 5 katı bence hedef Pegasus'u almak lazım neyi eksikki ondan

Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak yola çıkan AnadoluJet bugün 10. Yılını kutluyor. Peki, AnadoluJet 10 yıllık macerasında hangi kilometre taşlarını aştı?

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları tarafından bundan tam 10 yıl önce 23 Nisan 2008 tarihinde düşük maliyetli alt marka olarak hayata geçirilen AnadoluJet projesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yeni yaşını kutluyor.

Düşük maliyetli uçuş imkanı sunan AnadoluJet 10 yıllık macerasına 5 uçak ve 20 hatla başlarken, bugün 37 uçakla 41 hat ve 69 noktaya uçuş imkanı sunuyor. Uçuşlara başladığı ilk yılda  1 milyon 750 bine yakın yolcuya hizmet veren Anadolujet, kuruluşundan bu yana 552 bin 477 konma sayısına ulaştı. Marka bu rakamlara ulaşırken 352 milyon 235 bin 171 kilometre mesafe uçtu.

Bir çok düşük maliyetli havayolu şirketinin aksine yolcularına ücretsiz ikramlar sunan Anadolujet, hizmete başladıktan 1 yıl sonra gençlerin cazip fiyatlarla uçabilmesin sağlayan yolcu sadakat platformu Jetgenç’i hayata geçirdi.

DIŞ HATLARDA TUTUNAMADI

Başkent Ankara’yı Avrupa’nın bir çok noktasına bağlaya AnadoluJet, özellikle bölge iş adamlarının yüzünü güldürmüştü. Ancak 2011 yılında alınan flaş bir kararla yurtdışı uçuşları sessiz sedasız durdurulmuştu.

AirportHaber’in o dönemde edindiği bilgilere göre, Anadolujet’in yakıt fiyatlarının yüksekliği ve kış aylarında yolcu sayısının yeterli düzeye ulaşmaması nedeniyle dış hat uçuşlarını durdurduğu öğrenilmişti.

10 YILDA 3 BAŞKAN

10 yıl önce gökyüzü macerasına başlayan Anadolujet'in ilk başkanı Sami Alan olmuştu. Alan, 2012 yılının üçüncü çeyreğinde Anadolujet'ten ayrılırken yerine İbrahim Doğan getirilmişti.

Sami Alan'ın yerine gelen Anadolujet'ten sorumlu Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan da Temmuz 2016'a görevden alınarak yerine Said Şamil Karakaş getirildi. Anadolujet, 10 yıllık serüvenin de 2 başkan eskitirken, bugün Said Şamil Karakaş yönetiminde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

10’UNCU YILINDA THY’DEN AYRILACAK MI?

Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak 10 yılı geride bırakan Anadolujet’in yakın zaman içerisinde THY A.O. bünyesinden ayrılarak kendi başına yola devam edeceği de gündemdeki yerini kuruyor.

Konuyla alakalı en sıcak gelişme ise geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından verilen bir röportaj ile yaşanmıştı. Aycı, inşası devam eden ve 29 Ekim 2018 tarihinde resmi açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte Anadolujet ile Turkish Cargo’nun ayrı şirketler olarak yoluna devam edeceğini duyurmuştu.

Aycı, bu düşüncelerinin henüz olgunlaşmadığını ancak Anadolujet ile Turkish Cargo’nun artık kendi başına yoluna devam etmesi yönünde çalışmalarının olduğunu ifade etmişti.

©AirportHaber.com

Anadolujet 10 yılda neler yaptı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Hikaye ~ 6 yıl önce
tek ama pegasus idi ama onda da başarılı olmadılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KURTULUŞ GÜNÜ ~ 6 yıl önce
737 FİLOSUNU ANADOLUJETE KURBAN EDEN ZİHNİYET... ANADOLUJET dn KURTULUNDUĞU GÜN , ZAFER dir AÇ KALMAK , EL de ÇEK-ÇEK, 4 GÜn de 4 OTEL ,BAKIMSIZ ve ESKİ UÇAKLAR , YORGUNLUK , BİTKİNLİK ,SEFALET = AnadoluJet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakım? ~ 6 yıl önce
Bakımsız deme arkadaş. Eski diyebilirsin. THY olarak sadece 3-5 uçağınız var AJ de.
Gökhan ~ 6 yıl önce
Herkes yorum yapmış. Esas batan thy. Sırf devlet garantisi ile uçtuğu için kimse sorgulamıyor thy nin iç durumunu. Ajet her yerde full dolulukla uçuyor. THY ise bu yan kuruluşları sömürüyor. Zararını burdan örtmeye çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 6 yıl önce
Anadolu jet hem Ankara hem THY için şans oldu.Ankara dan her şehre daha rahat uçuruyor,O kadar bindim gecikme çok az yaşadım.Uçuşları bozan İst trafidir. Ankara kalkışları genelde zamanın dadir.Ankara da yetişen personeli İstanbul'a aktarmasalar kendi kendine yeter.Bence yurtdışına uçmanın zamanı gelmiştir,yolcuyu rahat bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Kaya ~ 6 yıl önce
Ag

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne düşük maliyeti ~ 6 yıl önce
pegasus onur air sxs ten bile yüksek fiyatta uçuruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali kurt ~ 6 yıl önce
Anadolu jet tek kelimeyle berbat. Geçen gün Ankara Hatay uçağına binip Hataya geldik. Koltuklar çok dar ve iğrenç. Bu kadar insan alacağım diye koltukları bu kadar sıkılaştırmak resmen gayrıinsanilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajet ~ 6 yıl önce
3 kuruşa uçuyorsun hala laf ediyorsun. Otobüsle gitseydin keşke
A ~ 6 yıl önce
Dunyadaki tum low cost duzendeki 737-800ler aynidir. Ajet kafasina gore koltuk koyamaz biraz oku lutfen rezil etme kendini
kabin A.Ş ~ 6 yıl önce
AJ şirket olduktan sonra dışarıdan kabin memuru hizmet alımını yapacak.. low cost bir havayolunun yüksek maliyetli TK personelini kullanması kadar saçma bir olay var mı ? ankara lı kızlarımıza da iş imkanı doğacak. hadi hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaaa ~ 6 yıl önce
Yemin ediyorum Thy kesinlikle kara gececek ajet belasindan kurtulunca. Sirketio kadar zarara ugratti ama kimse hesabini vermedi sormadi. Simarik cocuk gibi surekli zarar ettirdi kimse sorgulamadi. Sürekli geleneksel hale gelen gwcikmelerini söylrmiyirum bile. Thy kamburdan kurtulacak kisacasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx ~ 6 yıl önce
Pegasus'un uçak sayısı Anadolujetin 2 katı ama yaptığı iş Anadolujetin 5 katı bence hedef Pegasus'u almak lazım neyi eksikki ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000