24 Aralık 2009, Perşembe 16:26:56

AN-148 ilk ticari uçuşunu yaptı

St. Petersburg merkezli Rus havayolu şirketi Rossiya Airlines, Rus yapımı Antonov An-148’in ilk ticari uçuşunu gerçekleştirdi.
  • Süper güç Rusya yine yapmış uçaklarını, sende iç meselelerle uğraş , açılım saçılım yap :)
  • ADAMLAR YAPMIŞ KARDEŞİM HELAL BU RUSLARA YILLK TÜKETTİKLERİ PETROLDEN DAHA VAZLA VODKA TÜKETEN BİR ÜLKE HBU ADAMLAR DİZAYNI BÖLE YAPMIŞSA BİR BİLDİKLERİ VARDIR MUTLAKA
  • Bu segmentte şimdiye dek başarılı olmuş, denenmiş bir kaç uçak üreticisi varken, neden AN-148 alınsın ki? Dış görünüşüne bakıp ta uçak alınır mı. Önce kendini bir kanıtlasın bakalım.
  • Kısa ve sorunlu pistlere iniş kalkışlarda iyi performans veren bir uçakmış. THY akıl etse de doğudaki havaalanlarına sefer yapmak için bunlardan alsa. --Volvo--
  • Dış görünüşüyle RJ lerin kardeşi gibi. İnşallah sadece 'Rus uçağı' olarak kalmaz geniş bir coğrafyada müşteri bulur ve kullanılır. Bu da rekabet ve ucuzluk demek olur. Keşke biz de bir zamanlar sınırlarımız içinde hayli heyecan uyandıran 'hava dolmuşu (HD-XX)' nu hayata geçirebilmiş olsaydık. Proje şu an ne durumda acaba, bilen varmı?
  • bende hayranım rus mühendislere ama kaptanlarına hayır uçak kalkmadan yok plan çekilecek yok edilcek allah verdi gitmeleri öldürüyor adamı düzenli bi işleri yok kardaş bunların yaw
  • Uçak dizayn ve tasarım konusunda rus mühendislere hayranım. Onlarca farklı tasarım ile bazıları hala kullanımda olan uçak üretmişler. Kim ne derse desin, bisiklet yapamıyoz bari adamlara çamur atmayalım.
  • Ben sadece olumlu düşünmek ve uçağa hayırlı olsun demek istiyorum.

Rossiya Airlines, An-148 ile gerçekleştirdiği ilk uçuşunda 21 Aralık’ta St Petersburg’daki Pulkovo Airport’dan Moskova’daki Sheremetyevo’ya uçtu.

An-148’leri üreten United Aircraft Corporation, An-148’in bu hatta kullanılan Boeing 737-500’ün yerine kullanılacağını söyledi.

Rossiya’nın filosundaki An-148’ler 68 yolcu kapasiteli olarak dizayn edildi. İlk uçuşunda ise 6’sı 8 kişilik business class sınıfında olmak üzere toplam 41 yolcuyu St Petersburg’dan Moskova’ya uçurdu.

Voronezh’deki VASO fabrikasında üretilen altı adet An-148 yapılan bir anlaşma gereği tahsis edilmiş durumda.

AN-148 ilk ticari uçuşunu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Süper güç Rusya yine yapmış uçaklarını, sende iç meselelerle uğraş , açılım saçılım yap :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ADAMLAR YAPMIŞ KARDEŞİM HELAL BU RUSLARA YILLK TÜKETTİKLERİ PETROLDEN DAHA VAZLA VODKA TÜKETEN BİR ÜLKE HBU ADAMLAR DİZAYNI BÖLE YAPMIŞSA BİR BİLDİKLERİ VARDIR MUTLAKA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu segmentte şimdiye dek başarılı olmuş, denenmiş bir kaç uçak üreticisi varken, neden AN-148 alınsın ki? Dış görünüşüne bakıp ta uçak alınır mı. Önce kendini bir kanıtlasın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kısa ve sorunlu pistlere iniş kalkışlarda iyi performans veren bir uçakmış. THY akıl etse de doğudaki havaalanlarına sefer yapmak için bunlardan alsa. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dış görünüşüyle RJ lerin kardeşi gibi. İnşallah sadece 'Rus uçağı' olarak kalmaz geniş bir coğrafyada müşteri bulur ve kullanılır. Bu da rekabet ve ucuzluk demek olur. Keşke biz de bir zamanlar sınırlarımız içinde hayli heyecan uyandıran 'hava dolmuşu (HD-XX)' nu hayata geçirebilmiş olsaydık. Proje şu an ne durumda acaba, bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende hayranım rus mühendislere ama kaptanlarına hayır uçak kalkmadan yok plan çekilecek yok edilcek allah verdi gitmeleri öldürüyor adamı düzenli bi işleri yok kardaş bunların yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak dizayn ve tasarım konusunda rus mühendislere hayranım. Onlarca farklı tasarım ile bazıları hala kullanımda olan uçak üretmişler. Kim ne derse desin, bisiklet yapamıyoz bari adamlara çamur atmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben sadece olumlu düşünmek ve uçağa hayırlı olsun demek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000