12 Şubat 2013, Salı 15:00:00

AMERİKALI FİRMALARIN GÖZÜ 3. HAVALİMANINDA

Amerikalı dev şirketler İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihelesi için Türk ortak arıyor...
  • şu atc lerde amerikalı olsun bari de amatör işlerden kurtulalım artık..
  • Senin düsüncen dogru olsa ilk sirayi onlar coktaan almisti.bu sefer gec bile kaldilar hala ortak bulamamislar..
  • TAV Amerikalıları da ezer geçer hiç merak etmeyin...
  • tayyibin acelesinin sebebi anlaşıldı. aslında başta abd vardı, sonra ihtiyaç oluşturuldu. yakında çıkar kokusu. bu ahl bir günde kapasitesini doldurmadı ya.
  • tabi ondan sonra delta ve diğerleri gelip burada üs kursun yetmedi doyamadılar türkiyeye bu nedir böyle ya...heryerimizde zaten üsleriniz var yetmiyormu?

Amerikalı şirketler, 3’üncü havaalanı ihalesiyle ilgileniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı toplantıyla tüm detaylarını açıkladığı 3. havalimanı ihalesi için Amerikalı dev şirketler Türk ortak arayışına girdi.

Fonlarla görüştürecek

Amerikan Ticaret Odası Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Rahşan Cebe ve Genel Direktörü Elif Demircan, şu anda yatırımcıların dikkatini bu ihaleye yoğunlaştırdığını söyledi. Gazetevatan'da yer alan habere göre, ABFT’nin aralarında Microsoft, HP, Citibank, Ford, Hilton, P&G gibi dev şirketlerin yer aldığı 85 üyeleri olduğunu kaydeden iki yönetici, Türkiye’ye daha fazla Amerikan yatırımı çekmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bunun için yatırımcılarla Yatırım Ajansı ve hükümet temsilcileri arasında köprü görevi gördüklerini anlatan Elif Demircan, “Bu çerçevede yatırım ortamıyla ilgili araştırmalar yapıyoruz, seminerler düzenliyoruz, yatırımcıları bir araya getiren etkinliklere imza atıyoruz. Örneğin bu yıl New York ve Washington’da Türk şirketlerinin temsilcileri ile yabancı fonların temsilcilerini bir araya getireceğiz. Fikri mülkiyet hakları ve Türkiye’deki kadın yönetici sayısının fazlalığını ortaya koyan araştırmalarımız da olacak” dedi. Rahşan Cebe ise HP’nin 60 milyon dolara Çorlu’da hayata geçirdiği yatırıma ciddi katkıları olduğunu anlattı. Cebe, “HP üyemiz. Yatırım Ajansı ile işbirliği yaptık ve bu yatırımı ülkemize çektik. Üyemiz olmayan Amerikan şirketlerinin yatırımları için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda inşaat, enerji ve havacılık gibi alanlarda Amerikan şirketlerinin Türkiye’ye ilgisi var” diye konuştu.

İlginin özellikle İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanına olduğu belirtilirken önde gelen Amerikan firmalarının ihaleye girmek için Türk ortak aradıkları ifade edildi.

AMERİKALI FİRMALARIN GÖZÜ 3. HAVALİMANINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

pilot ~ 11 yıl önce
şu atc lerde amerikalı olsun bari de amatör işlerden kurtulalım artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
17:02:57 ~ 11 yıl önce
Senin düsüncen dogru olsa ilk sirayi onlar coktaan almisti.bu sefer gec bile kaldilar hala ortak bulamamislar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
TAV Amerikalıları da ezer geçer hiç merak etmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
kıskanayın TAV'ı 4 kişi..
sebep anlaşıldı ~ 11 yıl önce
tayyibin acelesinin sebebi anlaşıldı. aslında başta abd vardı, sonra ihtiyaç oluşturuldu. yakında çıkar kokusu. bu ahl bir günde kapasitesini doldurmadı ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oha yaa ~ 11 yıl önce
tabi ondan sonra delta ve diğerleri gelip burada üs kursun yetmedi doyamadılar türkiyeye bu nedir böyle ya...heryerimizde zaten üsleriniz var yetmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000