11 Mayıs 2010, Salı 08:01:47

AMERİKA DURMUYOR

Pakistan'ın kuzey Veziristan bölgesinde bir Amerikan insansız uçağının saldırısı sonucu ilk bilgilere göre 4 kişi öldüğü belirtilirken daha sonra bu rakam 14 kişi olarak açıklandı.
Bölge yetkilileri, insansız uçağın Afganistan sınırındaki, El Kaide ve Talibangüçlerinin bulunduğu kabul edilen bölgedeki Dattakhel Köyüne yaptığı saldırısırasında 3 füze fırlattığını, ölen 4 kişinin militan olduğunu söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen Pakistanlı bir yetkili, saldırıda militanları taşıyan bir aracın hedef alındığını ve ilk belirlemelere göre saldırıda 4 militanın öldüğünü kaydetti.

Amerikan insansız uçaklarının bu saldırısı, New York'daki Time Square'de patlayıcı taşıyan bir aracın bulunduğu 1 Mayıstan sonraki üçüncü saldırı oldu.

ÖLÜ SAYISI 14'E ÇIKTI

Amerikan insansız uçaklarının, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde bu sabah düzenlediği füze saldırısında ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.     

Bölgedeki güvenlik kaynaklarına göre, Afganistan sınırı yakınındaki Datakhel Köyünde teröristler tarafından kullanıldığı sanılan bir eve 5 ABD uçağının attığı 18 füze, 5 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. 

Televizyonlara konuşan bazı görgü tanıkları, füzelerin hedefindeki evin tamamen yerle bir olduğu, çevredeki bir çok ev ve aracın çıkan yangın sonucu kullanılamaz duruma geldiğini söyledi.

Güvenlik güçleri, söz konusu köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Datakhel Köyünde 2 gün önce insansız uçakla düzenlenen saldırıda, aralarında Taliban'ın komutanlarından Gül Bahadır'ın da bulunduğu 10 kişi ölmüştü.

(Haber7)

AMERİKA DURMUYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000