30 Kasım 2017, Perşembe 14:11:40

American Airlines'ta kâbus başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines'ta pilotların çalışma planlarının yanlış hesaplanması nedeniyle en az 15 bin uçuş gerçekleşemeyecek
  • Beter olsunlar insallah
  • Bizde de yüzlerce pilot aynı anda sallasa uçakları, ne acayip olurdu ama
  • gönderin bizim cevval planlamacıları, önce rx yapsınlar sonra da nöbete çevirip oradan uçuş versinler. peki tutuyormu? kaptanım biz hep böyle yapıyoruz...
  • Adamlar medeni
  • Vay be, aynı bizim ülkenin kuralları. YAZMAK ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL, UYMAK-UYGULAMAK ÖNEMLİ. Ekstra hizmet alımına, teri kurumadan ekstra ödeme yapılmalı. Adamlar daha terlemeden ekstra ücretleri belirlemişler. Peygamberimizin 1600; muassır medeniyetin 1700 yıl gerisindeyiz.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines'ın pilotlarının önümüzdeki ay tatile çıkacak olması nedeniyle binlerce uçuş gerçekleştirilemeyecek.

American Airlines Pilotlar Sendikası, sorunun pilotların görev günlerinin yanlış hesaplanmış olmasından kaynaklandığını dolayısıyla kendileriyle ilgili bir hata olmadığını bildirdi.

Pilotlar Sendikası'ndan Dennis Tajer şöyle konuştu:

"Bu durum yolcuları ve uçuş ekiplerimizi çıkmazda bırakıyor. Çok sayıda pilotumuz ve uçuş ekibimiz güvenilir bir planlama şemasına bağlı hareket ediyor, tıpkı yolcularımız gibi"

Aralık ayındaki sıkıntıları gidermesi için yedek pilotların göreve çağrılacağını belirten American Havayolları şirketi, pilotlara sözleşmelerine göre, saat başına yüzde 150 oranında ücret ödeneceğini bildirdi.

Şirket yolcuların mağdur olmaması için her çözümün düşünüldüğünü kaydetti.

Pilotların çalışma programında yapılan hatalı planlama özellikle Noel ve yılbaşı döneminde milyonlarca yolcunun uçamayacak olması anlamına geliyor.

American Airlines'ta kâbus başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

B ~ 6 yıl önce
Beter olsunlar insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikir^ ~ 6 yıl önce
Bizde de yüzlerce pilot aynı anda sallasa uçakları, ne acayip olurdu ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwe ~ 6 yıl önce
gönderin bizim cevval planlamacıları, önce rx yapsınlar sonra da nöbete çevirip oradan uçuş versinler. peki tutuyormu? kaptanım biz hep böyle yapıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Adamlar medeni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Vay be, aynı bizim ülkenin kuralları. YAZMAK ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL, UYMAK-UYGULAMAK ÖNEMLİ. Ekstra hizmet alımına, teri kurumadan ekstra ödeme yapılmalı. Adamlar daha terlemeden ekstra ücretleri belirlemişler. Peygamberimizin 1600; muassır medeniyetin 1700 yıl gerisindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz daha ileriyiz kaptanım ~ 6 yıl önce
İşler böyle ilkel ve sürüncemeli bürokrasi ile yürümüyor. Bürokratik vesayeti yıktık. Bizde izinler iptal deniyor ve olay bitiyor, bu kadar basit. Sendika da ilkel avcı toplayıcı toplumlar gibi gidip münakaşa çıkarmıyor. Medeni bir şekilde oldu paşam deyip işverenle el sıkışıyor. Allaam ne kadar medeniyiz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000