04 Mayıs 2012, Cuma 13:27:03

AMBULANS UÇAK İŞİ ARAP SAÇI

Sağlık Bakanlığı’nın yılan hikayesine dönen ambulans uçak ihalesinin iptaline ilişkin karar Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi.
  • Kolayı var,Meslekdaşlarımız bu defa yeni iş yerlerinde aynı proje için çalışmaya devam ederler,sadece patronları değişir,işlere devam,sorun yok,hatta hemen geç kalmadan başvurulara başlasınlar.İşin yeni sahipleri başvuruları kabul etmeye başlamış bile.
  • Sağlık Bakanlığımızin sayesinde bu ihale bir dolu meslektaşlarımız için bir mağduriyet yarattı. Meslektaşlarımız işinden oldu ve olacak!! Elinize, kolunuza sağlık, bu nasıl bir beceriksizliktir ya?
  • Turkıye nın Hava Ambulans camıasına ıkı fırma daha gırdı,hayırlı olsun. Sportif Havacılık ve Pan Havacılık a helal olsun.Haklarını sonuna kadar aradılar.2009 yılında yapılan Ucak ambulans ıhalesınde SKYLINE ın, SANTAY ın, KAAN Havacılık ın,SPORTIF Havacılık ın,Pan Havacılık ın fılosunda ucagı mı vardı ,yıne helıkopterlerı vardı,neden JAR OPS 1 den ıhaleden elenmedıler,hatta bu mesele soz konusu bıle olmadı.2011 de ne degıstı;Kusura bakmayın Turkıye muz Cumhurıyetı degıl olmamalı da.SHGM de cıddı bır muessese,sartları saglamayan operatore nefes aldırır mı,bos konusmayalım,bıraz basarıyı hazmetmeyı bılelım.Tebrıkler.
  • Yorum yazan arkadaş SHGM'siz kalın diye kızıyorsunda, SHGM'nin web sayfasına şimdi girip baktım Sportif havacılığın AOC'nin altında BELL-206 tip ve TC-HBK tescilli bir helikpoter var ki bu da hiçbir gün uçuşa elverişli olmamış ve tek bir hava taksi uçuşu yapmamış, aynı şekilde PAN'ın AOC'nin altında DIAMOND -DA40 tip ve TC-MAG tescilli bir küçük hava aracı var bu şirketler uçakla yangın söndürme, helikopterle yangın söndürme, uçakla hava ambulans, helikopterle yangın söndürme de dahil hertürlü ihaleye katılıp kayıp etselerde kazansalarda karlı çıkıyorlar. Son olarak THK uçakla yangın söndürmenin ihalesini kayıp etti peki kim kazandı dersiniz Sportif Dünyanın hangi ülkesinde bu saçmalıklar olur. SHGM'lide bunlar oluyor SHGM olmasa da en fazla bunlar olacak bu şirketleri kim ne zaman hangi kriterleri baz alıp denetleyip işletme Ruhsatını yeniledi her halde Süneyle Mücadele kurumu deyildir.
  • Aynı fikirdeyim, bir işe yaramayacaksa, çözüm üreteceğine engel üretecekse SHGM'siz kalalım daha iyi.. Ama bu ülkenin nesi doğru ki SHGM, ihalesi, mahkemesi doğru olsun...
  • hay shgmsiz kalın, vay arkadaş her yerde de bir kuruma çatılmaz yazıklar olsun yaw
  • SHGM görevini yapsa bu sorunların hiç birisi olmayacak. Bu Sportif Havacılığın filosunda kaç hava aracı var? bunlar uçuşa elverişlimi? bu şirket bu yıl içerisinde kaç hava taksi uçuşu yapmış? en önemlisi de bu şirketin post holderleri kimler? örneğin kalite müdürü kim?, teknik ve bakım müdürü kim? uçuş işletme, eğitim ve yer hizmetleri başkanı kim? aynı şeyler PAN havacılık için de geçerli bu haksız rekabet olmuyormu sadece ihalelere katılmak için ÇAKMA bir İşletme Ruhsatın elinizde bulundurun ve ihale ihale dolaşıp tüm işleri çıkmaza sokun SHGM'yi son bir kez daha görevini yapmaya çağırıyoruz.

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan üç adet turbojet çok motorlu ambulans uçak alım ihalesi tam anlamıyla yılan hikayesine döndü. İhalede en iyi ikinci teklifi veren Sky Line ve Santay Havacılık’a verilmesi üzerine filosunda uçak bulunmadığı için en iyi teklifi vermelerine rağmen ihaleyi kaybeden Pan Havacılık ve Sportif Havacılık arasındaki taktik savaşı farklı bir boyut kazandı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun’un 28 Şubat 2011’de yapılan ihalenin iptal edildiğini açıklamasına karşı itirazda bulunan Sportif Havacılık’ın şikayetini değerlendiren Kamu İhale Kurumu(KİK), ihalenin iptal edilmesi kararını iptal etti.

Sportif Havacılık, KİK’e sunduğu itiraz dilekçesinde,  ihalenin birinci kısmı olan “İki Adet İki Hasta Taşıyan Çok Motorlu Turbojet Ambulans Uçak Hizmet Alımı”nda önce en avantajlı teklif sahibi olarak belirlendikleri, daha sonra şikâyet başvurusu üzerine, ihale tarihi itibariyle JAR OPS 1 kapsamında operasyon yapma (uçak işletme) yetkileri bulunmadığı gerekçesiyle idarece ilk ihale kararının iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldıkları, söz konusu karara karşı doğrudan Kamu İhale Kurumuna itirazen şikâyet başvurusunda bulundukları, Kamu İhale Kurulu’nun 25.04.2011 tarih ve 2011/UH.II-1414 sayılı kararı ile itirazen şikâyet başvurularının reddedildiği, bunun üzerine, Kurul kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Ankara 17. İdare Mahkemesine başvurularının ardından mahkemece, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulduğu, Mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararının sonucunda Kamu İhale Kurulu’nun 08.03.2012 tarih ve 2012/MK-67 sayılı kararı ile, “Kamu İhale Kurulu’nun 25.04.2011 tarih ve 2011/UH.II-1414 sayılı Kararının iptaline  karar verildiği kaydedildi.

Sportif Havacılık’ın itirazını değerlendiren Kamu İhale Kurumu, ihalenin iptal kararının iptal edilmesini kararlaştırdı.

Ankara 17. İdare Mahmekesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine sıkıntılı bir süreç yaşanan ihalenin iptal edilmesine idari şartnamenin (h) bendindeki eksiklikliklerin sebep olduğu vurgulanmıştı.

Sözkonusu maddede ihaleye katılma koşulu olarak hava taksi ruhsatı bulunması yeterli görülürken filoda hava aracı bulundurma şartı yer almıyordu.

Bu çerçevede üç adet çok motorlu ambulans uçak hizmet alım ihalesinin iptal edildiği vurgulanmış, ihalenin yeniden teknik şartname düzenlenmesinden sonra yapılacağı kaydedilmişti.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan ihaleyi Pan Havacılık ve Sportif Havacılık ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihale komisyonu sözkonusu ortaklığın filosunda uçak bulunmamasını gerekçe göstererek en uygun teklifi veren ikinci olan Santay Havacılık ve Sky Line Havacılık ortaklığına ihaleyi vermiş, bunun üzerine Pan Havacılık ve Sportif Havacılık ihaleyi yargıya taşımıştı.

AMBULANS UÇAK İŞİ ARAP SAÇI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yeni iş ~ 12 yıl önce
Kolayı var,Meslekdaşlarımız bu defa yeni iş yerlerinde aynı proje için çalışmaya devam ederler,sadece patronları değişir,işlere devam,sorun yok,hatta hemen geç kalmadan başvurulara başlasınlar.İşin yeni sahipleri başvuruları kabul etmeye başlamış bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha ne diyeyim? ~ 12 yıl önce
Sağlık Bakanlığımızin sayesinde bu ihale bir dolu meslektaşlarımız için bir mağduriyet yarattı. Meslektaşlarımız işinden oldu ve olacak!! Elinize, kolunuza sağlık, bu nasıl bir beceriksizliktir ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 12 yıl önce
Turkıye nın Hava Ambulans camıasına ıkı fırma daha gırdı,hayırlı olsun. Sportif Havacılık ve Pan Havacılık a helal olsun.Haklarını sonuna kadar aradılar.2009 yılında yapılan Ucak ambulans ıhalesınde SKYLINE ın, SANTAY ın, KAAN Havacılık ın,SPORTIF Havacılık ın,Pan Havacılık ın fılosunda ucagı mı vardı ,yıne helıkopterlerı vardı,neden JAR OPS 1 den ıhaleden elenmedıler,hatta bu mesele soz konusu bıle olmadı.2011 de ne degıstı;Kusura bakmayın Turkıye muz Cumhurıyetı degıl olmamalı da.SHGM de cıddı bır muessese,sartları saglamayan operatore nefes aldırır mı,bos konusmayalım,bıraz basarıyı hazmetmeyı bılelım.Tebrıkler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yorum yazan arkadaş SHGM'siz kalın diye kızıyorsunda, SHGM'nin web sayfasına şimdi girip baktım Sportif havacılığın AOC'nin altında BELL-206 tip ve TC-HBK tescilli bir helikpoter var ki bu da hiçbir gün uçuşa elverişli olmamış ve tek bir hava taksi uçuşu yapmamış, aynı şekilde PAN'ın AOC'nin altında DIAMOND -DA40 tip ve TC-MAG tescilli bir küçük hava aracı var bu şirketler uçakla yangın söndürme, helikopterle yangın söndürme, uçakla hava ambulans, helikopterle yangın söndürme de dahil hertürlü ihaleye katılıp kayıp etselerde kazansalarda karlı çıkıyorlar. Son olarak THK uçakla yangın söndürmenin ihalesini kayıp etti peki kim kazandı dersiniz Sportif Dünyanın hangi ülkesinde bu saçmalıklar olur. SHGM'lide bunlar oluyor SHGM olmasa da en fazla bunlar olacak bu şirketleri kim ne zaman hangi kriterleri baz alıp denetleyip işletme Ruhsatını yeniledi her halde Süneyle Mücadele kurumu deyildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence de... ~ 12 yıl önce
Aynı fikirdeyim, bir işe yaramayacaksa, çözüm üreteceğine engel üretecekse SHGM'siz kalalım daha iyi.. Ama bu ülkenin nesi doğru ki SHGM, ihalesi, mahkemesi doğru olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 12 yıl önce
hay shgmsiz kalın, vay arkadaş her yerde de bir kuruma çatılmaz yazıklar olsun yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
SHGM görevini yapsa bu sorunların hiç birisi olmayacak. Bu Sportif Havacılığın filosunda kaç hava aracı var? bunlar uçuşa elverişlimi? bu şirket bu yıl içerisinde kaç hava taksi uçuşu yapmış? en önemlisi de bu şirketin post holderleri kimler? örneğin kalite müdürü kim?, teknik ve bakım müdürü kim? uçuş işletme, eğitim ve yer hizmetleri başkanı kim? aynı şeyler PAN havacılık için de geçerli bu haksız rekabet olmuyormu sadece ihalelere katılmak için ÇAKMA bir İşletme Ruhsatın elinizde bulundurun ve ihale ihale dolaşıp tüm işleri çıkmaza sokun SHGM'yi son bir kez daha görevini yapmaya çağırıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000