11 Nisan 2012, Çarşamba 13:01:55

AMBULANS UÇAK İHALESİNDE ŞOK KARAR

Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin bir süre önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği Sağlık Bakanlığı’nın açtığı ambulans ihalesi iptal edildi. Peki şimdi ne olacak?
  • Yargıyı alkışlıyorum.Hastalar uçuş emniyetine uygun taşınmalıdır???? Gerekli açıklamalar yapılacaktır gerekli makmalara Ankara Beyzine duyurulur
  • Herkesin AOC'nin altında ya kırık dökük bir helikopter ki son 3 yıldır tek bir uçuş bile yapmamış uçuşa elverişli bile değil ya küçük bir eğitim uçağı veya ultra light onlarda ne uçuşa elverişi ne de tek bir hava taksi uçuşu yapmış gerçek anlamda tek bir Post Holderleri bile yok. Her ihalede bunlar var bunlar ihaleyi kazansa da karlı kayıp etse de karlı çıkıyorlar. Ya ihaleyi alıp bir başkasına devrediyorlar veya akıla dımağa sığmayacak paralar alıp ihalelerden çekiliyorlar. Kimlerin kimlerden ne kadar paralar aldığı açıklansa dudaklar uçuklar. Bu çantacı ihaleciler her koşulda bu işlerden karlı çıkıyorlar bunalara mutlaka dur denmesi lazım. Son yangın söndürme ihalesi bunun en güzel örneğidir.
  • Yakın da orman yangını ihaleleri de taç a çıkar. Demedi demeyin..
  • En azından adamların uçağı var veya helikopteri var,çalış arkadaşım seninde olur.Şöyle bir havacılık firmanı kur,lisansını al,personel istihdam et,sivil havacılık denetimlerine tabi ol,işte o zaman konuşup başkalarını eleştirme hakkın olur. Ama önce sen helikopter veya uçağın maketini almakla işe başlayabilirsin çünkü çantana ancak sığar.
  • Ne olacak kpt.pilotların , doktorların ,paramediklerin haline ! Bugüne kadar hizmet etmiş ,emek vermiş olanların haline !Yargı kararları altında ezilen hizmet alamayan vatandaşın haline !Yazık ettiniz para kazanma uğruna santayın vay haline !
  • Her kurum veya kuruluş kendi başına iş tutarsa olacağı budur. Kurumlar arasında koordinasyon yok kimse işine başkasını karıştırmak içtemediği ve ekip çalışması yapmadığı için her işimiz böyle curcuna. Ya kardeşim hazırladığınız bu teknik şartnameleri bir de SHGM'ye gönderseniz onunda bir teknik görüşünü alsanız ne kayıp edersiniz. Uçak Hava ambulans ihalesi olacak teknik şartnamede tek bir koşul var " hava taksi ruhsatı" olan her şirket katılır diye. İyi de adamın filosunda sadece balon var veya ultralight var veya uçuşa elverili dahi olmayan bir tane kırık dökük helikopter var o da bu ihaleye katılabiliyor. Böyle ihale olursa sonucuda böyle curcuna olur. İhale çantacıları köşe başını tutumuş işini düzgün yapanlar mağdur.
  • Son zamanlarda sadece Hava Ambulans, Yangın Söndürme ve diyer devlet ihalelerine katılmak için çantacı hava taksi şirketleri grubu oluştu. Filosunda tek bir uçak olmayan şirketler uçak işine veya filosonda tek bir helikopter olmayan şirketler helikopter işine girip piyasayı bozdukları yetmiyormuş gibi hizmet kalitesi de geçen hergün düşüyor. Sorarmısınız bu mahkemeye giden Pan havacılığa filosunda kaç uçak varmış son 5 yılda tek bir hava taksi uçuşu yapmışmı? aynı şekilde siportif havacılıkda böyle filosunda kaç uçak varmış hayatında tek bir defa hava taksi uçuşu yapmışmı? bu şirketlerin Post Holder'leri kimlermiş? bilen duyan varmı bu haksız rekabet olmuyormu? bu çantacı hava taksiciliğe birisinin dur demesi gerkmezmi?
  • Bu durumda Türk Sivil Havaciliginin medar-i iftari, ünlü SANTAY AİR pilotu Niyazi Gündüz kendisine yeni bir iş arar.
  • Kardeşim, ihaleyi fesat karıştırarak alan Portekizliler ve yandaşları tabiki bu neticeden mennun kalmamış olabilirler.Ancak unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyetinin bir muz cumhuriyeti olmadığını,yargı kararlarının da bir tokat gibi yüzlerine vurulduğunu anlamaları gerekir.İnşallah yeni ihaleyi temiz Türk şirketlerine vermeleri vatanımız ve milletimiz için hayırlı olacaktır.
  • Bu ihalenin bir şartı da yabancı pilot çalıştırmamak olmalıdır. Portekizli dandik kaptanların yanında sepet gibi uçan Türk FO larının görüntüsü Türk Sivil Havacılıgının ayıbıdır.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun imzalı yazıda, 28 Şubat 2011 tarihinde yapılan ambulans uçak ihalesinin iptal edildiği kaydedildi.

Ankara 17. İdare Mahmekesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine sıkıntılı bir süreç yaşanan ihalenin iptal edilmesine idari şartnamenin (h) bendindeki eksiklikliklerin sebep olduğu vurgulandı.
 
Sözkonusu maddede ihaleye katılma koşulu olarak hava taksi ruhsatı bulunması yeterli görülürken filoda hava aracı bulundurma şartı yer almıyor. 
 
Bu çerçevede üç adet çok motorlu ambulans uçak hizmet alım ihalesinin iptal edildiği vurgulanırken ihalenin yeniden teknik şartname düzenlenmesinden sonra yapılacağı kaydedildi.
 
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan ihaleyi Pan Havacılık ve Sportif Havacılık ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihale komisyonu sözkonusu ortaklığın filosunda uçak bulunmamasını gerekçe göstererek en uygun teklifi veren ikinci olan Santay Havacılık ve Sky Line Havacılık ortaklığına ihaleyi vermiş, bunun üzerine Pan Havacılık ve Sportif Havacılık ihaleyi yargıya taşımıştı.



©AirportHaber Özel
AMBULANS UÇAK İHALESİNDE ŞOK KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yargıyı alkışlıyorum.Hastalar uçuş emniyetine uygun taşınmalıdır???? Gerekli açıklamalar yapılacaktır gerekli makmalara Ankara Beyzine duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkesin AOC'nin altında ya kırık dökük bir helikopter ki son 3 yıldır tek bir uçuş bile yapmamış uçuşa elverişli bile değil ya küçük bir eğitim uçağı veya ultra light onlarda ne uçuşa elverişi ne de tek bir hava taksi uçuşu yapmış gerçek anlamda tek bir Post Holderleri bile yok. Her ihalede bunlar var bunlar ihaleyi kazansa da karlı kayıp etse de karlı çıkıyorlar. Ya ihaleyi alıp bir başkasına devrediyorlar veya akıla dımağa sığmayacak paralar alıp ihalelerden çekiliyorlar. Kimlerin kimlerden ne kadar paralar aldığı açıklansa dudaklar uçuklar. Bu çantacı ihaleciler her koşulda bu işlerden karlı çıkıyorlar bunalara mutlaka dur denmesi lazım. Son yangın söndürme ihalesi bunun en güzel örneğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yakın da orman yangını ihaleleri de taç a çıkar. Demedi demeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
En azından adamların uçağı var veya helikopteri var,çalış arkadaşım seninde olur.Şöyle bir havacılık firmanı kur,lisansını al,personel istihdam et,sivil havacılık denetimlerine tabi ol,işte o zaman konuşup başkalarını eleştirme hakkın olur. Ama önce sen helikopter veya uçağın maketini almakla işe başlayabilirsin çünkü çantana ancak sığar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne olacak kpt.pilotların , doktorların ,paramediklerin haline ! Bugüne kadar hizmet etmiş ,emek vermiş olanların haline !Yargı kararları altında ezilen hizmet alamayan vatandaşın haline !Yazık ettiniz para kazanma uğruna santayın vay haline !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her kurum veya kuruluş kendi başına iş tutarsa olacağı budur. Kurumlar arasında koordinasyon yok kimse işine başkasını karıştırmak içtemediği ve ekip çalışması yapmadığı için her işimiz böyle curcuna. Ya kardeşim hazırladığınız bu teknik şartnameleri bir de SHGM'ye gönderseniz onunda bir teknik görüşünü alsanız ne kayıp edersiniz. Uçak Hava ambulans ihalesi olacak teknik şartnamede tek bir koşul var " hava taksi ruhsatı" olan her şirket katılır diye. İyi de adamın filosunda sadece balon var veya ultralight var veya uçuşa elverili dahi olmayan bir tane kırık dökük helikopter var o da bu ihaleye katılabiliyor. Böyle ihale olursa sonucuda böyle curcuna olur. İhale çantacıları köşe başını tutumuş işini düzgün yapanlar mağdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Son zamanlarda sadece Hava Ambulans, Yangın Söndürme ve diyer devlet ihalelerine katılmak için çantacı hava taksi şirketleri grubu oluştu. Filosunda tek bir uçak olmayan şirketler uçak işine veya filosonda tek bir helikopter olmayan şirketler helikopter işine girip piyasayı bozdukları yetmiyormuş gibi hizmet kalitesi de geçen hergün düşüyor. Sorarmısınız bu mahkemeye giden Pan havacılığa filosunda kaç uçak varmış son 5 yılda tek bir hava taksi uçuşu yapmışmı? aynı şekilde siportif havacılıkda böyle filosunda kaç uçak varmış hayatında tek bir defa hava taksi uçuşu yapmışmı? bu şirketlerin Post Holder'leri kimlermiş? bilen duyan varmı bu haksız rekabet olmuyormu? bu çantacı hava taksiciliğe birisinin dur demesi gerkmezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu durumda Türk Sivil Havaciliginin medar-i iftari, ünlü SANTAY AİR pilotu Niyazi Gündüz kendisine yeni bir iş arar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kardeşim, ihaleyi fesat karıştırarak alan Portekizliler ve yandaşları tabiki bu neticeden mennun kalmamış olabilirler.Ancak unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyetinin bir muz cumhuriyeti olmadığını,yargı kararlarının da bir tokat gibi yüzlerine vurulduğunu anlamaları gerekir.İnşallah yeni ihaleyi temiz Türk şirketlerine vermeleri vatanımız ve milletimiz için hayırlı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu ihalenin bir şartı da yabancı pilot çalıştırmamak olmalıdır. Portekizli dandik kaptanların yanında sepet gibi uçan Türk FO larının görüntüsü Türk Sivil Havacılıgının ayıbıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000