09 Temmuz 2011, Cumartesi 07:50:18

AMBULANS UÇAK FİLOSU BÜYÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hava ambulans sisteminin 2008 yılında faaliyete geçtiğine işaret ederek, 19 helikopter ambulans ile 2 ambulans uçağın hasta taşıdığını belirtti...
  • Ülkemizde böyle bir hizmetin yapılması ne güzel. Böyle bir hizmetin bedava olarak yapılması düşünülemezdi bile. Sosyal devlet böyle bedava hizmetleri arttırmalı.
Hava ambulans sistemiyle bugüne kadar 10 bine yakın hasta ve yaralı taşındığını dile getiren Erdoğan, "2011 yılı içinde 3 uçağı daha filomuza dahil ediyoruz." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde 61. Hükümet Programı'nı okuyan Başbakan Erdoğan, sağlıkta atılacak adımlar hakkında da bilgi verdi. Şehir hastanelerini ülkenin dört bir yanına yaygınlaştıracaklarını söyleyen Erdoğan, evde bakım ve tele tıp hizmetlerinin kalitesinin artırılacağını ifade etti.
 
Sigarayla mücadele kapsamında, sigarayı bırakan vatandaş sayısının da artırılacağını aktaran Erdoğan, "Halen 15 yaş üstündeki her 100 insanımızdan 27'si sigara içiyor. Biz bunu 2015'te yüzde 23'ün altına indireceğiz. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel faaliyeti teşvik ederek her 100 yetişkinden 32 olan obez oranını 30'un altına indireceğiz." diye konuştu.
 
Kurumsal bakım hizmeti alan çocukların ev ve aile ortamının güvenliğini ve sıcaklığını hissetmeleri için çalışacaklarını aktaran Erdoğan, çocuk evleri ve sevgi evlerinin yaygınlaştırılacağını belirtti. Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması ile bugüne kadar 30 bin çocuğun ailesinin yanında desteklendiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu uygulamanın güçlendirilerek devam edeceğini söyledi.
Zaman
AMBULANS UÇAK FİLOSU BÜYÜYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemizde böyle bir hizmetin yapılması ne güzel. Böyle bir hizmetin bedava olarak yapılması düşünülemezdi bile. Sosyal devlet böyle bedava hizmetleri arttırmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000