11 Haziran 2012, Pazartesi 14:35:46

AMBARGOYA İNAT!

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da, bakanlık olarak sadece balkan ülkelerinden değil İskandinav ülkelerinden de turist getirebilmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi, 2013 yılının 2012’den daha iyi olacağını vurguladı.

Balkan ülkelerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine turist taşıyan ilk charter seferi cumaetesi günü gerçekleşti.

Makedonya ve Bosna Hersek’ten 160 turist KKTC’ye geldi.

Turistlerle birlikte gelen basın mensupları onuruna ise Lapethos Otel’de bir resepsiyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 7 Balkan ülkesinde faaliyet gösteren Lets Travel Direktörü Hakan Cetiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yolcu taşımaya başladıklarını söyledi.

Cetiz, “İlk uçak cumaertesi sabahı saat 03:00 de Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetine indi. Makedonya ve Bosna Hersek’ten gelen basın mensupları aracılığıyla da balkan ülkelerinde Kuzey Kıbrıs’ın tanıtını amaçlıyoruz. Makedonya, Bosna Hersek, Kosova , Arnavutluk  ve Karadağ’dan 10 günlük periyotlar şeklinde 5 charter sefer düzenlenecek” dedi.

Lets Travel’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki operasyonlarını yürüten Akgünler Turizm Müdürü Bora Özgen ise, Balkan ülkelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından yeni bir Pazar olduğunu ifade etti.

Özgen, “Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ve KKTC fahri ataşesi Necati Şaşmaz ile birlikte balkanlarda güzel bir fuar dönemi geçirdik, Bosna Hersek ve Makedonya’dan yolcu taşıyan ilk uçak dün sabah Ercana indi. Haftada iki sefer olmak üzere Arnavutluk ve Kosova’dan da seferler başlayacak. bakanlığın desteğiyle yapılan tanıtım etkinlikleri meyvelerini vermeye başladı” şeklinde konuştu.

Aşıkoğlu, şu anda yaşanan en büyük sıkıntının 5,4, ve 3 yıldızlı büyük otellerde boş yatak bulmak olduğunu söyledi.
Aşıkoğlu, “Bu gelişmeler 2013 turizmi için umut veriyor ancak sürdürülebilirlik açısından bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bunun başında da turizmin bir devlet politikası haline getirilmesi ve turizm fonunun arttırılması geliyor. Geçen yıla kadar ağırlıklı 3 ülkede tanıtım ve pazarlama yapılırken şu an 16 ülkede tanıtım ve pazarlama yapılıyor. Bu sayı 2013’te 24’e çıkacak. Her şey planlandığı gibi gidiyor. 2011’de yüzde 48 olan yabancı turist sayısındaki artış bu yılın ilk beş  aynında  yüzde 60 olmuştur. Türkiye’den gelen turist sayısında ise geçen yıla oranla yüzde 12 artış var. Ülke otellerindeki geceleme sayısında da artış var.” Dedi.

KKTC’ye gelen konuk basın mensupları tarihi ve turistik bölgelerde ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

AMBARGOYA İNAT!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000