12 Mart 2016, Cumartesi 08:51:11

Amazon 20 adet B767 kiraladı

İnternetin online alışveriş devi Amazon, kendi siparişlerinde kullanmak üzere 20 adet Boeing B767 tipi uçak kiraladı.
  • Bizim hepsiburada da kargoyu başkasına yollayıp pardon bi yanlışlık olmuş der
  • yakında globally foss'u da geçer amazon!!! 400. uçak şerefine bedava hediye yollar falan!!
  • amazon hikaye esasında bunlar bizim PTT nin verdiği hizmeti veriyorlar başka bir farkı yok, farkı fiyatı:) amma uzun demek türkçesi:)
  • Bizde oturup gümrükten degeri 100 dolar bile etmeyen uçak maketini hararetle inceleyip gümrük vergisi almak için uğraşalım...
  • E-ticaretin geldiği noktakprkutucu, 10 sene sonra esnaflık bir şey kalmaz. Adamlar 20 tanrıçalar kiralıyor, sadecellojşstimşlyae USD ödüyor

İmza attığı projeler ile birlikte sadece bir alışveriş sitesi olmadığını hatta bundan çok daha büyük çaplı şeyler yapabileceğini kanıtlayan Amazon, şimdi ise kiraladığı uçaklar ile gündeme gelmiş bulunmakta.

Sadece ürün satmayan firma, bildiğiniz üzere artık Kindle, Fire, Echo ve bunlar gibi kendi ürünlerini de geliştiren bir yapıya sahip. Gün içerisinde milyonlarca ürünü kullanıcılara ulaştıran firma, haliyle bunu yaparken farklı ulaşım yollarını da kullanmak zorunda kalıyor. Ağını epey genişletmiş olan şirket, tam 20 adet Boeing 767 tipi uçağı kendi siparişlerinde kullanabilmek adına kiraladı.

Kuzey Amerika bölgesinde kullanılacağı söylenen ve bu bölge çerçevesinde kiralanan 20 Boeing 767 tipi uçak, 5 – 7 yıllık süre boyunca Amazon’a hizmet edecek. Gecikmeleri ve ulaşım masraflarını en aza indirmek adına bu tarz bir kiralama işlemine imza atmış olan şirket, devasa boyutlardaki Boeing 767 uçakları ile birlikte eskisine oranla çok daha hızlı teslimat yapacağa benziyor. Henüz bu bahsi geçen kiralama işlemi için şirketin ödediği ücret bilinmiyor. Ancak tahmin edeceğiniz üzere ortada milyarlarca doların dolaştığını söylemek mümkün.

Teslim işlemlerini en kısa sürede yapmak istediği bilinen Amazon’un inansız hava araçları ile gönderim gerçekleştirdiği biliniyor. Hatta bünyesinde birçok farklı robot çalıştıran ve bu sayede hızlı işlem ağına sahip olan platform, bakalım bu uçak kiralama işlemlerinden sonra ne gibi bir yenilik ile karşımıza çıkacak.

Amazon, UPS, FedEx, DHL gibi kargo şirketlerine geçtiğimiz yıl 11 milyar dolar ödeme yaptı. (Silikon Vadisi)

Amazon 20 adet B767 kiraladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Hepsiburada mağduru ~ 8 yıl önce
Bizim hepsiburada da kargoyu başkasına yollayıp pardon bi yanlışlık olmuş der

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
yakında globally foss'u da geçer amazon!!! 400. uçak şerefine bedava hediye yollar falan!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiikaye ~ 8 yıl önce
amazon hikaye esasında bunlar bizim PTT nin verdiği hizmeti veriyorlar başka bir farkı yok, farkı fiyatı:) amma uzun demek türkçesi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ~ 8 yıl önce
Bizde oturup gümrükten degeri 100 dolar bile etmeyen uçak maketini hararetle inceleyip gümrük vergisi almak için uğraşalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 8 yıl önce
E-ticaretin geldiği noktakprkutucu, 10 sene sonra esnaflık bir şey kalmaz. Adamlar 20 tanrıçalar kiralıyor, sadecellojşstimşlyae USD ödüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Görünen o ki(yazından anlaşıldığı üzere) sadece esnaflık değil türkçe diye bişeyde kalmıcak :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000