04 Eylül 2010, Cumartesi 07:54:58

Amatörlerden uzay uçuşu...

Uzaya yalnızca NASA'nın insan gönderdiğini düşünüyorsanız, bu grubu görünce düşünceniz değişecek..
  • Arkadaşlar ciddi ciddi çalışıyor gibi görünüyorlar ama; 20 yıllık mesleki tecrübeme dayanarak söylüyorumki o kullandıkları malzemelerin atmosferi geçmesi için mucize bile yetmez. Kanımca İranın füze teknolojisinden bile 50 yıl gerideler.

Amatör roket bilimine merak salan bir grup Danimarkalı gönüllü, uzaya kendi çabalarıyla insanlı uçuş yapmaya hazırlanıyorlar. Grup, forumlarda bir süredir yaptıkları tüm yenilikleri, gelişmeleri ve testleri yayınlıyorlar.

Danimarkalı gönüllüler fırlatma platformunu, küçük bir denizaltının üstüne kurmuş durumdalar. Grubun ilk test fırlatması beş gün içinde HEAT 1X roketinin fırlatılmasıyla gerçekleşecek. Tabii ki roketin içinde bu seferlik yalnızca cansız bir manken bulunacak ancak eğer manken zarar görmeden Dünya'nın yörüngesinden geri dönmeyi başarabilirse, birkaç yıl içinde insanlı uçuşu da gerçekleştirmeyi düşünüyorlar.

Bu grubu daha yakından tanımak ve yaptıklarını daha detaylı incelemek isterseniz, internet sitelerini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Amatörlerden uzay uçuşu...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar ciddi ciddi çalışıyor gibi görünüyorlar ama; 20 yıllık mesleki tecrübeme dayanarak söylüyorumki o kullandıkları malzemelerin atmosferi geçmesi için mucize bile yetmez. Kanımca İranın füze teknolojisinden bile 50 yıl gerideler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000