14 Kasım 2018, Çarşamba 15:46:16

Amatör havacılar Samsun'da bir araya geldi

Havacılık tutkunlarını bir araya getiren Amatör Havacılık Çalıştayı'nın ikincisi bu yıl yine Samsun'da gerçekleştirildi. Çalıştaya yoğun ilgi gösterildi.
  • Shgm nin olduğu bir yerde öğrencilere ne anlatılabilir. Kendileri birşey bilmiyor zaten. Yazık etmişler paralara. Hiç yapmayın bunları hem paralara hem de öğrencilere yazık etmeyin. Siz sadece tse standartlarını bilirsiniz gerisi hikaye
  • Bu çalıştaylarla bir sonuç almak mümkün değil. LAA CEO'su konuşmuş SHGM genel müdürü dinlemiş. Bakın biri CEO diğeri siyasi destekle gelen bir eleman. LAA benzeri bir kurum Türkiye'de kurulabilir mi? Kurulsa bile ilk baltayı vuran SHGM olur. Sivil pilot var, uçak var, okul var, teknisyen var. Bir şirket kurulsa ve dese ki genel havacılığın lisans ve tescil işlerini, Shgm adına biz yapalım. SHGM'de bizi denetlesin. SHGM razı gelir mi? Mümkün değil, gelmez. Bakın THK'ya, almış FAI temsilciğini. Ne kendi sportif uçuyor, ne de uçulmasına tahammül edebiliyor. Her cümlede FAI lafını geveleyip para toplamaya gayret ediyor. THK hariçten bir klübü destekler mi? Mümükün değil. Başka işlerle meşgul olup part-time havacılık yapanlar THK sporcularından kat be kat iyi. Haliyle THK'nın ezikliği ortaya çıkıyor. SHGM'de kaç adet nitelikli personel var acaba? Onlarında yetersizliği ortada. Bunlar devlet memuru. Genel Havacılığa asla göz açtırmazlar. Bu tip çalıştaylar emek ve para ziyanıdır maalesef
  • Bahri beyin bu samsun zaafini anlayamadik. Bunca yolsuzluga ragmen hep destek tam destek. Teknik kendi cebine calisiyor. Davalar devam ediyor. Devlet UZAYTEM yuzunden universiteyi ikiye böldü. Ama halen Bahri beyin torpili devam ediyor. Neden, bunu bilen var mi?
  • Açılımı...Havanda Su Dövme Çalıştayı...
  • Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesine iade edilmelidir..
  • 10.Kasım'da yapılan bir çalıştay ama haberi 4 gün sonra...

Havacılık tutkunlarını bir araya getiren Amatör Havacılık Çalıştayı'nın ikincisi bu yıl yine Samsun'da gerçekleştirildi. Çalıştaya yoğun ilgi gösterildi.

İlki 2012’de düzenlenen Amatör Havacılık Çalıştayı’nın ikincisi bu yıl yine Samsun’da gerçekleştirildi. Amatör Havacıların görüşlerinin değerlendirilmesi ve sorunlarının çözümü amacıyla yetkili olarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Müdür Vekili Bahri Kesici, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karakan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanları çalıştaya katılım sağladılar. Havacılık alanında ki gelişime destek olacağını söyleyen Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın da çalıştaya konuşmacı olarak katılanlar arasındaydı.

Çalıştay konuşmacıları arasında görüş ve sorunlarını bildiren amatör havacıların yanı sıra “Light Aircraft Association” oluşumunun CEO’su Steve Slater de İngiltere’de amatör havacılık alanındaki düzen ve sistem hakkında bilgi verdi.

Çalıştaya öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

SHGM TAKİPÇİSİ OLACAK

Çalıştay sonunda konuşmaların sonunda katılımcılar görüşlerin değerlendirileceği ve sorunların çözüleceği konusunda umutlu olduğunu belirtirken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Bahri Kesici de belirtilen konuların mutlaka takip edileceğini ifade etti.

















Amatör havacılar Samsun'da bir araya geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Shgm ~ 5 yıl önce
Shgm nin olduğu bir yerde öğrencilere ne anlatılabilir. Kendileri birşey bilmiyor zaten. Yazık etmişler paralara. Hiç yapmayın bunları hem paralara hem de öğrencilere yazık etmeyin. Siz sadece tse standartlarını bilirsiniz gerisi hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor dostlar zor ~ 5 yıl önce
Bu çalıştaylarla bir sonuç almak mümkün değil. LAA CEO'su konuşmuş SHGM genel müdürü dinlemiş. Bakın biri CEO diğeri siyasi destekle gelen bir eleman. LAA benzeri bir kurum Türkiye'de kurulabilir mi? Kurulsa bile ilk baltayı vuran SHGM olur. Sivil pilot var, uçak var, okul var, teknisyen var. Bir şirket kurulsa ve dese ki genel havacılığın lisans ve tescil işlerini, Shgm adına biz yapalım. SHGM'de bizi denetlesin. SHGM razı gelir mi? Mümkün değil, gelmez. Bakın THK'ya, almış FAI temsilciğini. Ne kendi sportif uçuyor, ne de uçulmasına tahammül edebiliyor. Her cümlede FAI lafını geveleyip para toplamaya gayret ediyor. THK hariçten bir klübü destekler mi? Mümükün değil. Başka işlerle meşgul olup part-time havacılık yapanlar THK sporcularından kat be kat iyi. Haliyle THK'nın ezikliği ortaya çıkıyor. SHGM'de kaç adet nitelikli personel var acaba? Onlarında yetersizliği ortada. Bunlar devlet memuru. Genel Havacılığa asla göz açtırmazlar. Bu tip çalıştaylar emek ve para ziyanıdır maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 5 yıl önce
Bahri beyin bu samsun zaafini anlayamadik. Bunca yolsuzluga ragmen hep destek tam destek. Teknik kendi cebine calisiyor. Davalar devam ediyor. Devlet UZAYTEM yuzunden universiteyi ikiye böldü. Ama halen Bahri beyin torpili devam ediyor. Neden, bunu bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alt yapı...!!! ~ 5 yıl önce
Bir dönem ilçe belediye başkanlığı yaptı Samsun da.. Büyükşehir belediye başkanlığı veya samsun milletvekilliğine alt yapı olabilir...!!
H.S.D.Ç...! ~ 5 yıl önce
Açılımı...Havanda Su Dövme Çalıştayı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF - Tower ~ 5 yıl önce
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesine iade edilmelidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
To Late ~ 5 yıl önce
10.Kasım'da yapılan bir çalıştay ama haberi 4 gün sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Too late mi? ~ 5 yıl önce
Demek istedin hacı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000