28 Nisan 2014, Pazartesi 09:35:04

AMAC AEROSPACE'TEN MODİFİKASYON ATAĞI

VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey, satış ve bakım haklarını elinde bulundurduğu Pilatus PC-12NG özel jetlerin operasyonel deneyimini geliştirmek için Connected Flight Deck modifikasyonu uyguluyor.

Yapılan modifikasyon çalışması ile birlikte Pilatus uçaklarında tablet bilgisayar ile kablosuz olarak seyrüsefer veritabanı aktarımı kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Periyodik olarak güncellenen seyrüsefer veritabanlarının uçaklardaki aviyonik bilgisayarlara aktarımı işlemi, gelişen teknolojiyle birlikte bakım ekibi ve pilotlar için daha hızlı bir hale geldi. Daha önce kullanılan floppy disketler ve ağır yükleme ekipmanları yerini diz üstü bilgisayarlara ve son olarak da tablet bilgisayarlara bıraktı. Uçaklara yerleştirilen tablet bilgisayar teknolojisi, uçak, pilot ve bakım teknisyenleri arasında veri alışverişi verimliliğinin artmasını sağlıyor ve kolay bir kullanım sunuyor. 

Connected Flight Deck Modifikasyonu Yedi Günde Gerçekleştiriliyor Honeywell, Jeppesen, Aspen Avionics ve Pilatus işbirliğiyle geliştirilen Connected Flight Deck modifikasyonu genel havacılıkta ilk olarak Pilatus PC-12 uçaklarında uygulandı. Türbin tahrikli motoru ile dünyanın en bilinen ve güvenilir motorlarından birine sahip olan PC-12NG jetlerinin satış ve bakım haklarını elinde bulunduran AMAC Aerospace Turkey, yakın dönemde iki uçağa başarıyla uyguladıkları bu modifikasyonu 7 gün gibi kısa bir sürede yapabiliyor.

Pilatus uçaklarına tablet bilgisayar teknolojisi kullanılarak yapılan modifikasyon uçakta birçok kolaylık sağlıyor. Tablet bilgisayara yüklenen uygulamalar, seyrüsefer veritabanının yanında yere yaklaşım uyarı cihazı (EGPWS) için gereken arazi verilerinin (Terrain Database) ve Jeppesen haritalarının yüklenmesine olanak sağlıyor. Tablet bilgisayara yüklenen başka bir uygulama ile pilotlar uçuş planını uçaktan bağımsız oluşturup kablosuz olarak uçağın bilgisayarına aktarabiliyorlar. Bakım ekibi uçuş boyunca kaydedilen uçuş izleme verilerine (ACMS) ve oluşan arızaların listesine (Fault History) bu teknoloji ile ulaşabiliyor. Bu yeni sistemde yolcular da kendi önlerinde bulunan tablet bilgisayarlar veya iOS telefonlarla uçağın harita üzerindeki yerini, yüksekliğini, hız bilgilerini ve uçuş rotasını görebiliyorlar.

AMAC AEROSPACE'TEN MODİFİKASYON ATAĞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000