20 Mart 2009, Cuma 09:12:15

Altmeier: "Avrupa’da vizesiz seyahat 3 ay geçerli olabilir"

Avrupa Adalet Divanı’nın Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri yönündeki kararını değerlendiren Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Peter Altmeier, kararın kısa süreli ziyaretler için geçerli olduğunu, 3 aydan fazla süren ikametler için vize alma zorunluluğunun devam ettiğini söyledi.
  • ya zaten vize kalksa orda da is guc yok,giden zaten gezer gelir,bunlar zor vize verdiginden giden geri donmek istemiyor,ama en buyuk hatayi yapiyolar,10 yil icinde kalkacak umarim,avrupayi gene fetedecez:)))))))
  • daha yeni İzmir Almanya Konsolosluğuna vize için başvurduk. Vizenin uzatılması için olmadık şeyler talep ettiler. 20 günde alabildik. Pilotlara bunları yaparlarsa vatandaş nasıl 3 ay vizesiz gidecekmiş? Şaka mı bu haber???
  • avrupada dolaşırken gece nerede kalacaksınız, ne yiyeceksiniz, vize kalksa da garibanlar fazla dolaşamaz, işsizlik orada da var,akraba yanı deseniz sizi kaç gün taşırlar, insan eti ağır olur.
  • sende pilotluk sertifikasi varmi ustadim ,hani rusyadan almisindir,ucuruyorsundur antonov ve tupolevleri
  • moscow lions herseyden anliyorsun ama ekonomiden pek degil sanirim cunku her lafin basinda overek goklere cikarttigin rus ekonomisi cok zorda ve cokmek uzere,ama soz konusu rus kadinlariysa onlara laf yok.
  • bir turk vatandasi icin avrupada vizesiz serbest dolasim sadece hayalden ibatert olup daha otesi olamaz
  • üstat senin yorumlarının karşıma çıkanlarını okuyorum ve şu sonuca varıyorum: Bence sen çoğu şeyi bol keseden atıyorsun. Gel bi tanışalım senle: [email protected]
  • Rusyan senin olsun allaha şükür memnunuz biz ülkemizden.sen orada her daim kışı yaşarken biz 4 mevsim güzelliğini yaşıyoruz.ve nedensede senin ülkendeki hanım arkadaşlar hep burada cirit atıyor.onlara çağrı yapta türkiye biraz rahatlasın ne dersin!!!!
  • Moscow_Lions: hani diyorum sen de yavastan donsen de kurtarsan bizi su cileden yahu :D Rusya'da da ekonomi cok iyi gitmiyor kanimca..
  • Daha iyi,daha sosyal,daha guvenli bir yasam icin HERKES Avrupaya derim.Turkiyede kalanlara sabır diliyorum Rusyadan.

Sol Parti Federal Milletvekilleri Sevim Dağdelen ve Prof. Norman Paech’in ortaklaşa verdiği soru önergesine Müsteşarı Altmeier şu yanıtı verdi:
"Avrupa Adalet Divanı’nın (Soysal) Kararı, 1973 yılında Almanya’da yürürlükte olan Yabancılar Yasası uyarınca, Türk vatandaşlarının hizmet sunumu özgürlüğünden kısa süreli yararlanmak üzere vizesiz giriş yapmalarını ilgilendirmektedir. Bu yüzden karar, Türk vatandaşlarının üç aydan fazla süren ikametler için vize alma zorunluluğunda bir değişikliğe yol açmamaktadır" dedi.

Federal Milletvekili Dağdelen, Müsteşar Altmeier’in Federal Hükümet adına verdiği yanıtın "vizesiz seyahat sinyali" şeklinde yorumlanması gerektiğini söyledi. Sevim Dağdelen, "Bu yanıttan benim çıkardığım sonuca göre, Federal Hükümet üç aydan daha kısa süreli seyahatler için Türk vatandaşlarından vize talep edilemeyeceği görüşünü paylaşmaktadır" dedi. Dağdelen, söz konusu karar doğrultusunda sadece kamyon şoförlerinin değil, Türk turistlerin, iş adamlarının ve Almanya’da tedavi görmek isteyen vatandaşların da belirli bir süre için vizesiz giriş yapabileceğini savundu.

 

Altmeier: "Avrupa’da vizesiz seyahat 3 ay geçerli olabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
ya zaten vize kalksa orda da is guc yok,giden zaten gezer gelir,bunlar zor vize verdiginden giden geri donmek istemiyor,ama en buyuk hatayi yapiyolar,10 yil icinde kalkacak umarim,avrupayi gene fetedecez:)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha yeni İzmir Almanya Konsolosluğuna vize için başvurduk. Vizenin uzatılması için olmadık şeyler talep ettiler. 20 günde alabildik. Pilotlara bunları yaparlarsa vatandaş nasıl 3 ay vizesiz gidecekmiş? Şaka mı bu haber???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avrupada dolaşırken gece nerede kalacaksınız, ne yiyeceksiniz, vize kalksa da garibanlar fazla dolaşamaz, işsizlik orada da var,akraba yanı deseniz sizi kaç gün taşırlar, insan eti ağır olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sende pilotluk sertifikasi varmi ustadim ,hani rusyadan almisindir,ucuruyorsundur antonov ve tupolevleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
moscow lions herseyden anliyorsun ama ekonomiden pek degil sanirim cunku her lafin basinda overek goklere cikarttigin rus ekonomisi cok zorda ve cokmek uzere,ama soz konusu rus kadinlariysa onlara laf yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir turk vatandasi icin avrupada vizesiz serbest dolasim sadece hayalden ibatert olup daha otesi olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
üstat senin yorumlarının karşıma çıkanlarını okuyorum ve şu sonuca varıyorum: Bence sen çoğu şeyi bol keseden atıyorsun. Gel bi tanışalım senle: [email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rusyan senin olsun allaha şükür memnunuz biz ülkemizden.sen orada her daim kışı yaşarken biz 4 mevsim güzelliğini yaşıyoruz.ve nedensede senin ülkendeki hanım arkadaşlar hep burada cirit atıyor.onlara çağrı yapta türkiye biraz rahatlasın ne dersin!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Moscow_Lions: hani diyorum sen de yavastan donsen de kurtarsan bizi su cileden yahu :D Rusya'da da ekonomi cok iyi gitmiyor kanimca..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha iyi,daha sosyal,daha guvenli bir yasam icin HERKES Avrupaya derim.Turkiyede kalanlara sabır diliyorum Rusyadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000