07 Aralık 2014, Pazar 09:24:59

ALTIN DOLU UÇAK EKSİK YÜKLE UÇMUŞ!

Babek Zencani’nin kiraladığı Gana’dan kalkan uçakta 292 kilo altının kayıp olduğu düşünülürken Gümrük Bakanı Canikli, “Aslında 3.500 kilo altın gelecekti uçak eksik yükle uçtu” açıklamasını yaptı.
  • Heheheeeeeee :)))
  • ULS Havayolları bu işte taşıyıcıdır ve bana göre direkt ilgisi ve suçu yoktur. Müşteri parasını vermiş ve yükünü taşıtmış. İzinleri tamam, değerli maden beyanı tamam. Yakıt için ara iniş yapmış ancak meteorolojik şartlar yüzünden alternatif meydana inmiş. Bu tip haberler firmayı zedelemekten başka bir işe yaramaz. Milli servettir, önemli bir yatırımdır. Çalışanlarına yazık olur. Havacılık zaten darboğazda ve birçok kalifiye elemen açıkta maalesef. Bence yorumlarınızda bu kadar insafsız olmayın. Klavye arkasına saklanıp insanların kaderiyle oynamayın.
  • yorum yapmaktan bile korkutulmuş millet acaba IP adresi ile bulabilir beni diye:)
  • Afrika'nın sorunlu bölgelerinden Nijer, bu sefer de üst üste patlak veren rüşvet ve yolsuzluk skandallarıyla çalkalanıyor. Skandal nedeniyle zor günler geçiren hükumetin internet erişimine sınırlama getirme hamlesi, ülkede internet olmaması nedeniyle sekteye uğrarken, Devlet Başkanı Abirimu Gahanjey, "Gazete dergi desen onlar da pek yok zaten. İnanın tüm şartları zorlayıp ülkeye internet getirmeyi bile göze aldık. Belki önce getirip, sonra yasaklarsak bir şeyler değişebilir..." sözleriyle çözüm için bir çıkış yolu aradıklarını ifade etti. Konuşması sırasında sık sık uzaklara dalan ve gözlerinin dolduğu görülen Abirimu Gahanjey, milletin iradesini bu tip söylentilerle hiçe sayanları Allah'a havale ettiğini belirterek şöyle devam etti:"Buyrun keleş orada, Toyota orada. Yüreği olan gelsin vuruşalım. Kim daha fazla adam öldürürse o haklı olsun." sözleriyle de herkesi milli iradeye saygılı olmaya davet etti.
  • Dün gece Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir eve girdiği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanan K.U(19), yapılan ilk sorgusunda suçlamaları inkar ederken, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Polise verdiği ilk ifadede emniyet içindeki bazı odakların kendisiyle kişisel sorunu olduğunu iddia eden genç zanlı, "Gidelim bizim mahallede herkese tek tek soralım. Suçlu muyum, suçsuz muyum milletimiz karar versin. Yüreğiniz varsa seçimde çıkın karşıma, orada hesaplaşalım" diyerek, kimseden korkusu olmadığını açıkça belirtti.

Gana’dan 1 Ocak 2013 tarihinde saat 06.40’da havalanan ve halen İran’da tutuklu bulunan Zarrab’ın ortağı Babek Zencani tarafından kiralanan ULS Havayollarına ait TC-ABK KZU755 sefer sayılı kargo uçağındaki eksik altının ardındaki sır perdesi kalkmazken ilginç bir detay daha çıktı.

Duru Döviz’e ait çıktı

Atatürk Havalimanına inen ve indikten 3 gün sonra yapılan beyanda uçakta 1.500 kg altın olduğu belirtilmişti. Altınların kime ait olduğuna dair bir konşimento ya da fatura ise gümrük memurlarına uzun süre bildirilmemiş daha sonra altınların Duru Döviz’e ait olduğu beyan edilmiş ancak yapılan sayımda 1.500 kilo olması gereken altın da 292 kilo eksik çıkmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Nurettin Canikli’nin, “Bugüne kadar 292 altının uçaktan çıkarılarak ülkemize sokulduğuna dair bulgu bulunamamıştır. 1500 kg miktarı sadece gümrüğe beyan edilen doğruluğu tartışmalı belgelerde kayıtlıdır. Aslında Gana’dan 3500 kg altın gelecekti uçak eksik yükle uçtu.” dedi.

Külçe altın vergiye tabi değil

Külçe altın ithalatının herhangi bir vergiye tabi olmadığını 24 ayar dışındaki altını isteyen herkesin  serbestçe getirebileceğini de belirten Canikli, “Getirilen altın da 22 ayar olarak gösterilmiştir. Külçe altın ithalinde yasak, kısıtlama veya herhangi bir kurumdan alınacak izin belgesi uygulaması mevcut bulunmamaktadır” cevabını verdi.

Dubai’ye gitti

Esrarengiz uçak 17 Ocak 2013’te Türkiye’den ayrılmış ve Dubai’ye gitmişti. Gana’dan gelip Dubai’ye gidecek uçağın Türkiye’de yakıt ikmali yapması ise coğrafi uzaklıklar dikkate alındığında anlamsız bulunmuştu. (Vatan)

ALTIN DOLU UÇAK EKSİK YÜKLE UÇMUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Yorum ~ 9 yıl önce
Heheheeeeeee :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ? ~ 9 yıl önce
ULS Havayolları bu işte taşıyıcıdır ve bana göre direkt ilgisi ve suçu yoktur. Müşteri parasını vermiş ve yükünü taşıtmış. İzinleri tamam, değerli maden beyanı tamam. Yakıt için ara iniş yapmış ancak meteorolojik şartlar yüzünden alternatif meydana inmiş. Bu tip haberler firmayı zedelemekten başka bir işe yaramaz. Milli servettir, önemli bir yatırımdır. Çalışanlarına yazık olur. Havacılık zaten darboğazda ve birçok kalifiye elemen açıkta maalesef. Bence yorumlarınızda bu kadar insafsız olmayın. Klavye arkasına saklanıp insanların kaderiyle oynamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yük... ~ 9 yıl önce
arkadaşım tamam da, uçağın beyan edilen "yükü" değerli maden değildir, "1.5 ton değersiz maden" dir. gana dan iran a giden uçak yakıt için nasıl istanbul a iner, bu başından beri planlanmış bir olaydır, 300 kg altının kaybolması, beyan edilen yükün eksikliği ve yanlışlığı, kargonun kontrolünün yapılmaması vs ayrı işler, ama sonuç olarak bana bu resim ne anlatır, soru budur. yani yorumunuz haberin içeriği ile ele alındığında "yanlış".
yük 2... ~ 9 yıl önce
tekrar ifade ediyorum, uçakta beyan edilen "değerli maden" değildir, "değersiz maden" dir, her ikisi arasındaki fark, yorumunuzu da bilmeden ve okumadan yaptığınızı göstermektedir, klavye arkasında yazılanlar da doğru olmak zorundadır, çok cahilsiniz.
havacı ~ 9 yıl önce
yorum yapmaktan bile korkutulmuş millet acaba IP adresi ile bulabilir beni diye:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scar-H ~ 9 yıl önce
Afrika'nın sorunlu bölgelerinden Nijer, bu sefer de üst üste patlak veren rüşvet ve yolsuzluk skandallarıyla çalkalanıyor. Skandal nedeniyle zor günler geçiren hükumetin internet erişimine sınırlama getirme hamlesi, ülkede internet olmaması nedeniyle sekteye uğrarken, Devlet Başkanı Abirimu Gahanjey, "Gazete dergi desen onlar da pek yok zaten. İnanın tüm şartları zorlayıp ülkeye internet getirmeyi bile göze aldık. Belki önce getirip, sonra yasaklarsak bir şeyler değişebilir..." sözleriyle çözüm için bir çıkış yolu aradıklarını ifade etti. Konuşması sırasında sık sık uzaklara dalan ve gözlerinin dolduğu görülen Abirimu Gahanjey, milletin iradesini bu tip söylentilerle hiçe sayanları Allah'a havale ettiğini belirterek şöyle devam etti:"Buyrun keleş orada, Toyota orada. Yüreği olan gelsin vuruşalım. Kim daha fazla adam öldürürse o haklı olsun." sözleriyle de herkesi milli iradeye saygılı olmaya davet etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Zaytung süper yaa! :-)
Scar-H ~ 9 yıl önce
Dün gece Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir eve girdiği sırada polisler tarafından suçüstü yakalanan K.U(19), yapılan ilk sorgusunda suçlamaları inkar ederken, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Polise verdiği ilk ifadede emniyet içindeki bazı odakların kendisiyle kişisel sorunu olduğunu iddia eden genç zanlı, "Gidelim bizim mahallede herkese tek tek soralım. Suçlu muyum, suçsuz muyum milletimiz karar versin. Yüreğiniz varsa seçimde çıkın karşıma, orada hesaplaşalım" diyerek, kimseden korkusu olmadığını açıkça belirtti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000