21 Şubat 2017, Salı 14:41:32

Altepe: "Pilotların kafasını çelmeye çalışıyorlar"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilave izinlerin bugün yarın alınacağını, tarifeli seferlerdeki sıkıntının aşılacağını söyledi.
  • Yenişehir'in uçması için Bursa hızlı tren bağlantısının acilen yapılması şart. O vakit sabiha'yı yakalaması an meselesi!!!
  • Yenişehir'den Bursa'ya hızlı tren yap 10 dk da Bursa merkezdesin!!!
  • İşte AFA ortağının yeni ortağı. Allah geriden gelen öğrencilere yardım etsin.
  • Bursaya en az 4 tane airport lazim,hele birde o 20-30 kisilik ucaklar olursa 4de yetmez.
  • Aquila tantanasi bitti mi? Tamam mi o is?
  • Sn valim böyle bir Yunuseli ne bir Yenişehir e ayrı ayrı havalimanı olmaktansa Bursa bizim 5 inci büyük ilimiz yeni merkezi yere güzel bir büyük havalimanı yapılsa olmazmı hemde 6 milyonluk bir şehrin ihtiyaçı var
  • Bursa thsye alım bar mı
  • Bursa'dan Amerika ve Japonya'ya neyle ucacaksiniz sayin baskan ? Anadolujet ile mi yoksa deniz ucaginizla mi ?
  • uçakları kimden alıp zengin edeceksiniz
  • Pilotlar asker kökenlimiymiş ?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 16 yıl aradan sonra açılan Yunuseli Havalimanı'nda tarifeli seferlerin bir iki eksik evrakın tamamlanmasıyla birkaç güne başlayacağını belirterek, "Yeni uçaklar araştırıyoruz. 20-30 kişilik uçaklarla dolmuş taşımacılığı yapacağız. Göreceksiniz Yunuseli yetmeyecek, Uludağ Üniversitesi'ndeki pisti de açacağız. Sektörde tek başına kalmak isteyen bazı kişiler bizi engellemeye, pilotların kafasını çelmeye çalışıyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli için izinlerin birer birer çıktığını, uçakların iniş kalkışı ile ilgili sıkıntı olmadığını belirterek, "Sektörde tek olmak isteyenler şikayet ediyor. Bir hazımsızlık olayından başka bir şey değil. Sektör daha önce bazılarının tekelindeydi. Belediye bu işe girişince farklı şikayetler ortaya çıktı. Ancak bu iş o kadar zor bir iş değilmiş. Bu havalimanları boş durur mu? Bursa'da birkaç yere inilip kalkılmalı. Bir saat sonra Bulgaristan'dasın. Bas marşa git oraya. Ne kadar kolay, rahat, ucuz. Yakacağın yakıt 70-80 litre. Bulgaristan'a gitmek için. Benzin fiyatı araç fiyatının dörtte biri. Kendi uçağınla Bulgaristan'ın ortasına gitsen yakacağın yakıt 100-110 lira. Oraya gidip işini görüyorsun dönüyorsun" dedi.

Yunuseli'nde sıkıntı olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, ilk etapta kule ihtiyacı olmamasına rağmen 22 Şubat'ta kule inşaatının başlayacağını, bunu 10 günde bitireceklerini kaydederek, "Kendi uçaklarımızın güvenliği için zaten itfaiyeyi biz tutuyoruz. Onda sıkıntı yok. Ancak tarifeli seferlerle ilgili evrak sıkıntısı bugün yarın çözülüyor. Şu anda özel uçaklar gidiyor, geliyor. Bugüne kadar Yunuseli Havalimanı'nın kapatılması saçmaydı. Büyük uçaklar başka yerden kalsın. Bize burası da yetmeyecek. Üniversiteyi de açacağız. 3 milyonluk nüfus, 25 sanayi bölgesi olan, turizmi kaplıcası, yayla turizmi olan aktif bir şehir. İşadamı uçakla gelecek inecek. Adam niye İstanbul'dan karayolu ya da deniz yoluyla gelsin. Atlasın uçağına 15 dakikada gelsin, park etsin. Tatilini yapsın, yine aynı rahatlıkla geri dönsün. Bunun önünü açıyoruz" dedi.

Bursa'dan hava dolmuş taşımacılığı için 20-30 kişilik uçak araştırması yaptıklarını ilk etapta 2-3 tane alınacağını hatırlatan Başkan Altepe, "4 tane deniz uçağımız var. Karadan karaya uçaklar ise şehirlerarası dolmuş çalışacak. Buradan Etimesgut'a da uçabilir. Dolmuş uçakların dolacağına inanıyorum. Bursa'dan Amerika'ya, İngiltere'ye, Japonya'ya, Çin'e gideceksin. Bursa Hava Yolları ile girişin olacak, sonra 3.havalimanından dünyanın her yerine aktarmayla uçabileceksin. Bursa'dan diğer büyük illere de tarifeli seferleri kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

Altepe: "Pilotların kafasını çelmeye çalışıyorlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Muco ~ 7 yıl önce
Yenişehir'in uçması için Bursa hızlı tren bağlantısının acilen yapılması şart. O vakit sabiha'yı yakalaması an meselesi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muco ~ 7 yıl önce
Yenişehir'den Bursa'ya hızlı tren yap 10 dk da Bursa merkezdesin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 7 yıl önce
İşte AFA ortağının yeni ortağı. Allah geriden gelen öğrencilere yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Bursaya en az 4 tane airport lazim,hele birde o 20-30 kisilik ucaklar olursa 4de yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akila tantanasi ~ 7 yıl önce
Aquila tantanasi bitti mi? Tamam mi o is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halo ~ 7 yıl önce
Sn valim böyle bir Yunuseli ne bir Yenişehir e ayrı ayrı havalimanı olmaktansa Bursa bizim 5 inci büyük ilimiz yeni merkezi yere güzel bir büyük havalimanı yapılsa olmazmı hemde 6 milyonluk bir şehrin ihtiyaçı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4. Büyük ~ 7 yıl önce
Bursa Türkiye'nin 4. büyük ilidir, Adana çoktan gerilerde kaldı. Nüfus da 6 milyon değil, 3 milyon ( 2,901 bin ). Çevre illerle birlikte 6 milyonluk bir coğrafyaya hitap eder diyorsanız, o kısmen doğru (Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kuzey Kütahya, hatta Yenişehir için kısmen Eskişehir'e bile ). Yeni havaalanı Bursa'nın batısına yapılırsa, Eskişehir'e hizmet alanının biraz dışına çıkar.
Burs ~ 7 yıl önce
Bursa thsye alım bar mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadigim nokta ~ 7 yıl önce
Bursa'dan Amerika ve Japonya'ya neyle ucacaksiniz sayin baskan ? Anadolujet ile mi yoksa deniz ucaginizla mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nokta ~ 7 yıl önce
Bursa'dan İGA'ya,oradan USA'ya.
xx ~ 7 yıl önce
uçakları kimden alıp zengin edeceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 7 yıl önce
Pilotlar asker kökenlimiymiş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000