14 Mayıs 2016, Cumartesi 16:38:15

Alp Havacılık ve Honeywell'den dev anlaşma

Alp Havacılık ile ABD merkezli uzay-havacılık sistemlerinin üreticisi Honeywell arasında 78 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.
  • TEI, son 10 yıldır seçtiği genel müdürleri sayesinde mini pistonlu motora ulaşmaya çalışırken... Yazıktır, şu TEI iş ortaklığı gözden geçirilsin de TUSAŞ gibi o da özgürlük kazansın, özüne dönsün...
  • TUNCER beyi yürekten kutluyorum. Daha nice başarılara inşallah
  • Bir sektörde tedarik sanayi geliştikçe ana sanayi de oluşur ve ana ürün ortaya çıkar. Alp havacılık gibi 10 tane daha tedarikçi olursa (devlet kuruluşlarını saymıyorum) havacılıkta birşeyler olmaya başlar. Önce yan sanayini oluşturalım ki bilgi ve teknoloji birikimi ile yetişmiş insan gücü oluşsun. Daha sonra ArGe vb. onu takip eder zaten. Tebrikler Alp havacılık
  • westeros'a da fabrika açmanı bekliyoruz alp havacılık! vergi indirimi yapıcam gelin
  • bize iş bırakmıyonuz :((
  • El terminalı üzerine sıfır veriyorum yapamıyorsunuz
  • Yürekten kutluyorum.

Alp Havacılık ile ABD merkezli uzay-havacılık sistemlerinin üreticisi Honeywell arasında 78 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Honeywell'in satış sonrası ürün ve hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Hart, Phoenix kentinde düzenlenen Uluslararası Medya Günü etkinliğinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alp Havacılık ile anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Hart, Honeywell'in Türkiye'de Aselsan, TAI ve Roketsan gibi savunma sanayisinde faaliyet gösteren şirketlerle ortak çalıştığını anlattı.

Türkiye'nin projelerine ortak olmak istediklerini dile getiren Hart, "Türkiye bizim için yüksek büyüme potansiyeli bulunan bir ülke" dedi.

AA muhabirinin Alp Havacılık yetkililerinden aldığı bilgiye göre Honeywell ile yapılan anlaşma 10 yıllık süreyi kapsıyor. Alp Havacılık 10 yıl boyunca F-35, F-18 askeri uçak programları ve Boeing 737 ve A380 ticari uçak programları kapsamında tekerlek ve fren sistemleri için bazı parçaların üretimini gerçekleştirecek.

Alp Havacılık 1998 yılından bu yana, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde havacılık ve uzay sanayisine yönelik motor komponentleri ve sistemleri, helikopter dinamik bileşenleri, sürücü şaftları, uçuş kontrol ve diğer uçuş emniyetli kritik parçaları ve iniş takımları üretiyor.

Şirket, yüksek katma değerli, yüksek bilgi ve teknoloji içeren ürün yapısı ile ABD, Fransa, Kanada gibi gelişmiş pazarlara ihracat gerçekleştiriyor.

Şirketin uzun dönemli anlaşmalara bağlı toplam iş hacmi geçen yıl itibarıyla yaklaşık 7 milyar doları buluyor. 

Alp Havacılık ve Honeywell'den dev anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

TEI ~ 8 yıl önce
TEI, son 10 yıldır seçtiği genel müdürleri sayesinde mini pistonlu motora ulaşmaya çalışırken... Yazıktır, şu TEI iş ortaklığı gözden geçirilsin de TUSAŞ gibi o da özgürlük kazansın, özüne dönsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cc ~ 8 yıl önce
TUNCER beyi yürekten kutluyorum. Daha nice başarılara inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanayici ~ 8 yıl önce
Bir sektörde tedarik sanayi geliştikçe ana sanayi de oluşur ve ana ürün ortaya çıkar. Alp havacılık gibi 10 tane daha tedarikçi olursa (devlet kuruluşlarını saymıyorum) havacılıkta birşeyler olmaya başlar. Önce yan sanayini oluşturalım ki bilgi ve teknoloji birikimi ile yetişmiş insan gücü oluşsun. Daha sonra ArGe vb. onu takip eder zaten. Tebrikler Alp havacılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cofri ~ 8 yıl önce
westeros'a da fabrika açmanı bekliyoruz alp havacılık! vergi indirimi yapıcam gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tei ~ 8 yıl önce
bize iş bırakmıyonuz :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu ~ 8 yıl önce
El terminalı üzerine sıfır veriyorum yapamıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürekten tebrikler. ~ 8 yıl önce
Yürekten kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000