10 Mart 2018, Cumartesi 10:01:43

"Almanya'dan rekor sayıda turist bekliyoruz"

52. ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılında Almanya’dan gelen turist sayısında rekor hedeflediklerini açıkladı.
  • Ucuzcu turistleri herşey dahil tatile ülkemize getireceğinize kendi insanınıza kendi ülkesinde ucuza tatil yaptırın.
  • Kardeşim biraz da bakir pazarlara çalışın Hindistan Avustralya Çin... Milyonlarca turist böyle gelebilir.
  • Geçen sene 15 milyar euroluk ihale verdiğimiz almanya'da pkk'nın 150 den fazla gayri resmi ofisi var, 800 den fazla fetocuya da sığınma hakkı verdi , 22 milyar euroluk rekor ihaleler verdiğimiz , başbakanın çocuklarının gemicik işinde ortak olduğu hollanda'da bakanımızı elçilikten çıkartmadı, teröristlere her daim destek verdi hala veriyor son olarak ermeni sözde soykırımını tanıdı, uçağını düşürdük diye ihalesiz enerji ihaleleri verdiğimiz rusya, dünyada tek olarak ülkesinde pkk'nın resmi ofislerinin açılmasına izin veriyor ve onları terörist olarak nitelendirmiyor biz de hala utanmadan, arlanmadan bu ülkelere iş veriyor, ülkelerinde fuarlar düzenliyor, turistleri gelsin diye takla atıyoruz, avrupalı dostlarımızı ülkemize bekliyoruz diyoruz ve bu kafaya hala oy ve destek veriyoruz, pes vallahi.
  • Katılıyorum sana dostum
  • Ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan ve besleyen Rusya, Almanya, Fransa gibi ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkesine sokup, çıkmadan 9 ay kalma, vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere verme, onlardan boyuna finansman ve icat alıp, makam arabalarına binmek, para gelsin diye turistlerine ülkemizde ucuz tatil imkanı vermek adeta ne olur tatilinizi ülkemizde geçirin demek ne büyük acizlik ve muhtaçlıktır. Bu mu sözde gelişmiş, zenginleşmiş, kalkınmış Türkiye? Elin adamına ülkemiz nimetlerinden ucuza faydalandırıp, medet umacaklarına önce kendi insanını kalkındırsınlar onlardan medet umsunlar !!!
  • Temenni , adam başkan olalı iki hafta oldu . Dünyadan haberin yok .
  • Adam sadece temenni ediyor, icraat sıfır. Bu kim neyin Başkanı yapmış ?

52. ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılında Almanya’dan gelen turist sayısında rekor hedeflediklerini açıkladı. Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’inci kez gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olma niteliği taşıyan ITB Berlin Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Firuz Bağlıkaya, Almanya’nın Rusya ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm pazarı olduğunu hatırlatarak “Başka pazarlara açılabiliriz ama Almanya, Türk turizm sektörü için vazgeçilmez pazar. Türkiye de Alman turistler için vazgeçilmez destinasyon. Bu yıl, Alman turistlerin Türkiye’ye güçlü bir şekilde döndükleri bir yıl olacak. Şu ana kadar Türkiye rezervasyonları çok iyi gidiyor. 2018 yılı sonunda Alman turist sayısında rekor seviyelere çıkacağız” şeklinde konuştu.

ITB Berlin Fuarı’nın bu yıl Türkiye açısından çok başarılı geçtiğini dile getiren Bağlıkaya, Türkiye’ye yönelik satışların %60 oranında arttığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan Türkiye’nin bazı bölgelerine gidilmemesi hususundaki seyahat uyarısına rağmen Alman tatilcilerin Türkiye’ye ilgisinde ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Firuz Bağlıkaya, “Alman tatilciler Türkiye’yi özlemiş durumda. Özellikle daha önce ülkemizde tatil yapmış olup uygun fiyatlı hizmet kalitesini deneyimlemiş Alman tüketiciler için Türkiye’nin değerinin anlaşıldığı bir süreci geride bıraktık. 2018 yılında Alman turist sayısında 2015 yılında elde ettiğimiz rekor seviyeyi aşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Fuarın ilk gününde Alman Seyahat Acentaları Birliği – DRV Başkanı Norbert Fiebig, Fvw ile bir araya gelinmiş ve Alman Turizm ve İş Seyahati Ticari Dergisi Fvw Touristik & Business Travel Genel Yayın Müdürü Klaus Hildebrandt ile görüşülmeler gerçekleştirildi.

Turizm sektör temsilcileriyle birlikte fuarın ilk gününde yaptıkları görüşmelere de değinen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Hem Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş hem de Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile ITB Berlin Fuarı sırasında yaptığımız görüşmelerde sektöre desteklerini bir kez daha açık biçimde ifade ettiler.” şeklinde konuştu.

Firuz Bağlıkaya, özellikle Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının Türkiye'deki gerçeklere uymadığı ve  bu uyarının Almanya-Türkiye ikili ilişkilerindeki güncel durumu da yansıtmadığını ifadelerinin ve uyarının gözden geçirilmesini istemesinin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Bağlıkaya, "ITB’den edindiğimiz izlenimler, 2018 yılının Türk turizmi açısından rekorlar yılı olacağının ilk işaretlerini verdi. İnanıyorum ki bu yıl Almanya pazarında 2015 yılı rakamlarını geçerek, bu pazarda rekor bir yıl yaşayacağız" dedi.

"Almanya'dan rekor sayıda turist bekliyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Bırakın rekoru da ~ 6 yıl önce
Ucuzcu turistleri herşey dahil tatile ülkemize getireceğinize kendi insanınıza kendi ülkesinde ucuza tatil yaptırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İndia ~ 6 yıl önce
Kardeşim biraz da bakir pazarlara çalışın Hindistan Avustralya Çin... Milyonlarca turist böyle gelebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halimiz gerçekten çok acı ~ 6 yıl önce
Geçen sene 15 milyar euroluk ihale verdiğimiz almanya'da pkk'nın 150 den fazla gayri resmi ofisi var, 800 den fazla fetocuya da sığınma hakkı verdi , 22 milyar euroluk rekor ihaleler verdiğimiz , başbakanın çocuklarının gemicik işinde ortak olduğu hollanda'da bakanımızı elçilikten çıkartmadı, teröristlere her daim destek verdi hala veriyor son olarak ermeni sözde soykırımını tanıdı, uçağını düşürdük diye ihalesiz enerji ihaleleri verdiğimiz rusya, dünyada tek olarak ülkesinde pkk'nın resmi ofislerinin açılmasına izin veriyor ve onları terörist olarak nitelendirmiyor biz de hala utanmadan, arlanmadan bu ülkelere iş veriyor, ülkelerinde fuarlar düzenliyor, turistleri gelsin diye takla atıyoruz, avrupalı dostlarımızı ülkemize bekliyoruz diyoruz ve bu kafaya hala oy ve destek veriyoruz, pes vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Yahu memleketin koskoca dışişleri yüzlerce çalışanı diplomatı bürokratı başbakanı C.başkanı var , onların kafaları basmıyor onlar bu işleri bilmiyor sen fütursuzca burada eleştiriyorsun önermede bulunuyorsun. Kimsin sen ? Niye bakan olmadın ? Vakti zamananında Senin gibi ceviz beyinliler yönettiği için hala memleket pislik temizliyor
Helal e cevap ~ 6 yıl önce
Sen kimsin peki alman yagcısı alman usagimısın adam dogrulari yazmis. Her on senede bir turkleri yakan kim almanın gizli servisi adam yazmis dogrulari. Turkiyenin en buyuk dusmani bolmek icin can atan hangi servis BND alman gizli servisi. Sende almanin turk kokenli ajanısın ki seni rahstsiz etmis. Bolemiyeceksiniz turkiyeyi
Helal yazan ahmak'a ! ~ 6 yıl önce
Kafaları onların da senin gibilerin de basmıyor ki bu haldeyiz. Tüm dünya bize hayret ediyor bize bu kadar adilik yapan ülkelere verdiğimiz imtiyazlar, işler, ihaleler nedeniyle. Biraz sorgulayın biat etmeyin para ve çıkarın bu kadar rezilce peşinden gitmeyin diyeceğim de kafa var mı anlayacak? Ben sizin gibi koyun da aptal da değilim ! Bu ülkeyi menderes'den özal'a demirel'e bu zamana bu hale kim getirdi hepsi aynı zihniyet aynı kafa. Açılım ayağına oy için teröristlerin ayağına hakim gönderen, türk diye bir şey yok diyen, fetocuları şımartıp palazlandıran, paraları sıfırlatan, boyuna kandırılanlar kimdi ? Akp ilk kurulduğunda yıllarca bakanlık vekillik yapanlar eskiden anap, dyp, mhp, refah partilerindeydi bilmiyorsan öğren olmayan beyninle yalakalık yapma cahil !
Helal yorumuna ~ 6 yıl önce
Yazılanlar yalan, iftira mı ki ağrına gitmiş saçma sapan cevap yazmışın makarnacı yandaş? Kimsin dediğin adam ne güzel özetlemiş. Böylelerini bakan yapsalar keşke.Bırakın artık takım tutar gibi parti tutmayı da gerçekleri görün. Biz o ülkelere karşı olan terörist oluşumlara destek versek onlar bize ihale verir, ürettiklerimizi alırlar mı? Şeref, haysiyet diye kavramlar var da sizin gibiler bilir mi bilmem.
.. ~ 6 yıl önce
Katılıyorum sana dostum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan ve besleyen Rusya, Almanya, Fransa gibi ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkesine sokup, çıkmadan 9 ay kalma, vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere verme, onlardan boyuna finansman ve icat alıp, makam arabalarına binmek, para gelsin diye turistlerine ülkemizde ucuz tatil imkanı vermek adeta ne olur tatilinizi ülkemizde geçirin demek ne büyük acizlik ve muhtaçlıktır. Bu mu sözde gelişmiş, zenginleşmiş, kalkınmış Türkiye? Elin adamına ülkemiz nimetlerinden ucuza faydalandırıp, medet umacaklarına önce kendi insanını kalkındırsınlar onlardan medet umsunlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 6 yıl önce
Temenni , adam başkan olalı iki hafta oldu . Dünyadan haberin yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon ~ 6 yıl önce
Biz Avrupa’da Turizmciyiz , arkadaşıda Tr de turizmci zannetmiştim.ondan bundan duyduğu bilgileri aktarmışda.pardon özür diliyorum herhalde turizmci değil arkadaş .
Turizmci ~ 6 yıl önce
Adam başkalarının yaptığı hatayı yaparmı , yönetimine bakın Antalya dan kaç turizmci var .yönetimi bir iki biletçi ve umre acentasından oluşturmuş.Başaran ve kendisi gibi olmak istemiyor.Güçlü muhalefet istemiyor.Hepberaber bekleyelim görelim verdiği sözleri .önce acenta sayısından bakalım , yeni belge verecekmi yada zorlaşacak mı -:))))
Özgür haklı. ~ 6 yıl önce
Özgür haklı , adam daha 2 hafta oldu başkan olalı . İzaceti almıştır.Yönetiminde çok ağır toplar var . Bizim eski Avrupa Byk dan iki arkadaş var referanslı. Biri bakanın kuzeni
Temenni..... ~ 6 yıl önce
Adam sadece temenni ediyor, icraat sıfır. Bu kim neyin Başkanı yapmış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 6 yıl önce
Tursab Başkanlığını Başaran Ulusoy layığıyla yıllarca yaptı. Ben çok sevdiğim dostumun iki hatasını söyleyeceğim. 1-)Yerine kendine benzeyen bir adam yetiştirmedi.(Fazla detaya girmeyeceğim) 2-)Bir dönemin en güçlü yönetimi ve kendinin de lider olduğu yönetim kurulu üyelerini harcadı.Sadece politikti bu yaptığı. Fakat o dönemim IATA Komisyon Başkanı Moris ve yönetim kurulu üyeleri Muammer sektörü bilen arkadaşlardı. Sonradan gelenler işin havasındayfı maalesef. Başkanımın yaptığı iki hata affıyla birlikte..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000