15 Ocak 2019, Salı 13:57:16

Almanya'da hava trafiği alt üst oldu

Almanya'da 8 havaalanında güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle hava trafiği alt üst oldu. İptal olan uçuşlar yaklaşık 220 bin yolcuyu etkiledi.
  • Hakkını arayanları seviyorum Keske Alman vatandasligim olsaydı.
  • Hakkını heryerde arayanlara binlerce selam olsun. Adamlar boyuna greve gidiyor ama zenginliklerinden de bir şey kaybetmiyorlar biz de hakkını arayınca hain oluyoruz sonra niye onlar ileri biz geriyiz diye hayıflanıyoruz.
  • Saatlik 20 euro talebi tl karşılğı şuanki kur bazında 126 tl yapiıyor. 8x126=1008 tl yapıyor. Türkiye’nin en büyük yer hizmetleri kuruluşunda bur personelin günlük kazancı 80 tl nin altında biri bunun şaka olduğunu...! yazılanın yanlış olduğunu...! ya da benim yanlış hesapladığımı söylesin... Sendikanın önemi burada acık ve net olarak gösteriyorki bu şirketinde sendikaya acil olarak geçmesi erzem oluşturmaktadır. Bu iş yöneticilerin insafına kalmamalı. 5 aydan beridir eflasyonda yaşanan artışlarda bu insanların aldığı maaslar erimiş ancak bunun icin bir onlem ya da iyileştirme yapılamamıstır.
  • Ülkemizde vor cihazlarında seyrüseferin en kırıtık yerlerinden vatan nöbeti tutan güvenlik memuru arkadaşlarımıza hak verilmemekdedir hobisi olan değil emeki olan kazansın yerli ve milli olan kazansın

Almanya'da 8 havaalanında güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle hava trafiği alt üst oldu. İptal olan uçuşlar yaklaşık 220 bin yolcuyu etkiledi.

Almanya genelinde 8 havaalanında güvenlik personellerinin grevi hava trafiğini durma noktasına getirdi. Grevler yüzünden Frankfurt Havaalanı'nda 610 uçuş iptal edildi. Ülke genelinde iptal olan uçuşlar 220 bin yolcuyu etkiledi. Güvenlik görevlilerinin grevinin andından uçuşunu iptal eden on binlerce yolcunun tekrar uçmak istemesi durumunda havaalanlarında büyük kaos yaşanabileceği tahmin edililiyor.

Almanya'nın en büyük sendikası olan Birleşik Hizmet İşleri Sendikası'nın (Ver.di), güvenlik çalışanlarının saat ücretlerinde iyileştirilmeye gidilmesi için başlattığı uyarı grevleri Frankfurt, Leipzig/Halle, Dresden, Erfurt, Hannover-Langenhagen, Münih, Hamburg ve Bremen havalimanlarında da gerçekleştirildi.

Havaalanlarında çalışan güvenlik personellerinin işveren statüsünde bulunan Alman Havalimanları Birliği (ADV) grevler yüzünden Ver.di'yi anlaşmazlıkla suçlarken, Ver.di sendikası ise 23 bin güvenlik görevlisinin ülke genelinde 20 euro saat ücreti almasını istiyor.

Grevler yüzünden en çok etkilenen ve Almanya'nın dünyaya açılan havaalanı olarak kabul edilen, günde bin 200'ün üzerinde uçuşun gerçekleştirildiği Frankfurt Havaalanı'nda 135 bin yolcunun etkilendiğini açıklayan Frankfurt Havaalanı Basın Sözcüsü Chistian Engel, güvenlik personellerinin işi bırakması yüzünden Frankfurt kalkışlı bin uçuşun mümkün olmadığını ancak Frankfurt Havaalanı'nı transit olarak kullanan, başka bir ülkeye gidecek olan ve güvenlik kontrolüne ihtiyaç olmayan uçuşların gerçekleştirildiğini söyledi. Engel, Frankfurt Havaalanı olarak güvenlik çalışanlarının saat ücreti konusunda herhangi bir sendika ile anlaşmaya hazır olduklarını fakat sendikanın ülke genelinde aynı saat ücretini talep etmesinden dolayı etkilendiklerini açıkladı. Frankfurt Havaalanı'nda çalışanlar ellerinde 20 euro'luk sembolik banknotlarla taleplerini dile getirdi.

Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (Ver.di), söz konusu uyarı grevleriyle 23 Ocak’ta yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde elini kuvvetlendirmek istiyor. Sendika, havalimanlarında çalışan güvenlik personeli için 20 euro'luk saat ücreti talep ediyor. 





Almanya'da hava trafiği alt üst oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Mahmutbeyli ~ 5 yıl önce
Hakkını arayanları seviyorum Keske Alman vatandasligim olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 5 yıl önce
Hakkını heryerde arayanlara binlerce selam olsun. Adamlar boyuna greve gidiyor ama zenginliklerinden de bir şey kaybetmiyorlar biz de hakkını arayınca hain oluyoruz sonra niye onlar ileri biz geriyiz diye hayıflanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şartlar ~ 5 yıl önce
Balık baştan kokar kardeşim. Almanyada Merkeli protesto etsen işini kaybetmezsin hatta işini bırak ailen bile işi kaybedebilir. Orası almanya burası neresi? sencede helga bizi kıskanmaz mı?
Sendikal Haklar ~ 5 yıl önce
Saatlik 20 euro talebi tl karşılğı şuanki kur bazında 126 tl yapiıyor. 8x126=1008 tl yapıyor. Türkiye’nin en büyük yer hizmetleri kuruluşunda bur personelin günlük kazancı 80 tl nin altında biri bunun şaka olduğunu...! yazılanın yanlış olduğunu...! ya da benim yanlış hesapladığımı söylesin... Sendikanın önemi burada acık ve net olarak gösteriyorki bu şirketinde sendikaya acil olarak geçmesi erzem oluşturmaktadır. Bu iş yöneticilerin insafına kalmamalı. 5 aydan beridir eflasyonda yaşanan artışlarda bu insanların aldığı maaslar erimiş ancak bunun icin bir onlem ya da iyileştirme yapılamamıstır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerem ~ 5 yıl önce
Sizin bunu söylememiz hainliktir. Reisimiz bunca dış güce karşı tek başına mücadele verirken siz para peşindesiniz. Gerekirse bedava çalışıp reisimizi destekleriz. Onlar saraylara ve en iyisine layık
Sendikalı haklar'a ~ 5 yıl önce
İyi de siz de birlik içinde örgütlü tepki verin, sendikalı olun niye yapamıyorsunuz? Birlik olursanız size kim nasıl engel olabilir? Biat etmeyi,boyun eğmeyi bırakın artık.
Buco ~ 5 yıl önce
Burda ortalama 3 Oda ev kirasi 5000 TL oldugunuda söyliyeyim sana
LH CREW ~ 5 yıl önce
arkadasim saat ücreti 20 euro denilmis 20 euronun karsiligi 126 lira falan degil yani adam saat basi 126 euro almayacak yani 20 euro 20 lira gibi alacak anladinmi bu insanlar Türkiyede yasamiyo suan kazandigi para 1800 euro net aliyor be bu yüzden disaridalar almanyada Asgari ücret 1200 - 1800 euro arasi
SİHAGUV ~ 5 yıl önce
Ülkemizde vor cihazlarında seyrüseferin en kırıtık yerlerinden vatan nöbeti tutan güvenlik memuru arkadaşlarımıza hak verilmemekdedir hobisi olan değil emeki olan kazansın yerli ve milli olan kazansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000