30 Ocak 2015, Cuma 08:45:08

ALMANYA'DA GREV SANCISI

Düsseldorf ve Köln/Bonn havaalanlarında güvenlik personelinin dün bütün gün boyunca sürdürdüğü grevler hava trafiğini büyük ölçüde etkiledi.

Düsseldorf ve Köln/Bonn havaalanlarında güvenlik personelinin dün bütün gün boyunca sürdürdüğü grevler hava trafiğini büyük ölçüde etkiledi.

Grev sebebiyle havalanlarında güvenlk kontrolleri esnasında uzun kuyruklar oluştu. Bir sözcünün verdiği bilgiye göre Köln/Bonn Havaalanında 190 seferden 40’ı iptal edildi.

Düsseldorf Havaalanı‘nda ise 530 seferden 205’i iptal edildi. Köln/Bonn Havaalanı’ndaki grevden başkent Berlin de etkilendi. Grev sebebiyle Berlin-Tegel Havaalanı’nda 30 sefer kaldırıldı.

Havaalanı yetkilileri ise daha fazla mağduriyetin yaşanmaması için yolculara yolculuk öncesi  bileti aldıkları şirketten biletin aktüel durumu hakkında bilgi almalarını tavsiye etti. Yolculardan ayrıca havaalanına erken gelmeleri yanlarında taşıdıkları yükü en aza indirmeleri istendi.

Ver.di sendikası Kuzey Ren-Vestfalya’daki nöbet ve güvenlik sektörü için yürütülen sözleşme müzakerelerinde saat başına 1,5 ila 2,5 Euro arasında bir zam için uğraş veriyor. Sözleşmeyi yürüten Andrea Becker, uyarı grevini ‘son ve ciddi uyarı‘ olarak nitelendirdi. Ver.di işverenlerle üç kez müzakere için bir araya gelmiş, ancak bir sonuç alınamamıştı.

Federal Güvenlik Ekonomisi Birliği Başkanı Harald Olschok ise ver.di’yi onbinlerce yolcuyu bir kez daha rehin almakla suçladı.

Olschok, sendikanın tarife politikası açısından mümkün olanı tespit etmede gerekli olan mantığı tamamen yitirdiğini ileri sürdü.

Kuzey Ren-Vestfalya için gerçekleştirilecek bir dahaki müzakere toplantısı 5 Şubat’ta Ratingen’de buluşulacak. (Zaman)

ALMANYA'DA GREV SANCISI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000