09 Şubat 2015, Pazartesi 11:33:13

ALMANYA'DA GREV KRİZİ

Stuttgart, Hamburg ve Hannover havalimanlarında güvenlik personeli pazartesi sabah saatlerinde uyarı grevi başlattı. Yolcu ve bagaj kontrollerinde işlemler yavaşladı.
  • YAŞASIN DEMOKRASI YAŞASIN SOSYAL DEVLET
  • Adamlar catir catir grevini yapip haklarini aliyor.. Helal olsun aga.
  • Aynen Kıbrıs Ercan havalimanı gibi. Sürekli bir grev havası var.

Stuttgart Havalimanı sözcüsü güvenlik kontrollerinin yavaşlaması nedeniyle yolcuların bir saate kadar bekleyebileceğini söyledi. Sözcü, havalimanındaki dört terminalden sadece birinin işler durumda olduğunu kaydetti. Ek personel görevlendirildiğini belirten havalimanı sözcüsü, yolculardan 3 saat önceden havalimanına gelmelerini istedi.

Hamburg Havalimanı sözcüsü Stefanie Harder de polisin havalimanına girişi kapattığını ve içeri artık yolcu alınmadığını belirterek "Durum tam bir felaket. Kapasite sınırını aşmış bulunuyoruz" dedi.

Söz konusu üç havalimanı Almanya'nın en büyük 10 havalimanı arasında yer alıyor. Greve havalimanlarının yanısıra firma binalarında, askeri tesislerde, nükleer enerji tesislerinde çalışan tüm güvenlik çalışanları katılıyor.

Ver.di sendikası Baden Württemberg, Hamburg ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde çalışanlar için saat başına 0,70 ila 2,5 euroluk ücret zammı talep ediyor. Sendika yetkililerinden Ute Gottschaar, “İşveren birliğinin bizimle müzakere masasına oturmak zorunda olduğunu anlamasını umuyoruz” dedi.

Hamburg'da yapılacak müzakereler için belirlenen bir sonraki tarih 11 Şubat. (Deutsche Welle Türkçe)

ALMANYA'DA GREV KRİZİ

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
YAŞASIN DEMOKRASI YAŞASIN SOSYAL DEVLET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar catir catir grevini yapip haklarini aliyor.. Helal olsun aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 9 yıl önce
Aynen Kıbrıs Ercan havalimanı gibi. Sürekli bir grev havası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000