13 Şubat 2016, Cumartesi 10:55:20

Almanya'da eski Başbakanlara soruşturma

Almanya'nın başkenti Berlin'de açılışı yılan hikayesine dönen yeni havaalanı ile ilgili savcılık devreye girdi.
  • Bizde olsa o yangın söndürme sistemine ruhsat verilir ve o havaalanı açılırdı. Adamlar ruhsat vermediği gibi ekonomik tüm çıkarlara karşı koyarak açmadılar. 2 tane eyalet başbakanının ve proje ile ilgili bir çok kişinin kariyerinin sonuna mal olmuştur. Adaletin işleyişi açısından örnek alınmalı.
  • darisi bizim basimiza, havuzlar,salmalar, kupon araziler ,kutular birgun hepsi acilacak
  • Almanlar mühendislikte bir numara olabilir ama müteahhidlik sektöründe de Türkler bir numaradır. Beceremiyorlarsa işi bizim firmalara versinler, anahtar teslimi alsınlar...
  • Nasıl çalışıyor gavur dediklerinizin adalet sistemi? Bravo!!! Bizde de yılan hikayesi olmuş bir sürü geçikmiş vatandaş mağdur edilmiş proje var ama ? 3. Havalimanı için yorum yok şimdilik!
  • avrupanın en rüşvetçi düzenbaz para delisi yaltakçı rüşvet yemeyi ilke haline getirmiş politikacılar,ALMANLARDIR konumuz berlin havalimani yolsuzluk diz boyu ve bu havalimanı inşaarında dönen dolap ve rüşvet skandal.
  • Bizim yapılacak 3 havalimaıda böyle olmasında..
  • almanya da pararlel yapmış:)

Almanya'nın başkenti Berlin'de açılışı yılan hikayesine dönen yeni havaalanı ile ilgili savcılık devreye girdi.

Cottbus Savcılığı, yapımı bir türlü bitmeyen Berlin Brandenburg Havaalanı ile ilgili Berlin ve Brandenburg Eyalet eski Başbakanları hakkında soruşturma başlattı.

Havaalanının yapım maliyeti ve gecikme nedenleriyle ilgili eyalet sayıştayı tarafından hazırlanan 400 sayfalık raporu talep eden savcılık, Berlin Eyalet eski Başbakanı Klaus Wowereit ile Brandenburg Eyaleti eski Başbakanı Matthias Platzeck'in de aralarında bulunduğu bazı yetkililer hakkında soruşturma başlattı.

Cottbus Başsavcısı Horst Nothbaum “Sayıştadan raporu talep ettik. Hazırlanan raporu inceleyeceğiz. Bakalım inşaat, maliyet ve gecikmelerde suç işleyenler var mı” dedi.

Wowereit ve Platzeck başbakanlıkları döneminde Berlin Brandenburg Havaalanı'nın Denetleme Kurulu Başkanlığında bulunmuşlardı.

Wowereit, havaalanının açılışının gecikmesi nedeniyle yapılan eleştirilere daha fazla göğüs gerememiş ve 2013 yılında Berlin Eyalet Başbakanlığı görevinden istifa etmişti. 2012 yılında hizmete girmesi planlanan havaalanı hala bitirilemedi. Havalanının yapımına 2006 yılında başlanılmıştı. 

Almanya'da eski Başbakanlara soruşturma

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Adalet ~ 8 yıl önce
Bizde olsa o yangın söndürme sistemine ruhsat verilir ve o havaalanı açılırdı. Adamlar ruhsat vermediği gibi ekonomik tüm çıkarlara karşı koyarak açmadılar. 2 tane eyalet başbakanının ve proje ile ilgili bir çok kişinin kariyerinin sonuna mal olmuştur. Adaletin işleyişi açısından örnek alınmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
darisi bizim basimiza, havuzlar,salmalar, kupon araziler ,kutular birgun hepsi acilacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
Almanlar mühendislikte bir numara olabilir ama müteahhidlik sektöründe de Türkler bir numaradır. Beceremiyorlarsa işi bizim firmalara versinler, anahtar teslimi alsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hng ~ 8 yıl önce
Nasıl çalışıyor gavur dediklerinizin adalet sistemi? Bravo!!! Bizde de yılan hikayesi olmuş bir sürü geçikmiş vatandaş mağdur edilmiş proje var ama ? 3. Havalimanı için yorum yok şimdilik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raporlu ~ 8 yıl önce
Evet 10 yıl sonra adalet devrede. O liman açılamazzz.
fenermoda ~ 8 yıl önce
avrupanın en rüşvetçi düzenbaz para delisi yaltakçı rüşvet yemeyi ilke haline getirmiş politikacılar,ALMANLARDIR konumuz berlin havalimani yolsuzluk diz boyu ve bu havalimanı inşaarında dönen dolap ve rüşvet skandal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de ~ 8 yıl önce
Bizim politikacilardan bahsediyorsun zannettim.
gnd ~ 8 yıl önce
Bizim yapılacak 3 havalimaıda böyle olmasında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga ~ 8 yıl önce
Nihayetinde olacağı bu
Ruhi paşa ~ 8 yıl önce
Bizde niye olsun. Işletme ve yapim ozelde. Yok illa var diyorsan. Sözcü sallar birilerine isi ne
Ruhi paşa ~ 8 yıl önce
Şişmani da alin thy ye adam daha napsin. Dayi var hemde okkali,kanki var,memleket belli,tahsilde var. Ee daha ne olsun
obaaa ~ 8 yıl önce
almanya da pararlel yapmış:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rey ~ 8 yıl önce
dikkat et bi beddua eder, görürsün gününü sonra :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000