15 Aralık 2010, Çarşamba 08:21:24

ALMANYA'DA BİLET FİYATLARINA DEVLET ZAMMI

Almanya'da 2011 yılında yürürlüğe girecek bir dizi yenilikler, vatandaşların cebini yakacak. Özellikle Alman Hükümeti'nin borçları azaltmak için uyguladığı tasarruf politikası çerçevesinde elektrik ve uçak biletleri pahalanacak, sağlık ve işsizlik sigorta primleri de artacak.
  • Bunu Hollanda'da yapmisti iki sene önce 2008 yilinda. Okadar büyük yolcu düsüsü oldu ki, bu karardan vazgecmek zorunda kaldilar 2009'da. Yaptiklarina pisman olup 2012 veya 2013 tekrar kaldirirlar bu vergileri Almanlar bakin görürsünüz. Almanya'da herkes Belçika, Hollanda veya Fransa'dan uçmaya daha sicak bakar bundan sonra.
Almanya'da yaşayanlar, yeni yıla zamlı fiyatlarla girecek. Sıkı bir tasarruf politikasıyla devlet borçlarını dizginlemek isteyen Alman Hükümeti, bir yandan harcamaları kısmak için tedbirler alırken, öte yandan da bütçeye ek kaynak yaratmak için bazı gelir kalemlerine zam yapacak.

Vatandaşların sırtındaki mali külfeti artıracak önlemlerin başında, elektrik ve uçak biletlerine yapılacak zam gelirken, sigortaya tabi çalışanlardan kesilen sağlık sigortası ile işsizlik sigortası primlerinde de artış yapılacak.

HAVA ULAŞIMI VERGİSİ
Yeni yıldan itibarin uçakla seyahat edenler, "ekolojik hava ulaşım vergisi" ödemek zorunda olacaklar. Miktarı, uçuş mesafesine göre belirlenen vergiyi, havayolu şirketleri yolcu başına devlete ödeyecek. Uçak biletlerine yansıyacak olan bu ek kesinti, 2.500 km mesafeli uçuşlar için (tek gidiş) kişi başına 8 Euro, 6 bin km'ye kadar 25, uzun menzilli uçuşlar içinse 45 Euro tutuyor.
ALMANYA'DA BİLET FİYATLARINA DEVLET ZAMMI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu Hollanda'da yapmisti iki sene önce 2008 yilinda. Okadar büyük yolcu düsüsü oldu ki, bu karardan vazgecmek zorunda kaldilar 2009'da. Yaptiklarina pisman olup 2012 veya 2013 tekrar kaldirirlar bu vergileri Almanlar bakin görürsünüz. Almanya'da herkes Belçika, Hollanda veya Fransa'dan uçmaya daha sicak bakar bundan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000