22 Temmuz 2013, Pazartesi 07:55:51

ALMANYA'DA A400M SIKINTISI

Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, insansız hava araçları nedeniyle düştüğü sıkıntılı durum sona ermeden başka bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Spiegel Dergisi'nde yer alan habere göre, 2003 yılında dönemin hükümeti tarafından sipariş verilen "A400M" model askeri hava nakliye uçaklarının alım-satım sözleşmesindeki hatalı bir madde nedeniyle sözkonusu uçakların onay eksikliği bulunuyor.

Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'nin bu nedenle tekrar başının ağrıyacağı öne sürülen haberde, gizli dokümanların bulunduğu ve o dönemdeki satış sözleşmesindeki hatalı maddenin Alman Federal Silahlı Kuvvetlerinin şartlarıyla hiç uyuşmadığı ifade edildi. Söz konusu anlaşmadaki maddenin, askeri pilotlar için Avrupa onay prosedürüyle kabul edildiği ancak bunun Alman Silahlı Kuvvetleri'nin şartlarıyla bağdaşmadığı belirtildi.

Hatayı telafi etmek isteyen Alman Savunma Bakanı de Maiziere'nin bir birim kurmak istediği ve bu birime yüksek maaş alan 400 memur yerleştirmeyi planladığı öne sürüldü.

Yakında Alman Ordusu'na teslim edilecek uçakların hala problemlerinin sona ermediği ve askeri izin olmadan Almanya'da uçuş imkanı bulamayacağı ifade ediliyor.

Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, insansız hava araçlarının onay alamayacağının ortaya çıkması nedeniyle projeyi iptal etmiş, bu yüzden ülkenin yaklaşık 600 milyon avro zarar ettiği açıklanmıştı.

De Maiziere'nin bu konuda, önümüzdeki günlerde Federal Meclis Araştırma Komisyonu'na bilgi vermesi bekleniyor.

ALMANYA'DA A400M SIKINTISI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000